Wedstrijd: PEC Zwolle – FC Utrecht, Eredivisie
Aanvang: vrijdag 17 januari 2020, 20.00 uur
Beste wedtip: winst FC Utrecht
Bookmaker: Toto
Quote: 2.01

De Eredivisie begint weer! Op vrijdag staat het eerste duel van 2020 op de planning. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel PEC Zwolle – FC Utrecht.

Overleven

PEC Zwolle is een ambitieuze club en wilde graag hoog spelen en richting het linkerrijtje van de competitie kruipen. Inmiddels is het alleen maar overleven geblazen en de doelstelling van de club is dan ook bijgesteld naar handhaving. “We realiseren ons waar we staan. We weten dat we op het ogenblik niet beter zijn dan ADO, RKC en andere clubs die in de onderste regionen staan, maar we hebben wel het vertrouwen dat we daar uit kunnen komen”, vertelde technisch manager Mike Willems aan De Stentor.

De zorgen van Willems zijn gegrond, gezien de teleurstellende vijftiende plaats. Van de laatste acht wedstrijden werden er zes verloren, maar het is wel een kwaliteit dat die andere twee overwinningen op concurrenten Fortuna Sittard (3-1) en VVV-Venlo (1-2) waren. Tegen andere clubs bleek het telkens een kanslose exercitie. Tip: denk je dat PEC Zwolle nu wel wint, dan is wedden daarop een goede voorspelling, gezien de mooie quote van 3.25.

Herstellen

John van den Brom ging met veel vertrouwen zijn uitdaging bij FC Utrecht tegemoet. Hij verliet AZ en de Alkmaarders staan inmiddels veilig op de tweede plaats, slechts drie punten achter koploper Ajax. FC Utrecht vinden we pas op de zevende plaats terug, wat eigenlijk te laag is gezien de individuele kwaliteiten die in de selectie terug te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Adam Maher en Bart Ramselaar die afgelopen zomer naar de Domstad togen.

Eind november begon Utrecht een mooie positie uit handen te geven. Na nederlagen tegen Ajax (4-0) en AZ (0-3) werd namelijk ook verloren van hekkensluiter RKC Waalwijk, dat met 0-1 te sterk bleek. Herstel kwam met zeges op FC Groningen en Heracles Almelo, waarna nipt van Feyenoord verloren werd. In vijf van de laatste zeven duels scoorde maar één team. Dit kun je als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden op ‘niet beide teams scoren’ geeft een quote van 2.56.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is FC Utrecht in het voordeel, met vier overwinningen in de laatste zes ontmoetingen. Daarnaast won PEC eenmaal en werd het één keer gelijk. Het doelsaldo is met 8-14 ruim in het voordeel van Utrecht. De laatste PEC Zwolle – FC Utrecht was vorig jaar februari, toen PEC met 4-3 won.

Teamnieuws

PEC Zwolle moet het stellen zonder Bram van Polen, waardoor Sai van Wermeskerken als rechtsachter aan de wedstrijd kan beginnen. Ervaren spelers als Etiënne Reijnen, Thomas Bruns, Mike van Duinen en Reza Ghoochannejhad moeten genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Tegenstander FC Utrecht ziet wat wijzigingen in het team. Door de blessure van Maarten Paes staat de gehuurde Jeroen Zoet onder de lat. Ook centraal achterin verandert er wat. Justin Hoogma is geschorst, waardoor Christopher Mamengi mogelijk zijn debuut gaat maken. Bart Ramselaar is ook geblesseerd.

PEC Zwolle – FC Utrecht tip

Bij deze PEC Zwolle – FC Utrecht heeft de thuisploeg de punten het hardst nodig, maar het lijkt er toch op dat de bezoekers sterk genoeg zijn om dit duel te winnen. Tip: wedden op de voorspelling ‘winst FC Utrecht’ met een quote van 2.01 bij Toto.

PEC Zwolle – FC Utrecht Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PEC Zwolle: 3.25
Gelijkspel: 3.65
Winst FC Utrecht: 2.01