Wedstrijd: Nederland – Noord-Ierland, EK-kwalificatie
Aanvang: Donderdag 10 oktober 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Nederland met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.51

Donderdag speelt het Nederlands elftal misschien wel de belangrijkste wedstrijd uit de EK-kwalificatie, want het treft Noord-Ierland dat momenteel tweede staat in de poule met Oranje. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Nederland – Noord-Ierland.

Tweede plek overnemen

Het is alweer een hele tijd geleden dat Nederland meedeed aan een groot eindtoernooi. Donderdag kan Oranje een grote stap zetten om hier verandering in te brengen, want bij een overwinning neemt het de tweede plek over van Noord-Ierland en dan lijkt het bijna niet meer mis te kunnen gaan. Nederland is de duidelijke favoriet in deze wedstrijd. Zo heeft een zege van Oranje slechts een quote van 1.17.
In de vorige interlandweek deed het Nederlands elftal erg goede zaken met zes punten uit twee wedstrijden. Eerst versloeg het Duitsland met 2-4 in een zeer vermakelijk duel. Deze uitslag was ook zeker niet onverdiend en het Nederlandse team liet dus zien dat het voor niemand bang hoeft te zijn. Een paar dagen later deed Oranje dan ook wat er verwacht werd, want het won eenvoudig van Estland met 0-4. Door deze resultaten staat Nederland nog maar drie punten achter Duitsland en Noord-Ierland, maar het heeft nog één wedstrijd meer te spelen dan deze landen.

Goede start, maar nog niet vaak getest

Noord-Ierland doet het tot nu toe goed in de EK-kwalificatie, want het won vier van de vijf wedstrijden. Er moet wel gezegd worden dat het nog niet veel moeilijke tegenstanders heeft getroffen. Zo won het twee keer van Estland en twee keer van Wit-Rusland. In het laatste kwalificatieduel kwam het Duitsland tegen, wat ook gelijk de eerste nederlaag (2-0) betekende.
De tegenstander van Nederland wist ook nog niet met overtuigende cijfers te winnen. Het scheelde in bijna elke wedstrijd maar één doelpunt, terwijl de tegenstanders van een veel minder niveau waren dan Nederland. Daarom is het niet gek dat een overwinning van Noord-Ierland tegen Oranje een quotering van 14.25 heeft.

Hoopgevende uitslag

De laatste keer dat Nederland en Noord-Ierland tegen elkaar speelden was in 2012, en toen haalde Oranje flink uit. In de, toen nog, Amsterdam ArenA stond er bij rust al een score van 4-0 op het bord door twee doelpunten van Robin van Persie en goals van Wesley Sneijder en Ibrahim Afellay. In de tweede helft deed Nederland er nog een schepje bovenop, want Afellay wist nogmaals het net te vinden en zijn teamgenoot Ron Vlaar maakte de laatste treffer. Hierdoor eindigde het vriendschappelijke duel toen in 6-0. Deze wedstrijd is natuurlijk niet volledig representatief met het oog op donderdag, want de teams zien er heel anders uit. Zo speelt er deze week niemand mee bij Nederland die toen bij de wedstrijdselectie zat.

Nederland – Noord-Ierland tip

Ondanks de hogere klassering van Noord-Ierland hoeft Nederland zich nog geen echte zorgen te maken. Oranje is de grote favoriet donderdag en als het ook daadwerkelijk wint, gaat het over de huidige nummer twee heen. In het verleden bleek Nederland al veel te sterk en dat kan dit keer ook zomaar weer het geval zijn. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat Nederland met handicap -1 wint, oftewel minimaal met twee doelpunten verschil. Deze voorspelling van Nederland – Noord-Ierland heeft een quote van 1.51.

Nederland – Noord-Ierland EK-kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Nederland: 1.17
Gelijkspel: 6.45
Winst Noord-Ierland: 14.25