18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Olympique Marseille – Red Bull Salzburg wedden, tips en quotes 26 april 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Olympique Marseille – Red Bull Salzburg, Europa League
Aanvang: 26 april 2018, 21.05 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 4.00

Wederom staan Olympique Marseille en Red Bull Salzburg tegenover elkaar in de Europa League. Zo zaten ze samen in groep I van het toernooi en nu treffen ze elkaar in de halve finale.

Uitzicht op tweede plek

Olympique Marseille bezet momenteel, met een totaal van 69 punten, de vierde plek in de Franse Ligue 1. De kampioen in Frankrijk is al bekend: Paris-Saint-Germain is met 90 punten niet meer in te halen. De ploeg van Rudi García heeft nog wel uitzicht op de tweede plek en als die plaats behaald wordt dan is Olympique Marseille verzekerd van een plek in de groepsfase van de Champions League.

Marseille heeft de laatste vijf duels in de competitie niet verloren. In de groepsfase van de Europa League eindigde Marseille als tweede met acht punten uit zes duels. De Franse club won vijf keer in eigen huis en één keer op vreemde bodem.

Aanstaande kampioen

Red Bull Salzburg gaat momenteel aan kop in de Bundesliga van Oostenrijk. De ploeg verloor dit seizoen slechts twee keer in de competitie en beide keren was dit in een uitduel. De eerste nederlaag werd geleden tegen Mattersburg (2-1) en de tweede tegen Sturm Graz (1-0). Met nog vijf wedstrijden te spelen heeft Salzburg een voorsprong van elf punten op de nummer twee Sturm Graz. Met deze ruime voorsprong lijken Die Roten Bullen op weg naar het kampioenschap.

In de Europa League verloor Red Bull Salzburg slechts één keer. Dat was tegen Lazio Roma in de kwartfinale van het toernooi. Het werd in Rome 4-2. In de return zette Salzburg de nederlaag recht door met 4-1 te winnen van de Romeinen. In totaal won Salzburg zes keer, waarvan vier keer thuis en twee keer uit. De knapste prestatie was de 1-2 uitoverwinning tegen Borussia Dortmund.

Onderlinge resultaten

De ontmoetingen in de groepsfase van de Europa League waren de eerste onderlinge duels tussen deze clubs. Red Bull Salzburg won de eerste wedstrijd in eigen huis met 1-0 door een doelpunt van Moanes Dabour en in Marseille eindigde het in een 0-0 gelijkspel. De Oostenrijkers werden eerste in groep I en Marseille eindigde als tweede.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Olympique Marseille kan niet beschikken over keeper Steve Mandanda (gescheurde spier), middenvelder Boubacar Kamara (verstuikte enkel) en verdediger Hiroki Sakai (knieblessure).

Red Bull Salzburg heeft momenteel geen enkele speler die in de lappenmand zit.

Olympique Marseille – Red Bull Salzburg tip

Les Olympiens en Die Roten Bullen hebben in het huidige toernooi thuis nog niet verloren. Red Bull Salzburg verloor in totaal ook maar één keer dit toernooi. Tip: gelijkspel, met een quotering van 4.00 bij Toto.

Olympique Marseille – Red Bull Salzburg Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Olympique Marseille: 1.68
Gelijkspel: 4.00
Winst Red Bull Salzburg: 4.90