18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

NAC Breda – FC Emmen voorspelling – wedden, quotes en tip 29 oktober 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: NAC Breda – FC Emmen, TOTO KNVB Beker
Aanvang: dinsdag 29 oktober 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: gelijkspel na 90 minuten
Bookmaker: Toto
Quote: 3.65

Het is weer tijd voor bekervoetbal. In Breda gaan NAC Breda en FC Emmen het tegen elkaar opnemen voor een plek in de volgende ronde. Dit is onze voorbeschouwing voor NAC Breda – FC Emmen.

 Twee nederlagen op rij

Bij NAC is er zand in de motor gekomen. De Bredanaars hebben de afgelopen twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie niet weten te winnen. Eerst werd er verloren in de topper tegen De Graafschap met 1-2 en vervolgens was Roda JC in Kerkrade met 4-2 te sterk. Gelukkig voor NAC is het de aansluiting met de top van de competitie allerminst verloren. Het gat met koploper SC Cambuur bedraagt slechts drie punten.

Nu mag het dus in het bekertoernooi aantreden tegen Eredivisionist FC Emmen. Vorig seizoen eindigde het bekeravontuur voor de Bredanaars al in de eerste ronde. Het reisde toen af naar Waalwijk voor een duel met RKC en kwam als verliezer uit de strijd. De Waalwijkers waren met 2-0 te sterk.

Emmen staat nog altijd boven de streep

Voor FC Emmen is het nu het tweede jaar ooit op het hoogste niveau in Nederland en het gaat nog altijd redelijk goed. Vorig seizoen bleven de Drenthenaren rechtstreeks in de Eredivisie en ook dit jaar is dat de doelstelling.

Inmiddels heeft het tien punten na elf wedstrijden. Emmen zit nog altijd in de gevarenzone van de Eredivisie. De afstand met de eerste degradatieplek, de zeventiende plaats, is slechts één punt. Afgelopen wedstrijd ging Emmen nog hard onderuit in Enschede tegen FC Twente. Het werd maar liefst 4-1 voor de Tukkers.

Emmen zal geen goede herinneringen hebben overgehouden aan de vorige editie van het bekertoernooi. Toen werd het in eigen huis uitgeschakeld door een amateurploeg. Aan de Oude Meerdijk werd het 1-2 voor ODIN’59 uit Heemskerk.

Terug in de tijd

FC Emmen en NAC Breda stonden vorig jaar in de Eredivisie twee keer tegenover elkaar. Dat waren tevens de eerste twee ontmoetingen ooit tussen deze ploegen op het hoogste niveau. In Emmen behaalde Emmen de eerste thuiszege van dat seizoen: 2-0 en in Breda werd het 1-1.

Teamnieuws

Bij NAC Breda kan er geen beroep gedaan worden op Joshua Bohui en Nacho Monsalve. Beide spelers kampen met een knieblessure.

Bij FC Emmen kunnen Desevio Payne, Nick Bakker, Anco Jansen, Shani Tarashaj, Matthias Hamrol en Wouter Marinus niet in actie komen.

NAC Breda – FC Emmen tip

Gezien het feit dat Emmen een divisie hoger de wedstrijden afwerkt, lijkt deze ploeg favoriet voor de winst. NAC draait echter bovenin mee in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Emmen strijdt tegen degradatie in de Eredivisie. Bekervoetbal is en blijft bovendien onvoorspelbaar, en met de steun van het fanatieke Bredase publiek kunnen er gekke dingen gebeuren. De beste tip voor NAC Breda – FC Emmen lijkt een gelijkspel na negentig minuten. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.65 bij Toto.

NAC Breda – FC Emmen TOTO KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst NAC Breda: 2.22
Gelijkspel: 3.65
Winst FC Emmen: 2.80