Wedstrijd: Noorwegen – Spanje, EK-kwalificatie
Aanvang: Zaterdag 12 oktober 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Spanje en over 1.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.69

Spanje gaat ruim aan de leiding in groep F van de EK-kwalificatie en zaterdag speelt het tegen een team dat de punten nog hard nodig heeft om zich te plaatsen voor het eindtoernooi, namelijk Noorwegen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Noorwegen – Spanje.

Ruim aan de leiding

Spanje is hard op weg om zich gemakkelijk te plaatsen voor het EK, want het won tot nu toe al de zes gespeelde wedstrijden. Hierdoor heeft het al een gat van zeven punten geslagen met de rest uit groep F. De eerste plaats wordt ook nog eens verstevigd met een doelsaldo van zeventien voor en maar drie tegen. Het Spaanse elftal kan zich donderdagavond al plaatsen voor het EK, maar dan moet het wel winnen en de nummer drie Roemenië moet dan verliezen of gelijkspelen.
De laatste wedstrijd die Spanje speelde in de kwalificatiereeks, was tegen de Faeroër eilanden. Dit mocht natuurlijk geen probleem zijn voor de Europese kampioen van 2008 en dat werd het ook niet. Rodrigo zorgde ervoor dat de Spanjaarden op een 2-0 voorsprong kwamen, waarna Paco Alcácer als invaller ook twee keer het net wist te vinden waardoor het duel in 4-0 eindigde.

Belangrijke laatste wedstrijden

Voor Noorwegen wordt het een lastigere klus om het EK te halen, want het staat momenteel op de vierde plek in groep F. Toch is het nog lang niet kansloos, omdat de achterstand op de nummer twee, Zweden, maar twee punten is. Noorwegen verloor daarnaast al vijf wedstrijden niet meer, want er werd alleen van Spanje verloren en dit was zoals al eerder genoemd in de eerste kwalificatiewedstrijd. De bookmakers verwachten zaterdag weer een nederlaag tegen Spanje. Een overwinning van Noorwegen heeft voor dit duel namelijk een quote van 6.25.
Noorwegen speelde de laatste kwalificatiewedstrijd tegen directe concurrent Zweden en dit was een heel belangrijk duel. Toch werd deze strijd niet heel mooi om naar te kijken en het eindigde dan ook in 1-1 met weinig echte kansen voor beide teams.

Veel beter, toch spannend

Deze landen speelden in de eerste speelronde van de EK-kwalificatie al tegen elkaar in Spanje. De wedstrijd was nog net geen éénrichtingsverkeer, maar toch bleef het tot aan de laatste minuut spannend. De Spanjaarden eindigden de wedstrijd met 75 procent balbezit en meer dan 25 doelpogingen – toch werd het uiteindelijk maar 2-1 voor Spanje. Sergio Ramos was zoals zo vaak erg belangrijk voor zijn land, want met een benutte penalty besliste hij het duel. De Spanjaarden zijn zaterdag weer de favoriet tegen Noorwegen, want een overwinning van de koploper van groep F heeft een quote van 1.48.

Noorwegen – Spanje tip

Voor zowel Noorwegen als Spanje staat er zaterdag veel op het spel, want de één heeft nog veel punten nodig en de ander kan zich nu al kwalificeren voor het EK. Spanje won tot nu toe alle wedstrijden, dus ook van Noorwegen. Daarnaast scoort het erg veel goals en maakt het weinig fouten. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat Spanje wint en dat er meer dan 1.5 goals vallen. Deze voorspelling van Noorwegen – Spanje heeft een quote van 1.69.

Noorwegen – Spanje EK-kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Noorwegen: 6.25
Gelijkspel: 4.10
Winst Spanje: 1.48