Wedstrijd: Nieuw-Zeeland – Nederland, WK Vrouwen
Aanvang: dinsdag 11 juni 2019, 15.00 uur
Beste wedtip: Nederland wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 1.95

Voor de Oranje Leeuwinnen begint het WK met een wedstrijd tegen een Oceanisch land. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Nieuw-Zeeland – Nederland.

Unicum

Voor Nieuw-Zeeland is dit niet de eerste kwalificatie voor het eindtoernooi van een WK. In 1991, 2007, 2011 en 2015 deed het Oceanische eiland eerder mee aan het wereldkampioenschao. Telkens eindigde het toernooi echter hetzelfde, met een uitschakeling in de groepsfase. In totaal speelde Nieuw-Zeeland twaalf wedstrijden op deze eindtoernooien, maar een overwinning zou een unicum zijn. Van deze twaalf duels werden er namelijk drie gelijkgespeeld en de andere negen werden verloren.

Het doelsaldo van 7-29 spreekt ook niet in het voordeel van de Nieuw-Zeelandse dames. In Oceanië presteert het land beter, met zes gewonnen finales in elf edities van het Oceanische kampioenschap. Aan de hand van sterspeler Ali Riley, die aan haar vierde WK begint, hoopt Nieuw-Zeeland nu goed te presteren. In de laatste acht wedstrijden gebeurde het slechts eenmaal dat beide teams scoorden. Dit kun je als tip voor je voorspelling gebruiken. Wedden dat ook nu niet beide teams scoren levert een quote van 1.55 op.

Evenaring

Voor de Nederlandse dames gaan alle gedachten terug naar het EK van 2017. In die zomer speelden de Oranje Leeuwinnen in eigen land het eindtoernooi en onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman hoopte Nederland het Europees kampioenschap te winnen. Op dit toernooi werden alle zes wedstrijden gewonnen met dertien doelpunten tegen drie tegengoals. In de finale werd met 4-2 gewonnen van Denemarken en Lieke Martens werd uitgeroepen tot speelster van het toernooi.

Nu plaatste Nederland zich pas voor het tweede WK ooit. Vier jaar geleden deden de Oranje Leeuwinnen ook mee, in Canada. Destijds was Japan in de achtste finales te sterk. Nu hoopt Nederland verder te komen, met grotendeels dezelfde kern als twee jaar geleden. Een van de blikvangers is Vivianne Miedema. De spits van Arsenal heeft nog één treffer nodig om Manon Melis te evenaren als topscorer aller tijden van het nationale damesteam. Tip: je kunt wedden op de voorspelling dat Miedema scoort, tegen een quote van 1.75.

Onderlinge resultaten

Ook in 2015 stond het duel Nieuw-Zeeland – Nederland op het programma tijdens het WK. Destijds was Nederland met 0-1 te sterk. Lieke Martens was verantwoordelijk voor het enige doelpunt.

Teamnieuws

Voor beide landen is dit de eerste wedstrijd van dit toernooi, dus er zijn nog weinig geblesseerden of geschorsten. Alleen Kika van Es kan nog niet meedoen na een blessure.

Nieuw-Zeeland – Nederland tip

Met Nieuw-Zeeland – Nederland trappen beide landen hun WK af. Nederland is favoriet maar met een lage quotering. Daarom kan het beter voor je voorspelling zijn te wedden op een overtuigende zege. Tip: Nederland wint en houdt de nul met een quote van 1.95.

Nieuw-Zeeland – Nederland WK vrouwen wedden

Quotes bij Toto

Winst Nieuw-Zeeland: 10.25
Gelijkspel: 5.20
Winst Nederland: 1.27