18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Olympique Lyon – RB Leipzig voorspelling – wedden, quotes en tip 10 december 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Olympique Lyon – RB Leipzig, Champions League
Aanvang: dinsdag 10 december 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: winst Olympique Lyon
Bookmaker: Toto
Quote: 2.40

Het is spannend in groep G van de Champions League. Er is nog geen beslissing gevallen. Olympique Lyon en RB Leipzig spelen in de laatste groepswedstrijd tegen elkaar. Dit is onze voorbeschouwing voor Olympique Lyon – RB Leipzig.

Zevende plaats met perspectief

Het loopt nog niet geweldig bij Olympique Lyon. In de Franse competitie staat het op de zevende plaats met 25 punten uit 17 wedstrijden. De derde plek is echter nog vol in het zicht. De afstand met nummer drie Lille OSC bedraagt slechts drie punten. Ook de afstand met nummer twee Olympique Marseille is nog te overzien. Dat verschil is zes punten.

Afgelopen wedstrijd won Lyon ruim van Nimes Olympique. Het werd 4-0 voor de ploeg uit Lyon en Memphis Depay trof twee keer doel. Nimes eindigde de wedstrijd met negen man. In de vijfde minuut moest Theo Valls er met rood af en in de 40e minuut Gaëtan Paquiez.

In de Champions League staat Lyon momenteel derde. Die plek geeft recht op een plaats in de Europa League, maar er zit nog meer in. Als Lyon thuis van Leipzig wint, dan is het geplaatst voor de volgende ronde. Het heeft dan evenveel punten als de Duitsers, maar het onderlinge resultaat geeft dan de doorslag (0-2 winst in Leipzig).

Leipzig staat pole position voor bereiken van volgende ronde

RB Leipzig staat tweede in de Bundesliga. Het heeft dertig punten na veertien wedstrijden. Het hijgt bij koploper Borussia Mönchengladbach in de nek. Het verschil is slechts één puntje.

Leipzig won onlangs met 3-1 thuis van TSG Hoffenheim. De thuisploeg was heer en meester en dat vertaalde zich in drie doelpunten.

In de Champions League staat Leipzig bovenaan in de groep. Het staat met tien punten op de eerste plaats. Het kan hoogstens nog op gelijke hoogte komen met Lyon en Zenit Sint Petersburg. Leipzig won echter twee keer van de Russen en zal daarom altijd boven die ploeg eindigen.

Wat denken de bookmakers van Olympique Lyon – RB Leipzig?

De bookmakers zien Lyon als favoriet voor de winst. Een Franse overwinning staat gequoteerd op 2.40.

Een overwinning van Leipzig staat gequoteerd op 2.65 en een gelijkspel op 3.50.

Terug in de tijd: effectief Lyon wint in Leipzig

De eerste ontmoeting tussen deze twee team eindigde in een 0-2 overwinning voor Olympique Lyon. Memphis Depay en Martin Terrier namen de doelpunten voor hun rekening. Lyon was in dat duel uiterst effectief, want het schoot twee keer op doel en die ballen gingen er allebei in.

Teamnieuws: Memphis Depay en Moussa Dembélé zijn op schot voor Lyon

Depay is dit seizoen aardig op dreef als het gaat om het maken van doelpunten. De aanvaller was al negen keer trefzeker dit seizoen en neemt daardoor de derde plaats in het topscoordersklassement.

Ook Moussa Dembélé weet het net vaak te vinden. Hij staat met tien doelpunten op de tweede plaats in het topscoordersklassement.

Olympique Lyon – RB Leipzig tip

Lyon moet winnen om het bereiken van de volgende ronde in eigen hand te houden. Bij een gelijkspel kan het nog achterhaald worden door Zenit Sint Petersburg. Lyon won al van Leipzig en speelt daarnaast thuis. Onze Olympique Lyon – RB Leipzig tip is dat Olympique Lyon wint met een quotering van 2.40 bij Toto.

Olympique Lyon – RB Leipzig Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Olympique Lyon: 2.40
Gelijkspel: 3.50
Winst RB Leipzig: 2.65