Wedstrijd: Polen – Portugal, Nations League
Aanvang: donderdag 11 oktober 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.00

Beide ploegen hebben hun eerste wedstrijd in de Nations League achter de rug en nu ontmoeten ze elkaar: Polen – Portugal. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Herpakken van matige vorm

Polen reisde met hoge verwachtingen af naar het WK. In een op het oog gemakkelijke poule met Senegal, Colombia en Japan moesten de mannen van bondscoach Adam Nawałka het gaan doen voor Polen. Het ging echter al snel mis. Van Senegal (1-2) en Colombia (0-3) werd verloren en na twee wedstrijden mocht Polen alweer de tickets terug naar huis gaan boeken. Jan Bednarek zorgde met een treffer nog wel voor een 0-1 zege op Japan, maar dat was niet meer dan een pleister op de wonden. Na het toernooi vertrok Nawałka als bondscoach. Ook hebben WK-gangers en vaste waarden als Łukasz Piszczek (gestopt), Michał Pazdan, Maciej Rybus, Sławomir Peszko, Krzysztof Mączyński en Łukasz Teodorczyk plaats moeten maken.

Jerzy Brzęczek werd de nieuwe bondscoach en hij mocht direct beginnen in de Nations League met de eerste wedstrijd, tegen Italië. Hij wist met een 1-1 gelijkspel goed te starten, maar daarna werd dit resultaat ook ietwat teleurstellend vriendschappelijk geboekt tegen Ierland.

De Polen zijn aan de slag gegaan met een vernieuwde selectie. Vervangers voor de eerder genoemde spelers zijn onder meer Arkadiusz Reca, Damian Szymański en Krzysztof Piątek. Die laatste maakt bij Genoa indruk in de Serie A, met tot nu toe negen doelpunten in zeven duels. Tip: Polen heeft al vijf interlands niet vaker dan één keer weten te scoren. Je kunt wedden dat dit nu weer gebeurt. De quote voor deze voorspelling is 1.33.

Wat is precies de Nations League?

Nog steeds regerend Europees kampioen

In 2016 verraste Portugal vriend en vijand met de eindwinst op het EK in Frankrijk. Achtereenvolgens wisten de Iberiërs het hoofd boven water te houden tegen IJsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Polen, Wales en Frankrijk. Opvallend was dat de Portugezen alleen tegen Wales en Polen hadden weten te scoren in de reguliere speeltijd. Op het afgelopen WK ging het wat minder voor de Zuid-Europeanen. Spanje, Marokko en Iran waren de tegenstanders in de poule en Portugal eindigde achter buurland Spanje. In de volgende ronde was Uruguay echter met 2-1 te sterk.

Na het WK verloren vaste waarden als Bruno Alves, José Fonte, João Moutinho, João Mário, Adrien Silva, Ricardo Quaresma en Nani hun plek. Ook aanvoerder Cristiano Ronaldo heeft nog geen interlands gespeeld sinds het eindtoernooi. Nieuwe krachten als João Cancelo, Rúben Dias, Kévin Rodrigues, Rúben Neves en Bruma kunnen nu hun kans pakken om zich in het elftal te spelen. Sinds het WK speelde Portugal twee wedstrijden. Tegen vice-wereldkampioen Kroatië werd het 1-1 en in de Nations League werd Italië met 1-0 verslagen. Portugal is bij Toto de favoriet om de winst in de Nations League-poule te pakken. Gezien de goede start kan het een goede tip zijn om op deze voorspelling te wedden, tegen een quote van 1.60.

Onderlinge resultaten

Polen en Portugal speelden elfmaal eerder tegen elkaar. Deze wedstrijden gingen redelijk gelijk op, met drie overwinningen voor Polen, vier gelijke spelen en vier Portugese winstpartijen. Het doelsaldo is met 10-14 in het voordeel van Portugal. De laatste Polen – Portugal was de kwartfinale van het EK 2016. Hierin werd in de reguliere speeltijd met 1-1 gelijkgespeeld, waarna Portugal de strafschoppen beter nam. De laatste drie onderlinge duels eindigden telkens gelijk.

Teamnieuws

Polen mist doelman Łukasz Skorupski door een blessure, maar kon verder vrijuit kiezen voor de nationale selectie. De grote vraag is wie op doel en in de spits staat. Juventus-doelman Wojciech Szczęsny leek de favoriet, maar de vorige interlands keepte Łukasz Fabiański. In de spits zal Robert Lewandowski sowieso spelen, maar het is de vraag of hij ondersteund gaat worden door Arkadiusz Milik of Krzysztof Piątek.

Bij Portugal zoals gezegd geen Cristiano Ronaldo, terwijl ook Raphaël Guerreiro er niet bij is. Gonçalo Guedes moest ook op het laatste moment verstek laten gaan door blessureleed. Door de afwezigheid van Ronaldo zal André Silva in de punt van de aanval starten. Verder zullen grotendeels dezelfde spelers in actie komen als tegen Italië, met bijvoorbeeld speeltijd voor Rúben Dias, Rúben Neves en Bruma.

Polen – Portugal tip

Polen wil herstellen van een matige vorm, terwijl Portugal zich goed heeft laten zien in de wedstrijden sinds het WK. Je kunt kijken naar de drie recente ontmoetingen, die telkens in een gelijkspel eindigden. Dit kun je meenemen in je voorspelling. Tip: wedden op een gelijkspel, met een quote van 3.00 bij Toto.

Polen – Portugal Nations League wedden

Quotes bij Toto

Winst Polen: 2.75
Gelijkspel: 3.00
Winst Portugal: 2.58