Wedstrijd: Progrès Niederkorn – Willem II, Europa League
Aanvang: woensdag 16 september 2020, 18.30 uur
Beste wedtip: Willem II wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.50

Voor het eerst sinds het seizoen 2005/06 doet Willem II weer mee aan een Europese competitie. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Progrès Niederkorn – Willem II.

Dromen

Voor de vaste volgers van de voorrondes van de Europa League is Progrès Niederkorn geen onbekende naam, maar dat groepje voetbalfanaten zal vrij beperkt zijn. Voor diegenen die onbekend zijn met de Luxemburgers: zij mogen als nummer twee van het eerder afgebroken seizoen de Europa League-voorrondes in. Hier speelden ze de voorgaande drie jaren ook, zonder al te veel succes. AEL Limassol, FK Ufa en Rangers waren in deze seizoenen te sterk.

Zo blijven de supporters van Progrès dromen van een plekje in de groepsfase van de Europa League. Dat lijkt er voorlopig niet geheel in te zitten, gezien de moeite van Luxemburgse ploegen om dit te behalen. Tip: denk je dat het de Luxemburgers nu wel gaat lukken om de groepsfase te halen, dan is het zinvol om te wedden dat Progrès Niederkorn nu eerst Willem II uit weet te schakelen. Voor deze voorspelling staat een quote van 3.55.

Teleurstelling

Voor Willem II begon dit seizoen met een teleurstelling. De vijfde plaats van vorig seizoen (na het eerdere einde van de competitie) beloofde opnieuw veel voor dit seizoen. Toch begon deze in mineur. sc Heerenveen, dat vorig seizoen een tegenvallende jaargang doormaakte, was in de eerste speelronde van de Eredivisie met 2-0 te sterk. Deze slechte vorm mag niet meegenomen worden in Europa, want een nederlaag betekent direct uitschakeling in de Europa League.

Het moet dus beter in Luxemburg. Het grote voordeel is dat naast doelman Timon Wellenreuther en middenvelder Marios Vrousai geen spelers van groot belang vertrokken. Robbin Ruiter, Leeroy Owusu, Derrick Köhn, Kwasi Wriedt en John Yeboah werden als versterkingen ingevlogen. Met dit nieuwe team zou een gemakkelijke zege mogelijk moeten zijn. Tip: wedden op de voorspelling ‘Willem II wint en houdt de nul’ levert je een quote op van 2.63.

Onderlinge resultaten

De wedstrijd Progrès Niederkorn – Willem II stond nog nooit op het programma in Europees verband.

Teamnieuws

Progrès Niederkorn moet het deze wedstrijd stellen zonder verdedigers Mathias Jänisch en Yann Matias, net als aanvaller Yannick Bastos. De drie moeten toekijken door blessures.

Bij Willem II zit Freek Heerkens al een tijdje langs de kant door een blessure. Daar is niets aan veranderd, maar hij heef wel gezelschap gekregen in de lappenmand. Ook zomeraanwinsten Leeroy Owusu en Kwasi Wriedt zijn geblesseerd. Hierdoor mogen Dries Saddiki en Evangelis Pavlidis uitkijken naar een basisplaats.

Progrès Niederkorn – Willem II tip

Progrès Niederkorn – Willem II: voor de Tilburgers staat een duel gepland met een grote onbekende tegenstander. Toch schatten we ‘ons’ Willem II sterk genoeg in om door te gaan. Tip: wedden op de voorspelling ‘Willem II wint’ met een quote van 1.50 bij Toto.

Progrès Niederkorn – Willem II Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Progrès Niederkorn: 5.00
Gelijkspel: 3.95
Winst Willem II: 1.50