Wedstrijd: PEC Zwolle – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 16 februari 2020, 16.45 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.73

In Zwolle staat het duel der ongeslagen clubs op het programma. PEC Zwolle en Feyenoord hebben in 2020 nog geen wedstrijd verloren en gaan het in Overijssel tegen elkaar opnemen. Dit is onze voorbeschouwing voor PEC Zwolle – Feyenoord.

Nog niet uit de zorgen

PEC Zwolle heeft nog altijd last van degradatiezorgen. De Zwollenaren staan weliswaar op de veilige vijftiende plaats, maar het verschil met nummer zestien VVV-Venlo bedraagt slechts één puntje. Qua resultaten in 2020 gaat het best aardig. Zwolle verloor nog geen enkele keer in 2020, het haalde zes punten uit vier wedstrijden. Ook in de lastige wedstrijden tegen FC Utrecht (thuis) en Willem II (uit) boekte de ploeg van John Stegeman resultaat. Tegen zowel Utrecht (nummer zeven) als Willem II (nummer vier) werd gelijkgespeeld.

Afgelopen wedstrijd ging PEC op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk. Met name in de eerste helft hadden de bezoekers het lastig met de Waalwijkers. Die liepen echter tegen een bekend probleem aan dit seizoen: prima voetbal laten zien, maar niet scoren. Ook Zwolle ging slordig om met de kansen en dus was een 0-0 eindstand het logische gevolg van het treffen in Noord-Brabant.

Door naar de halve finale na emotionele avond

Feyenoord heeft zich ten koste van sc Heerenveen geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. In Friesland werd het 0-1 voor de Rotterdammers door een doelpunt van Leroy Fer. Zo kreeg een emotionele dag voor Feyenoord een heel mooi einde. Op de ochtend van het bekerduel werd namelijk bekend gemaakt dat Feyenoord-icoon Carlo de Leeuw op 59-jarige leeftijd was overleden. De overwinning werd vanzelfsprekend aan hem opgedragen.

Onder leiding van Dick Advocaat gaat het Feyenoord voor de wind. Het is al acht duels ongeslagen, sterker nog: al die acht wedstrijden werden winnend afgesloten. Zo werd er gewonnen van PSV, SC Cambuur, FC Utrecht, sc Heerenveen (competitie), Heracles Almelo, Fortuna Sittard, FC Emmen en sc Heerenveen (beker). Door deze goede prestaties zijn de Rotterdammers vanuit de middenmoot/subtop opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie. Het staat nu in punten gelijk met nummer vier Willem II, maar Feyenoord heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Wat denken de bookmakers van PEC Zwolle – Feyenoord?

Volgens de bookmakers is Feyenoord favoriet voor de winst. Een Rotterdamse overwinning heeft een quotering van 1.73. Een overwinning van PEC Zwolle staat gequoteerd op 4.35 en een gelijkspel op 4.15.

Terug in de tijd: zuinige overwinning van Feyenoord in De Kuip

Eerder dit seizoen werd het in Rotterdam-Zuid 1-0 voor Feyenoord. Steven Berghuis werd de matchwinner door in de 22e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Het was toen een gelijkopgaande strijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle. De bezoekers kregen de nodige kansen, maar benutten er echter geen.

Teamnieuws:systeem met vijf verdedigers bij PEC begint zijn vruchten af te werpen

John Stegeman is na de winterstop overgestapt op een systeem met vijf verdedigers. De vuurdoop voor dit systeem was tegen FC Utrecht. Dat het een kwestie van aftasten en wennen was, werd wel duidelijk in dat duel. PEC pakte weliswaar een punt tegen Utrecht, maar kreeg wel drie tegentreffers om de oren (3-3). Tegen Willem II, FC Groningen en RKC Waalwijk kon je wel zien dat het systeem al aardig werkt. In die duels kregen de Zwollenaren geen enkele tegentreffer te verwerken.

PEC Zwolle – Feyenoord tip

Twee ploegen die nog ongeslagen zijn in 2020 nemen het in een rechtsteeks duel tegen elkaar op. Zowel PEC als Feyenoord moet eigenlijk winnen om te blijven staan waar ze nu staan. Feyenoord beschikt over meer kwaliteit en won zijn laatste acht duels. Ook tegen PEC is de Rotterdamse club de favoriet. De beste tip bij deze editie van PEC Zwolle – Feyenoord is dat de Rotterdammers de wedstrijd winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.73 bij Toto.

PEC Zwolle – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PEC Zwolle: 4.35
Gelijkspel: 4.15
Winst Feyenoord: 1.73