18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Portugal – Nederland, tips en quotes 9 juni 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Portugal – Nederland, UEFA Nations League wedden
Aanvang: zondag 9 juni 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: Portugal wint de beker
Bookmaker: Toto
Quote: 1.70

Voor het eerst sinds 1988 kan het Nederlands elftal een eindtoernooi winnen. Dan moet er in de finale van de UEFA Nations League afgerekend worden met het zwarte beest dat Portugal heet.

Een grote sprong voorwaarts

Onder leiding van Ronald Koeman heeft het Nederlands elftal duidelijk de weg omhoog gevonden. Na Frankrijk en Duitsland werd ook Engeland opzijgezet in de Nations League. Net als tegen Duitsland toonde Oranje veerkracht door een achterstand weg te werken.

De assist van Memphis Depay op Quincy Promes betekende de 3-1 eindstand. Depay had een belangrijk aandeel in 8 van Oranjes laatste 9 goals: 3 goals en 5 assists. De speler van Lyon is gequoteerd op 2.85 voor een goal tegen Portugal.

Buiten Nederlands grondgebied lukte het Oranje nog niet om de nul te houden (vriendschappelijke duels uitgezonderd) tijdens de regeerperiode van Ronald Koeman. Daar staat tegenover dat Nederland in al die competitieve duels onder Koeman telkens scoorde. Wedden op beide teams scoren tijdens Portugal – Nederland heeft een quotering van 1.80.

Angstgegner Portugal

Zwitserland deed niet onder voor Portugal, maar stond uiteindelijk toch met lege handen. Doelpuntenmachine Ronaldo zorgde met een hattrick hoogstpersoonlijk voor de uitschakeling van het Alpenland.

Nederland kan de borst maken aangezien de Juventus-spits reeds vier keer scoorde tegen Oranje. Nederland won slechts één keer eerder een competitief duel van Portugal. Het Zuid-Europese land is een ware Angstgegner, met onder meer zeges op Nederland tijdens het EK 2004, WK 2006 en EK 2012.

Er zijn diverse ‘Player Specials’ van toepassing op Ronaldo, waaronder Ronaldo scoort het 1e doelpunt voor Portugal (quotering 2.50). Een andere lucratieve special is ‘Ronaldo scoort en wint’, gequoteerd op 3.20. Een ‘normale’ weddenschap is ‘Ronaldo scoort een doelpunt’, met een quotering van 1.80.

Beslissing buiten de reguliere speeltijd

Gezien het feit dat Nederland nog nooit in Portugal van Portugal won, gelden de Zuid-Europeanen als favoriet voor de eindzege. Voorspellen dat Portugal de Nations League-beker wint, heeft een quotering van 1.70.

Nederland had een verlenging nodig om zich ontdoen van Engeland. Portugal besliste op de valreep het duel tegen Zwitserland in de reguliere speeltijd. Voorspellen dat één van beide landen na verlenging wint, is gequoteerd op 6.00. Wedden op één van beide landen wint na strafschoppen heeft een quotering van 5.00.

Bij Portugal ontbreekt verdediger Pepe vanwege een schouderblessure. In vier van Portugals laatste vijf competitieve duels vielen er minder dan 2.5 goals, terwijl bij Nederland juist meer dan 2.5 goals werden gescoord in 4 van Oranjes laatste 5 wedstrijden. Wedden op minder dan 2.5 goals is gequoteerd op 1.70, terwijl wedden op meer dan 2.5 goals een quotering van 2.05 heeft.

Portugal – Nederland tip

Het spel van Portugal ligt Nederland niet getuige slechts 1 Oranje-zege in 7 competitieve duels. In officiële wedstrijden won het Nederlands elftal nog nooit in Portugal van Portugal. Tip bij het wedden op Portugal – Nederland: Portugal wint de beker, bij Toto gequoteerd op 1.70.

Portugal – Nederland UEFA Nations League wedden

Quotes bij Toto

Winst Portugal: 2.39
Gelijkspel: 3.15
Winst Nederland: 3.00