18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – AZ voorspelling – wedden, quotes en tip 27 oktober 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: PSV – AZ, Eredivisie
Aanvang: zondag 27 oktober 2019, 14.30 uur
Beste wedtip: winst PSV
Bookmaker: Toto
Quote: 1.79

PSV en AZ hebben allebei een Europese wedstrijd achter de rug. Voor de Alkmaarders liep de wedstrijd een stuk beter af (6-0 winst tegen Astana FK) ,dan voor PSV (0-0 tegen LASK Linz). Nu treffen beide ploegen elkaar dus in de Eredivisie. Dit is onze voorbeschouwing voor PSV – AZ.

Bloedeloos gelijkspel tegen LASK Linz

PSV heeft dus nagelaten om ook de derde groepswedstrijd in de Europa League winnend af te sluiten. De Eindhovenaren ontvingen in eigen huis het Oostenrijkse LASK Linz. PSV was in de eerste helft de betere partij, maar zag hoe LASK Linz steeds sterker werd. Zowel PSV als LASK kregen grote kansen op de openingstreffer, maar die viel uiteindelijk niet. De Eindhovenaren blijven wel koploper in de groep en over twee weken wacht de tweede confrontatie met de Oostenrijkers.

In de competitie heeft PSV tegen FC Utrecht de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Vlak na rust kwam PSV op een 1-0 achterstand door een goal van Sander van de Streek. PSV werd na de tegentreffer sterker, maar kwam niet tot scoren. De wedstrijd kreeg voor de club uit Eindhoen een vervelende wending toen zowel Nick Viergever als Jorrit Hendrix er met rood werden afgestuurd. Beide keren moest de VAR er aan te pas komen. PSV kon weinig meer uitrichten en liep nog tegen twee Utrechtse treffers aan.

Winst op AZ is geboden, gezien het feit dat Ajax nu drie punten voor staat op PSV.

Zesklapper tegen Astana FK

AZ beleefde een topavond tegen het Kazachse Astana FK in de Europa League. Het won met maar liefst 6-0 en heeft de tweede plaats in beslag genomen in groep L. De bezoekers maakten een zeer zwakke indruk en bij rust stond het 2-0. In de tweede helft duurde het een tijd voordat de derde goal viel. Pas in de 77e minuut trof Calvin Stengs doel. Daarna ging het plotseling snel. Eerst benutte Teun Koopmeiners zijn tweede penalty van de wedstrijd, vervolgens scoorde invaller Yukinari Sugawara twee minuten later en toen zorgde Oussama Idrissi voor een mooi slotakkoord: 6-0.

Net als PSV liep ook AZ in de Eredivisie averij op. In eigen huis verloor het met 2-4 van sc Heerenveen. De Alkmaarders staan nu op de vierde plek, met slechts drie punten minder dan nummer twee PSV en nummer drie Vitesse. Bij winst komt AZ dus naast PSV te staan.

Wat denken de bookmakers van PSV – AZ?

De bookmakers zien PSV als de favoriet voor dit duel. Een overwinning van de Eindhovenaren staat gequoteerd op 1.79.

Een overwinning van de bezoekers uit Alkmaar staat gequoteerd op 4.00.

Een gelijkspel krijgt een quotering van 3.70.

Terug in de tijd

PSV heeft de laatste tien edities van PSV – AZ allemaal winnend afgesloten. In totaal stonden deze twee ploegen 89 keer tegenover elkaar. PSV won 52 keer en AZ 21 keer.

Vorig seizoen won PSV in Eindhoven met 3-1 en AZ in Alkmaar met 1-0.

Teamnieuws

Bij PSV zijn Nick Viergever en Jorrit Hendrix er dus niet bij vanwege schorsingen. Ook Donyell Malen is nog een vraagteken. Hij kampt met een nog onbekende blessure. Daarnaast kan PSV nog altijd niet beschikken over de geblesseerde Sam Lammers en Yannick van Osch.

Bij AZ staat Albert Gudmundsson aan de kant met een enkelblessure.

PSV – AZ tip

PSV zal de zure nasmaak van de nederlaag in Utrecht willen wegspoelen met een overwinning op AZ. Het zal ook moeten winnen om in het spoor van Ajax te blijven. AZ kan bij een overwinning in punten gelijk komen met PSV, maar verloor de laatste tien edities in Eindhoven. De beste PSV – AZ tip is dat PSV gaat winnen van AZ. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.79 bij Toto.

PSV – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.79
Gelijkspel: 3.70
Winst AZ: 4.00