18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PAOK Saloniki – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 6 augustus 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: PAOK Saloniki – Ajax, Champions League kwalificatie
Aanvang: dinsdag 6 augustus 2019, 19.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.89

Ajax was de revelatie van de Champions League 2018/19. De sloot punten die de Amsterdammers binnenhaalden voor Nederland, waren niet voldoende rechtstreekse CL-plaatsing. Ajax moet twee voorronden overleven om opnieuw CL-voetbal te spelen. De eerste te nemen horde is PAOK.

Leegloop dreigt

De uitzeges op Real Madrid en Juventus waren vorig seizoen één van de hele hoogtepunten voor de winnaar van de Nederlandse dubbel. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Lasse Schöne, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en David Neres speelden mee in die gedenkwaardige duels.

De Ligt, De Jong en Schöne zijn vertrokken. Van de Beek staat op het te punt te vertrekken en van Ziyech of Neres is het nog niet zeker of zij in september nog het Ajax-tenue dragen. Zonder De Ligt, De Jong en Schöne kende Ajax een wisselvallige seizoensstart. Ten koste van PSV werd de Johan Cruijff Schaal veroverd, maar het uitduel tegen Vitesse leverde direct het eerste puntenverlies op.

Het houden van de nul was voor Ajax geen sinecure in de voorbereiding. Dat lukte in geen van de zes oefenduels, zelfs niet tegen amateurclubs. De quotering van 1.89 voor beide teams scoren tijdens PAOK – Ajax moet daarom niet uit het oog worden verloren.

Op een zucht van de Champions League

PAOK heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om ongeslagen thuisduels. De Griekse kampioen verloor in december 2018 voor het laatst een officiële wedstrijd in het eigen Stadio Toumbas. BATE Borisov was destijds met 1-3 te sterk. Gezien die statistiek is het raadzaam om te kijken naar de wedtip ‘PAOK wint of X’, gequoteerd op 1.67.

De ploeg uit Thessaloniki speelde vorig seizoen EL-voetbal, maar miste in 2018 op een haar na de Champions League. Nadat de Grieken FC Basel en Spartak Moskou hadden uitgeschakeld, wachtte Benfica in de play-off. In Lissabon werd het 1-1, de return ging met 1-4 verloren.

Voor PAOK begint de competitie pas op 24 augustus. Wedstrijdritme deed de ploeg vooral op in Nederland en België. Die voorbereidingscampagne verliep succesvol met zeges op Sint Truiden, Anderlecht en Fortuna Sittard. PEC Zwolle hield PAOK op een gelijkspel, AZ klopte PAOK met 1-0.

Oude Eredivisie-bekende is bepalende PAOK-speler

PAOK, dat vorig seizoen ongeslagen kampioen van Griekenland werd, hield de selectie grotendeels intact. Clubtopscorer Aleksandar Prijovic vertrok halverwege 2018/19, middenvelder Yevhen Shakhov ging naar Lecce en middenvelder Sergio Oliveira keerde terug naar FC Porto.

De belangrijkste aankopen zijn middenvelder Anderson Esiti, overgekomen van AA Gent, Douglas Augusto (middenvelder, gekocht van Corinthians) en oud FC Twente-speler Miroslav Stoch, die van Slavia Praag werd gehaald. Een andere voormalige Eredivisie-speler, Diego Biseswar, is één van PAOK’s waardevolle spelers. Hij eindigde vorig seizoen, achter Prijovic, als tweede op de clubtopscorerslijst.

PAOK en Ajax hebben een historie wat betreft CL-kwalficatieduels. Zowel in 2010 als in 2016 werd PAOK door Ajax uitgeschakeld. Beide keren was een 1-1 in Amsterdam in het heenduel niet voldoende voor PAOK. Ajax ging in 2010 met een 3-3 op basis van uitgoals door en in 2016 boekten de Amsterdammers een 1-2 zege. Wedden op meer dan 2.5 goals is met een quotering van 2.03 lucratiever dan voorspellen dat er minder dan 2.5 goals vallen (quotering van 1.71).

PAOK- Ajax tip

Ajax hield in de voorbereiding in geen enkel duel de nul. Ook tegen Vitesse moest de ploeg van Erik ten Hag twee tegengoals slikken. PAOK liet een goede indruk achter in de oefenwedstrijden tegen diverse Nederlandse en Belgische clubs uit de subtop. De Griekse ploeg verloor in december 2018 voor het laatst een thuisduel. Tip voor het wedden op PAOK Saloniki – Ajax: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.89.

PAOK Saloniki – Ajax Champions League kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst PAOK Saloniki: 3.60
Gelijkspel: 3.25
Winst Ajax: 2.01