18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Napoli – Atalanta Bergamo voorspelling – wedden, quotes en tip 17 oktober 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Napoli – Atalanta Bergamo, Serie A
Aanvang: zaterdag 17 oktober 2020, 15.00 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.99

Twee ploegen die voor de titel willen gaan, ontmoeten elkaar in een strijd bovenin de Serie A. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Napoli – Atalanta Bergamo.

Woede

Het moge duidelijk zijn: de woede in Napels is enorm. Napoli kreeg een kleine twee weken geleden het advies niet af te reizen naar de uitwedstrijd bij Juventus. Maar dat advies bleek geen dwingend verbod, en dus had Napoli volgens de regels van de bond gewoon moeten afreizen. Conclusie van het verhaal: een reglementaire 3-0-nederlaag en ook nog een punt aftrek. De woede van Napoli leek aan dovemansoren gericht, en lijkt weinig effect te gaan hebben op de genomen beslissing.

En dat terwijl de ploeg van coach Gennaro Gattuso zo goed aan het seizoen begonnen was. Met nieuwelingen Tiémoué Bakayoko en Victor Osimhen in de gelederen werden de eerste twee wedstrijden van het seizoen gewonnen: 0-2 op bezoek bij Parma en 6-0 in de thuiswedstrijd tegen Genoa. Ook als je de 3-0 bij Juventus meerekent, wist in elk duel één van beide teams niet te scoren. Tip: wedden op de voorspelling ‘niet beide teams scoren’ geeft je een quote van 2.85.

Droom

Zou het dan dit seizoen kunnen gaan lukken? Gaat de droom van Atalanta Bergamo uitkomen? Je kunt deze club niet bepaald een historische topclub noemen in Italië, maar inmiddels kan men niet meer om Atalanta heen. Voor de vierde plek in het seizoen 2016/17 was plek zes in het seizoen 1988/89 de beste prestatie ooit. Maar de twee derde plekken op een rij hebben alles veranderd en Atalanta is opeens één van de grote kanshebbers op de titel, naast vooral Juventus en Internazionale.

Vorig seizoen eindigde de ploeg van Gian Piero Gasperini op 98 goals, ook omdat de ploeg leek te bezwijken onder de druk en in de laatste vijf wedstrijden maar vijf keer scoorde. Dit seizoen kan Atalanta wellicht voor de titel gaan. Er werd al begonnen met drie zeges en dertien doelpunten in die duels. Tip: heb je er vertrouwen in dat Atalanta kampioen kan worden, dan kun je daarop wedden. Voor die voorspelling staat een quote van 4.45.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Napoli – Atalanta Bergamo gaan de ploegen vrij gelijkop. Van de laatste zes wedstrijden won Napoli er twee en Atalanta drie, naast een gelijkspel. Het doelsaldo is met 7-9 in het voordeel van Atalanta. Vorig seizoen won Atalanta thuis met 2-0 en in Napels werd het 2-2.

Teamnieuws

Napoli moet het nog steeds stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Lorenzo Insigne. Ook middenvelders Piotr Zielinski en Eljif Elmas zijn niet beschikbaar. Daardoor mag huurling Tiémoué Bakayoko uitkijken naar een basisplaats.

Bij tegenstander Atalanta Bergamo zien we Mattia Caldara, Cristiano Piccini, Matteo Pessina en Josip Ilicic afwezig zijn door blessures. Vooral Caldara en Ilicic zullen gemist worden. Het gemis van die laatste zorgt ervoor dat de kans op speelminuten voor Sam Lammers toeneemt.

Napoli – Atalanta Bergamo tip

Napoli – Atalanta Bergamo: de bezoekers ogen sterker, maar je weet nooit hoe sterk Napoli voor de dag gaat komen. Wel mag je sowieso uitgaan van een hoop doelpunten. Tip: wedden op de voorspelling ‘meer dan 3,5 goals’ met een quote van 1.99 bij Toto.

Napoli – Atalanta Bergamo Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Napoli: 2.45
Gelijkspel: 3.70
Winst Atalanta Bergamo: 2.49