Wedstrijd: Nederland – Wit-Rusland, UEFA Nations League
Aanvang: donderdag 21 maart 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Nederland
Bookmaker: Toto
Quote: 1.12

De Eredivisie ligt stil en dat betekent dat het weer tijd is voor interlands. Oranje gaat het in de eerste wedstrijd van de EK Kwalificatiereeks opnemen tegen Wit-Rusland. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Nederland – Wit-Rusland.

Weer op de kaart gezet

Het Nederlands elftal heeft zich na een lange periode van slechte resultaten en negativiteit weer op de voetbalkaart gezet. In de Nations League wist Oranje op de eerste plaats te eindigen in Divisie A. De groepsgenoten waren Duitsland, wereldkampioen 2014, en Frankrijk, wereldkampioen 2018. Op voorhand leek het voor Nederland onmogelijk om het waar te maken tegen deze tegenstanders. Oranje kreeg het uiteindelijk tóch voor elkaar. De eerste wedstrijd in Frankrijk ging nog wel verloren met 2-1, maar daarna wist het Duitsland in Amsterdam 3-0 te verslaan. Ook Frankrijk moest eraan geloven in de tweede confrontatie. In De Kuip werd het 2-1 voor Nederland.

Nederland had daarna nog één wedstrijd te gaan, uit tegen Duitsland. Een gelijkspel was voldoende voor plaatsing voor de halve finale van de Nations League. Nederland kwam echter snel op een 2-0 achterstand en het spel was niet al te best. Vijf minuten voor tijd zorgde Quincy Promes voor de aansluitingstreffer en Virgil van Dijk zorgde nog eens vijf minuten later voor de gelijkmaker.

Nederland gaat het in de halve finale van de Nations League opnemen tegen Engeland, maar eerst is het tijd voor kwalificatie voor het EK. Mocht het daarin niet lukken, dan kan Oranje nog terugvallen op de play-offs van de Nations League (wat weer losse wedstrijden zijn van de Nationas League-eindronde).

Naast Wit-Rusland neemt Nederland het in de kwalificatiereeks op tegen Duitsland, Noord-Ierland en Estland. De bookmakers zien een overwinning van Oranje wel gebeuren. Aan die weddenschap is een lage quotering van 1.12 verbonden. Een gelijkspel staat op 7.55 en een overwinning van Wit-Rusland 19.00.

Promotie naar Divisie C

Wit-Rusland zat in de Nations League in Divisie D. In groep 2 waren de groepsgenoten Luxemburg, Moldavië en San Marino. Het wist de groep te winnen met 14 punten uit 6 wedstrijden. Er werd 4 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 0 keer verloren. De volgende Nations League zal het dus de wedstrijden spelen in Divisie C. Wit-Rusland heeft nog niet eerder deelgenomen aan een Europees Kampioenschap. Dit jaar zal het ook weer lastig worden om kwalificatie af te dwingen.

De Wit-Russen zijn de laatste zes duels ongeslagen gebleven. Er werd twee keer gewonnen van San Marino (5-0 en 0-2), twee keer gewonnen van Luxemburg (1-0 en 0-2) en twee keer gelijkgespeeld tegen Moldavië (0-0 en 0-0).

Onderlinge resultaten

Nederland en Wit-Rusland stonden acht keer eerder tegenover elkaar in het verleden. Nederland won zes keer en Wit-Rusland twee keer. De laatste keer dat Wit-Rusland won was op 21 november 2007. In Minsk werd het destijds 2-1 voor de thuisploeg.

Bij de kwalificatie voor het WK 2018 werden Nederland en Wit-Rusland ook al in dezelfde groep ingedeeld. Oranje won beide confrontaties, In Rotterdam werd het 4-1 en in Minsk 1-3.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Nederland maakt Steven Berghuis zijn rentree. De aanvaller van Feyenoord zat voor het laatst bij de selectie tegen Italië op 4 juni 2018 (1-1). Verder zijn Kenneth Vermeer, Terence Kongolo, Daryl Janmaat, Ruud Vormer en Wout Weghorst buiten de boot gevallen.

Nederland – Wit-Rusland tip

Nederland zal zich, na het missen van twee eindtoernooien op rij, nu wel willen plaatsen voor het EK in 2020. Met de huidige vorm van Nederland moet dat ook zeker haalbaar zijn. Nederland beschikt over een betere selectie dan Wit-Rusland en over het algemeen moet deze tegenstander geen probleem zijn voor Oranje. De beste Nederland – Wit Rusland tip is dat Nederland wint met een quotering van 1.12 bij Toto.

Nederland – Wit-Rusland UEFA Nations League wedden

Quotes bij Toto

Winst Nederland: 1.12
Gelijkspel: 7.55
Winst Wit-Rusland: 19.00