Wedstrijd: Nigeria – Zuid-Afrika, Afrika Cup
Aanvang: Woensdag 10 juli 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Nigeria
Bookmaker: Toto
Quote: 1.96

Nigeria en Zuid-Afrika hebben allebei een zware achtste finale wedstrijd achter de rug op de Afrika Cup en gaan het nu tegen elkaar opnemen in de kwartfinale. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Nigeria – Zuid-Afrika.

Veerkracht

In de achtste finale moest Nigeria afrekenen met Kameroen, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Het begon de wedstrijd wel goed en kwam dan ook op een 1-0 voorsprong door een goal van Odion Ighalo in de negentiende minuut. Net voor rust ging het mis voor Nigeria, want Kameroen scoorde in de 41e en 44e minuut, waardoor het 1-2 bij rust stond. Dit was natuurlijk een harde klap, maar geen genadeslag. In de 63e minuut was het namelijk weer Ighalo die scoorde en de stand gelijk trok en drie minuten later schoot Alex Iwobi zijn team zelfs naar een 3-2 voorsprong. Dit bleek later de winnende goal, want er werd niet meer gescoord.
Odion Ighalo is één van de gevaarlijkste spelers van Nigeria, want hij maakte tot nu toe drie goals in de Afrika Cup. Dat is 60 procent van de productie van zijn land, aangezien Nigeria vijf doelpunten heeft gemaakt op dit toernooi. Een doelpunt van Ighalo tegen Zuid-Afrika levert een quote van 2.30 op.

Weinig goals

Zuid-Afrika is toch wel een verrassende naam in het lijstje van kwartfinalisten, want het land maakte tot nu toe nog maar twee doelpunten in de Afrika Cup. Het won dan ook maar één groepsduel en eindigde als derde in poule D, waar ook Marokko, Ivoorkust en Namibië in zaten. Die derde plek was echter wel genoeg om door te gaan naar de achtste finale en daarin trof het Egypte, dat sterspeler Mohamed Salah in de ploeg heeft.
Die achtste finale werd een gelijk opgaande strijd en beide teams kregen kansen op de overwinning. Toch leek het heel lang uit te lopen op een verlenging, want de brilstand bleef erg lang op het scorebord staan. Tot in de 85e minuut, want toen maakte Thembinkosi Lorch het enige doelpunt van de wedstrijd. Hierdoor staat Zuid-Afrika in de kwartfinale van de Afrika Cup, maar de bookmakers verwachten dat het hier gaat eindigen. Een overwinning van het land heeft namelijk een quote van 4.45 en een zege van Nigeria heeft een quotering van 1.96.

Weinig spektakel

Vorig jaar kwamen de landen elkaar tegen in de kwalificatie voor deze Afrika Cup, want ze zaten bij elkaar in de groep. Dat duel verdiende geen schoonheidsprijs door de schaarste aan kansen van beide teams. Nigeria kwam al wel vroeg op voorsprong, in de negende minuut, maar zo’n kwartier later stond het alweer 1-1. Het eerste deel van de wedstrijd was dan ook het beste van heel het duel, want voor de rest gebeurde er niet heel veel. De eindstand was 1-1 en mede door deze uitslag eindigden Nigeria en Zuid-Afrika als eerste en tweede in de poule.

Nigeria – Zuid-Afrika tip

Allebei de landen hebben een zware wedstrijd achter de rug, waarin ze tot het gaatje moesten gaan. Nigeria heeft in het toernooi al laten zien dat het een aantal goede spelers heeft, met Odion Ighalo als uitblinker. Zuid-Afrika won pas twee van de vier wedstrijden en scoorde tot nu toe nog maar twee keer. De tip bij deze wedstrijd is dat Nigeria wint, want dit land maakt een sterkere, zekere indruk. Deze voorspelling van Nigeria – Zuid-Afrika heeft een quote van 1.96.

Nigeria – Zuid-Afrika Afrika Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Nigeria: 1.96
Gelijkspel: 3.00
Winst Zuid-Afrika: 4.45