18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Olympique Lyon – Juventus voorspelling – wedden, quotes en tip woensdag 26 februari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Olympique Lyon – Juventus, Champions League
Aanvang: woensdag 26 februari 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: winst Juventus
Bookmaker: Toto
Quote: 1.85

Olympique Lyon en Juventus ontmoeten elkaar in de achtste finales van de Champions League. Het eerste duel wordt gespeeld in Frankrijk. Dit is onze voorbeschouwing voor Olympique Lyon – Juventus.

Teleurstellende zevende plaats

Olympique Lyon staat op een ietwat teleurstellende zevende plaats in de Ligue 1. De Fransen vergaarden 37 punten uit 26 wedstrijden. Ze wonnen tien keer, speelden zeven keer gelijk en verloren negen keer.

Lyon bleef de laatste drie duels ongeslagen. Eerst was er de overwinning op Olympique Marseille in de kwartfinale van de Coupe de France (1-0), vervolgens was er het gelijke spel thuis tegen RC Strasbourg (1-1) en afgelopen wedstrijd werd er met 0-2 gewonnen op bezoek bij FC Metz.

In de Champions League belandde Lyon in groep G met RB Leipzig, SL Benfica en Zenit Sint Petersburg. Het werd spannend tot en met de laatste speeldag. Lyon eindigde uiteindelijk met acht punten op de tweede plaats achter RB Leipzig. Benfica en Zenit Sint Petersburg hadden allebei zeven punten, dus het onderlinge verschil was niet bepaald groot.

Razend spannend in de Serie A

In de Italiaanse Serie A is het bovenin razend spannend. Juventus is de koploper in Italië met 60 punten uit 25 wedstrijden. Het won tot nu toe negentien keer, speelde drie keer gelijk en verloor drie keer. Het verschil met nummer twee Lazio is met één puntje zeer klein.

Juventus heeft de laatst gespeelde wedstrijd winnend afgesloten. Er stond een uitwedstrijd bij SPAL op het programma. Na een uur spelen stond het 0-2 voor de ploeg uit Turijn door doelpunten van Cristiano Ronaldo en Aaron Ramsey. SPAL deed in de 69e minuut iets terug in de persoon van Andrea Petagna, maar het mocht niet meer baten. Het duel eindigde dus in 1-2 voor Juventus.

Wat denken de bookmakers van Olympique Lyon – Juventus?

De bookmakers zien Juventus als de favoriet voor de overwinning. Een Italiaanse overwinning heeft een quotering van 1.85. De quotering voor een overwinning van Lyon ligt met 4.10 een stuk hoger. Een gelijkspel staat daarnaast gequoteerd op 3.40.

Terug in de tijd

Olympique Lyon en Juventus kruisten de degens vier keer eerder in het verleden. De statistieken zijn met drie overwinningen in het voordeel van Juventus. De meest recente ontmoeting dateert van 2 november 2016. Toen eindigde het in Turijn in een 1-1 gelijkspel.

Teamnieuws: uitwedstrijd is in drievoud bijzonder voor Ronaldo

De uitwedstrijd bij SPAL was een bijzondere voor Ronaldo. Het was namelijk zijn duizendste wedstrijd in het profvoetbal. Hij scoorde ook in dat duel en dat betekende zijn 725e treffer. Daar houdt het nog niet op voor Ronaldo. De goal tegen SPAL betekende ook nog eens dat de Portugees voor de elfde keer op rij scoorde in de Serie A. Dat is een evenaring van het record van Gabriel Bastituta. Lyon is dus gewaarschuwd voor de Portugese superster.

Olympique Lyon – Juventus tip

Juventus is de favoriet en dat is logisch. De Italianen beschikken over een betere selectie en doen het deze editie ook beter in de Champions League. Het zal een lastig karwei worden voor Lyon om een resultaat te halen. Onze tip bij Olympique Lyon – Juventus is dan ook dat Juventus gaat winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.85.

Olympique Lyon – Juventus Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Olympique Lyon: 4.10
Gelijkspel: 3.40
Winst Juventus: 1.85