Wedstrijd: Paris Saint-Germain – AS Monaco, Ligue 1
Aanvang: Zondag 12 januari 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.58

Paris Saint-Germain en AS Monaco nemen het in een tijdsbestek van drie dagen twee keer tegen elkaar op. Beide wedstrijden worden afgewerkt in het kader van de competitie. Eerder dit seizoen ging het treffen tussen deze beide teams niet door. Dit is onze voorbeschouwing voor de eerste ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en AS Monaco.

Stevig aan kop

Paris Saint-Germain is de koploper van de Franse Ligue 1. De Parijzenaars vergaarden 45 punten uit 18 wedstrijden. Het verschil met naaste belager Olympique Marseille is zeven punten. Paris speelde bovendien één wedstrijd minder.

PSG is aardig op schot in de laatste wedstrijden. Het won namelijk maar liefst vijf wedstrijden op rij met vier of meer doelpunten. De laatste twee wedstrijden stonden in het teken van bekertoernooien. Allereerst trakteerde het Saint-Etienne op een forse nederlaag in de Coupe de la Ligue: 6-1. Drie dagen eerder moest Linas-Montlhery er aan geloven. In de Coupe de France werd het 0-6 voor Paris.

Zevende plaats

AS Monaco vinden we terug op de zevende plaats. Het heeft een puntentotaal van 28 na 18 wedstrijden. Het won acht keer, speelde vier keer gelijk en verloor zes keer.

In tegenstelling tot PSG, is Monaco nog maar in één bekertoernooi actief. In december trof het in eigen huis Lille OSC. Het eindigde in een deceptie voor de thuisploeg; Lille won uiteindelijk met 0-3 Monaco. Een kans op revanche liet niet lang op zich wachten. Vier dagen stonden Monaco en Lille opnieuw tegenover elkaar. Ditmaal in het kader van de competitie. De zure nasmaak van de bekernederlaag werd overtuigend weggespoeld door de thuisploeg. In Stade Louis II werd het maar liefst 5-1 voor Monaco, dat Lille nog op 0-1 zag komen.

De wedstrijd na de 5-1 overwinning op Lille was er een in het kader van het andere bekertoernooi, Coupe de France. Monaco stuitte in eigen huis op Stade de Reims. Het werd uiteindelijk 2-1.

Wat denken de bookmakers van Paris Saint-Germain – AS Monaco?

De thuisploeg is volgens de bookmakers de favoriet. Een overwinning van PSG heeft namelijk een quotering van 1.20. Een overwinning van Monaco staat gequoteerd op 9.85 en een gelijkspel op 6.75.

Terug in de tijd

De laatste vijf ontmoetingen tussen deze ploegen gingen voor Monaco allemaal verloren. Achtereenvolgens won PSG met 3-0, 7-1, 4-0, 0-4 en 3-1. Geen statistieken om blij van te worden voor Monaco. Het incasseert veel tegentreffers in duels met PSG. In 2017 won Monaco twee keer achter elkaar van Paris. Beide keren eindigde het in 1-2.

Teamnieuws: meest scorende clubs in de Ligue 1

Monaco is gewaarschuwd voor het scorend vermogen van PSG. De Parijzenaars scoorden dit seizoen al 43 keer, het meeste van alle clubs in Ligue 1. Kylian Mbappé is de clubtopscoorder. Hij trof al elf keer doel en neemt met dat aantal de tweede plaats in op het topscoordersklassement.

Dé topscoorder van de Ligue 1 draagt daarentegen het shirt van AS Monaco. Wissam Ben Yedder wist het net dit seizoen al dertien keer te vinden. Monaco is met 31 doelpunten bovendien na PSG de meest scorende ploeg. Kortom, dit duel kan wel eens een garantie voor doelpunten zijn.

Paris Saint-Germain – AS Monaco tip

De statistieken van de laatste vijf duels spreken duidelijk in het voordeel van PSG. Die ploeg staat ook een stuk hoger op de ranglijst. Monaco beschikt echter, net als PSG, over veel scorend vermogen. Onze tip voor het duel Paris Saint-Germain – AS Monaco is dat beide teams gaan scoren in de wedstrijd. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.58 bij Toto.

Paris Saint-Germain – AS Monaco Ligue 1 wedden

Quotes bij Toto

Winst Paris Saint-Germain: 1.20
Gelijkspel: 6.75
Winst AS Monaco: 9.85