Wedstrijd: Nederland – Kameroen, WK Vrouwen wedden
Aanvang: zaterdag 15 juni 2019, 15.00 uur
Beste wedtip: Nederland wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 2.33

De Oranje Leeuwinnen tegen de Ontembare Leeuwinnen, oftewel Nederland versus Kameroen in de tweede speelronde van Groep E. Oranje kan zich nu al verzekeren van plaatsing voor de achtste finale.

Specialiteit weer van stal gehaald

In de WK 2019-kwalificatie hadden de Oranje Leeuwinnen er al een handje van en ook tegen Nieuw-Zeeland slaagde Nederland erin om in blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

Dankzij Jill Roords goal op de valreep heeft Oranje zich een goede uitgangspositie verworven voor plaatsing voor de knock-outfase. Normaliter zijn 4 punten voldoende voor een plaats bij de laatste 16 en met een zege op Kameroen is een plek in de achtste finale helemaal een feit.

Kameroen werd belegerd door Canada, hield lange tijd stand maar capituleerde uiteindelijk. Aanvallend gezien was het pover wat de Afrikaansen op mat legden: slechts 1 schot op goal. Daarom zijn de wedopties ‘Nederland krijgt geen tegendoelpunt’ (quotering van 1.44) en ‘Nederland wint zonder tegendoelpunt’ (quotering van 1.57) het overwegen waard.

Krachtsverschil moet in een grote uitslag worden uitgedrukt

Kameroen speelde dit seizoen twee keer vriendschappelijk tegen een Europees land. In oktober kreeg het met 6-0 klop van Frankrijk en enkele weken geleden was Spanje met 4-0 te sterk.

Zulke uitslagen nodigen uit tot handicapwedden. Nederland wint met handicap -1 is gequoteerd op 1.51. Lucratiever is het om te voorspellen dat Nederland wint met handicap -2, met een quotering van 2.33.

In de WK 2019-kwalificatiecampagne waren Vivianne Miedema en Sherida Spitse de succesvolste schutters met respectievelijk 9 en 7 doelpunten. De weddenschap ‘Miedema scoort en wint’ heeft een quotering van 1.75. De quotering voor de weddenschap ‘Spitse scoort en wint’ ligt met een quotering van 4.00 beduidend hoger.

Werken aan het doelsaldo

Gezien het feit dat Frankrijk en Spanje ruimschoots wonnen van Kameroen is het een mogelijkheid om te wedden op meer dan 3.5 goals. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.60.

Een weddenschap die daarvan in het verlengde ligt, is Nederland wint en meer dan 3.5 goals. Deze heeft een iets lagere quotering, namelijk 2.51. Nederland wint met meer dan 2 goals heeft een quotering van 2.34.

Het is aannemelijk dat Nederland voor een grote uitslag wil gaan om zo Canada af te troeven in de strijd om poulewinst. Voorspelen dat Nederland 2 of 3 doelpunten maakt, is gequoteerd op 1.90. Wedden op Nederland scoort 4 of meer goals is gequoteerd op 3.25.

Nederland – Kameroen tip

Kameroen noteerde slechts 1 schot op doel tegen Canada. Nederland hield in de WK-kwalificatie vaak de nul en zette tegen tegenstanders van een vergelijkbaar kaliber als Kameroen een grote score neer. Tip bij het wedden op Nederland – Kameroen: Nederland wint met handicap -2, bij Toto gequoteerd op 2.33.

Nederland – Kameroen WK Vrouwen wedden

Quotes bij Toto

Winst Nederland: 1.15
Gelijkspel: 6.55
Winst Kameroen: 18.50