18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Paris Saint-Germain – Olympique Lyon voorspelling – wedden, quotes en tip 31 juli 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Paris Saint-Germain – Olympique Lyon, Coupe de la Ligue Aanvang: vrijdag 31 juli 2020, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Paris Saint-Germain
Bookmaker: Toto
Quote: 1.47

De Coupe de France is vergeven. Paris Saint-Germain heeft de bokaal in de wacht gespeelt en mag nu in de andere Franse bekerfinale aantreden. In de Coupe de la Ligue staat het tegenover Olympique Lyon. Dit is onze voorbeschouwing voor Paris Saint-Germain – Olympique Lyon.

Pittige finale

De finale van de Coupe de France was een pittige voor PSG. Het kwam in de veertiende minuut al op voorsprong door een doelpunt van Neymar, maar moest daarna toezien hoe Kylian Mbappé werd getorpedeerd door Loïc Perrin. De speler van Saint-Etienne kreeg een rode kaart voor de actie. Voor Mbappé zat de wedstrijd er direct op. Hij was geblesseerd geraakt door de overtreding en moest het veld verlaten.

Voor PSG begon het avontuur in de Coupe de La Ligue in de achtste finale. Daarin speelde het een uitwedstrijd bij Le Mans FC. PSG won uiteindelijk eenvoudig met 1-4 en ging door naar de kwartfinale. Het trof Saint-Etienne, de tegenstander in de finale van de Coupe de France. Waar het in die finale bij 1-0 bleef, was dat in de kwartfinale van de Coupe de la Ligue wel anders. PSG veegde de vloer aan met Saint-Etienne: 6-1. In de halve finale trof het vervolgens Stade Reims in een uitwedstrijd. Ook nu won PSG eenvoudig: 0-3.

Zevende plaats

Lyon heeft geen geweldig voetbalseizoen achter de rug. Het eindigde afgelopen seizoen op de zevende plaats met 40 punten uit 28 wedstrijden. Deze eindklassering geeft een ietwat vertekend beeld, omdat er officieel nog tien wedstrijden te spelen waren. Door de uitbraak van het coronavirus werd de Ligue 1 namelijk stilgelegd en uiteindelijk niet meer uitgespeeld.

Ook voor Olympique Lyon begon het bekeravontuur in de achtste finale. Het nam het in een thuiswedstrijd op tegen Toulouse. Lyon had weinig moeite met de tegenstander, want na zeventien minuten stond het al 2-0. Uiteindelijk voerde het de score verder op en werd de eindstand bepaald op 4-1.

In de kwartfinale speelde het opnieuw een wedstrijd in eigen huis. Dit keer kwam Stade Brestois op bezoek. Lyon won uiteindelijk met 3-1 en de halve finale was een feit. Dat werd een spannend duel. In die halve finale stond het tegenover LOSC Lille. Er moest een verlenging en een strafschoppenserie aan te pas komen om een winnaar te bepalen. In de reguliere speeltijd werd het 2-2 en in de verlenging scoorde beide ploegen niet. Lyon nam de penalty’s vervolgens beter (4-3).

Wat denken de bookmakers van Paris Saint-Germain – Olympique Lyon?

De boomakers zien Paris Saint-Germain als de favoriet voor de overwinning. Die weddenschap heeft een quotering van 1.47. Een overwinning van Olympique Lyon staat gequoteerd op 5.60 en een gelijkspel op 4.55.

Terug in de tijd

Paris Saint-Germain en Olympique Lyon stonden dit seizoen al drie keer eerder tegenover elkaar. PSG wist al die ontmoetingen winnend af te sluiten. Allereerst was dat in het kader van de competitie. Uit won PSG met 0-1 van Lyon en thuis met 4-2. Vervolgens stonden beide ploegen tegenover elkaar in het kader van de Coupe de France. In de halve finale won PSG zeer overtuigend van Lyon. Het werd maar liefst 1-5 voor de ploeg uit Parijs. Mbappé werd de grote man aan de kant van PSG. Hij scoorde drie namelijk drie keer.

Teamnieuws

Inmiddels is er al meer bekend over de blessure van Mbappé. Het is een serieuze blessure die hem normaal gesproken verhindert van het meespelen in deze bekerfinale, maar tóch minder ernstig dan op voorhand werd verwacht. Mbappé heeft een blessure aan de rechterenkel, maar blijkt geen scheur in de enkelbanden te hebben. Het is nu wel onzeker of hij tegen Atalanta Bergamo in actie komen. PSG neemt het in de kwartfinale van de Champions League op tegen de Italianen.

Paris Saint-Germain – Olympique Lyon tip

Een mooi affiche in de finale van de Coupe de la Ligue. PSG liet echter eerder dit seizoen al zien dat het van Olympique Lyon kan winnen. In de Coupe de France won het met maar liefst 1-5. Daarnaast werden ook de twee ontmoetingen in de competitie winnend afgesloten. Onze tip bij Paris Saint-Germain – Olympique Lyon is dat PSG gaat winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.47 bij Toto.

Paris Saint-Germain – Olympique Lyon Coupe de la Ligue wedden

Quotes bij Toto

Winst Paris Saint-Germain: 1.47
Gelijkspel: 4.55
Winst Olympique Lyon: 5.60