Wedstrijd: PSV – De Graafschap, Eredivisie
Aanvang: Zondag 12 april 2019, 12.15 uur
Beste wedtip: Winst PSV en over 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.21

PSV verspeelde de koppositie in de vorige speelronde en gaat nu dus op jacht naar Ajax. De Graafschap staat onder de streep en moet daarom nog punten halen om degradatie te ontlopen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op PSV – De Graafschap.

PSV moet op jacht

Waar er eerst op PSV gejaagd werd, moet de club nu juist gaan jagen. Het verspeelde vorige week de voorsprong op Ajax en staat nu door het doelsaldo op de tweede plaats in de Eredivisie. De Eindhovenaren moeten dus in de resterende wedstrijden zoveel mogelijk scoren om het doelsaldo op te krikken. De Graafschap is een laagvlieger in de Nederlandse competitie en dit kan dus een uitgelezen kans zijn voor PSV. De bookmakers zien dit ook zo, want een overwinning van de Eindhovense club heeft zondag een quote van 1.10.
PSV speelde vorige week tegen Vitesse en had het erg lastig in dat duel. Het liet wel zien dat het erg veel veerkracht heeft, want het knokte zich drie keer terug vanuit een achterstand. Uiteindelijk werd het 3-3 door een benutte penalty van Hirving Lozano.

Laten zien na de winterstop

De Graafschap heeft het aardig opgepakt na de winterstop, want het maakt het veel tegenstanders erg lastig – zo won het bijvoorbeeld met 0-3 van PEC Zwolle en SC Heerenveen. Vorige week speelde het in de absolute slotfase nog gelijk tegen AZ, dat momenteel vierde staat. De wedstrijd ging erg gelijk op en De Graafschap kwam in de laatste minuut op gelijke hoogte door een gelukkige goal. Met de vorm zit het dus wel goed, maar toch is de club de duidelijke underdog zondag. Een overwinning van De Graafschap heeft tegen PSV namelijk een quote 21.00.
Ondanks de goede resultaten is De Graafschap nog lang niet veilig, want het staat momenteel op de zestiende plek in de Eredivisie. Het staat vier plaatsen boven de hekkensluiter NAC en drie punten achter de nummer vijftien FC Emmen. De club heeft dus nog een aantal punten nodig om het seizoen in veilige haven af te sluiten.

Niet echt in gevaar gekomen

Eerder dit seizoen boekte PSV een vrij eenvoudige overwinning op bezoek bij De Graafschap. De Eindhovenaren kwamen in de achttiende minuut op voorsprong door een goal van Luuk de Jong. Lang konden ze niet genieten van die voorsprong, want Youssef El Jebli schoot drie minuten later raak voor de Superboeren. PSV kwam toch ook weer snel langs zij en daardoor ging het met een 1-2 voorsprong rusten. Na rust kwam de Eindhovense club niet meer in de problemen en het bouwde de score uit naar 1-4.

PSV – De Graafschap tip

PSV moet weer op jacht om zo de landstitel binnen te slepen. De Graafschap moet daarentegen punten halen om degradatie te ontlopen. Kortom, de clubs hebben allebei hele grote belangen bij elke wedstrijd tot het einde van het seizoen. PSV moet ook nog eens veel proberen te scoren, omdat het doelsaldo doorslaggevend kan zijn. Het krachtsverschil lijkt te groot en daarom is de tip: PSV wint en er vallen meer dan 2.5 doelpunten. Deze voorspelling van PSV – De Graafschap heeft een quote van 1.21.

PSV – De Graafschap Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.10
Gelijkspel: 10.25
Winst De Graafschap: 21.00