Wedstrijd: Nederland – Zweden, WK Vrouwen wedden
Aanvang: woensdag 3 juli 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.00

Met de plaatsing voor Tokyo 2020 is deel 1 van de missie geslaagd voor de Oranje Leeuwinnen. Wereldkampioen worden is het volgende doel. Zweden wacht in de halve finale. De Nederlandse vrouwen denken met veel plezier terug aan het laatste duel met ‘Blågult’.

Nederlandse specialiteit

De Franse sportkrant L’Équipe stak zijn bewondering voor het spel van de Oranje Leeuwinnen niet onder stoelen of banken na het gewonnen duel tegen Italië: ‘dit Oranje is zowel fysiek als mentaal exceptioneel goed.’

Scoren in het slotkwartier is dit WK een Nederlandse specialiteit geworden. Dat lukte in alle vijf de duels. Nederland is bij de online bookmakers favoriet om de WK-finale te bereiken. ‘Nederland to qualify’ is gequoteerd op 1.67. Een quotering van 1.70 is er weggelegd voor ‘Nederland haalt de finale’.

Vivianne Miedema kwam in 2017, tijdens het door Nederland gewonnen EK, op stoom in de knock-outfase. Tegen Italië liet ze weer zien er te staan als het echt moet. Miedema heeft een quotering van 2.05 voor een goal tegen Zweden.

Slimme, tactische zet

In tegenstelling tot Nederland won Zweden niet al zijn WK-duels. Bondscoach Peter Gerhardsson besloot in het laatste pouleduel tegen de Verenigde Staten vele basisspeelsters rust te gunnen. De USA won met 0-2, maar daar zal Gerhardsson niet rouwig om zijn geweest.

Zweden kwam daardoor in het minder sterke deel van het knock-outschema terecht. Alhoewel ‘minder sterk’: Zweden maakte indruk met zeges op toplanden Canada en Duitsland. Vooral de zege op ‘Angstgegner’ Duitsland, de eerste sinds 1995, werkte bevrijdend. Enige smet was de gele kaart van aanvalster Fridolina Rolfö. Zij is geschorst voor de halve finale.

Stina Blackstenius was zowel tegen Canada als Duitsland goed voor een doelpunt. Blackstenius heeft een quotering van 3.00 voor een goal tijdens Nederland – Zweden. Met zulke aanvalskracht aan beide kanten is het aanlokkelijk om te wedden op ‘beide teams scoren’, gequoteerd op 2.00.

Herhaling van EK 2017-scenario voor de Oranje Leeuwinnen

Nederland heeft een quotering van 5.75 voor het winnen van de wereldtitel. De Oranje Leeuwinnen zijn gequoteerd op 1.90 voor een tweede plaats. Iets hoger is de quotering voor Zweden bereikt de finale, namelijk 2.00.

Sinds 2016 speelden Nederland en Zweden drie keer tegen elkaar. In maart 2016 werd het 1-1 tijdens het OKT, waardoor Zweden naar de Spelen ging. Een jaar later won Nederland met 1-0 tijdens de Algarve Cup. Lieke Martens en Vivianne Miedema bezorgden Nederland een 2-0 overwinning tijdens het EK 2017.

Steeds vielen er dus minder dan 2.5 goals in die drie duels. Wedden op minder dan 2.5 goals is gequoteerd op 1.62. Voorspellen dat er meer dan 2.5 goals worden gescoord heeft een quotering van 2.17. Gelet op de aanvalskracht van beide landen mag de wedmogelijkheid ‘Nederland wint en beide teams scoren’, quotering van 4.85, niet worden uitgevlakt.

Nederland – Zweden tip

Met topaanvalsters als Vivianne Miedema en Stina Blackstenius is de kans groot dat beide landen scoren. Deze weddenschap is aantrekkelijk geprijsd. Daarom luidt de tip voor Nederland – Zweden: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 2.00.

Nederland – Zweden WK Vrouwen wedden

Quotes bij Toto

Winst Nederland: 2.26
Gelijkspel: 3.20
Winst Zweden: 3.35