Wedstrijd: PEC Zwolle – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 12 september 2020, 20.00 uur
Beste wedtip: Winst Feyenoord & Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.95

De Eredivisie gaat eindelijk weer beginnen. De fans hebben er langer op moeten wachten door het vorige seizoen dat vroegtijdig stopte vanwege de coronacrisis. Zaterdag rolt de bal weer en de tweede wedstrijd van de Eredivisie 2020/21 is PEC Zwolle – Feyenoord. Lees in dit artikel voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op dit duel.

Sterke voorbereiding

De Nederlandse clubs konden zich goed voorbereiden op het nieuwe seizoen, want na de lange break was er genoeg tijd om oefenwedstrijden te spelen. PEC Zwolle maakte hier dan ook gebruik van. De club speelde zes duels tegen clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. PEC deed het naar behoren, want het won vier van de zes wedstrijden. De andere twee duels werden wel verloren.

Het valt op dat al de gewonnen wedstrijden van de club uit Zwolle in 0-1 eindigden. Vorig seizoen incasseerde PEC na RKC de meeste tegengoals in de Eredivisie. De Zwollenaren hebben ook geen echte verdedigers aangetrokken, dus waarschijnlijk zorgt een nieuwe tactiek ervoor dat het beter staat achterin.

Doorgaan waar het gebleven was

Feyenoord bloeide aan het einde van het vorige seizoen op, want het was de laatste tien wedstrijden ongeslagen: zeven competitiewedstrijden en drie bekerduels. De Rotterdammers klommen hierdoor op naar de derde plek in de Eredivisie en ze schopten het tot de finale van de KNVB Beker, die uiteindelijk niet doorging. Feyenoord moet doorgaan waar het gebleven was, want dan kan de club weer meedoen om het kampioenschap.

De voorbereiding van de Rotterdamse club was wel wat wisselvallig. Zo won de club bijvoorbeeld met 3-0 van Sparta en met 1-3 van Borussia Dortmund, maar speelde het wel gelijk tegen FC Twente en Arminia Bielefeld, en verloor het van Hamburger SV.

Transfers

PEC Zwolle zag redelijk wat spelers vertrekken. Zo verruilde Gustavo Hamer Zwolle voor een avontuur in de Engelse Championship. Spelers als Lennart Thy, Vito van Crooij en Zian Flemming zochten het dichter bij huis en vertrokken naar een andere club in de Eredivisie. Er gingen niet alleen spelers weg, want PEC verwelkomde Slobodan Tedic (U23 Manchester City), Rico Strieder (FC Utrecht) en Jesper Drost (Heracles Almelo).

Feyenoord moest wat spelers laten gaan, omdat de huur afliep. Dit was het geval bij Oguzhan Özyakup, Edgar Ié en Rick Karsdorp. Jan-Arie van der Heijden en Renato Tapia vertrokken daarnaast ook nog. De Rotterdammers hebben niet stilgezeten, want er moesten nieuwe spelers komen. Dit gebeurde ook, want vanaf dit seizoen spelen João Carlos Teixeira, Bryan Linssen, Christian Conteh en Mark Diemers in De Kuip.

Keepersprobleem

Het is nog maar de vraag wie de eerste wedstrijd gaat keepen bij Feyenoord, want Justin Bijlow moest donderdag de training verlaten met een blessure. De Rotterdamse club speelde zo’n week geleden nog een oefenwedstrijd tegen Club Brugge en de tweede doelman Nick Marsman was toen ook al geblesseerd. Ramón ten Hoeve keepte daardoor, maar ook hij raakte geblesseerd. Uiteindelijk moest de 18-jarige doelman Tijn Troost het doel verdedigen. Het is nog niet bekend wie er zaterdag onder de lat staat, maar dit zorgt al wel voor onzekerheid in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Vorig seizoen

De laatste editie van PEC Zwolle – Feyenoord mondde uit in een knotsgek duel. De thuisploeg kwam na elf minuten al op een 2-0 voorsprong, waarna de Rotterdammers kort na rust op gelijke hoogte kwamen. Het duurde niet lang voor de club uit Zwolle weer op voorsprong kwam, maar Feyenoord won uiteindelijk met 3-4. Gezien het spelbeeld verdiend Feyenoord het ook om te winnen.

PEC Zwolle – Feyenoord tip

Feyenoord sloot het afgebroken seizoen erg goed af, maar was nog wat wisselvallig in de voorbereiding. PEC boekte goede resultaten in de voorbereiding, maar kwam vorig seizoen tekort tegen de club uit Rotterdam. De tip voor PEC Zwolle – Feyenoord is: Winst Feyenoord & Beide teams scoren. Deze voorspelling heeft een quote van 2.95.

PEC Zwolle – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst PEC Zwolle: 4.20
Gelijkspel: 3.90
Winst Feyenoord: 1.71