18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

NAC Breda – FC Emmen voorspelling – wedden, quotes en tip 12 april 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: NAC Breda – FC Emmen, Eredivisie
Aanvang: vrijdag 12 april 2019, 20.00 uur
Beste wedtip: minder dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.10

Een ware degradatiekraker in de Eredivisie: NAC Breda – FC Emmen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Terug

Tussen 1990 en 1998 was Ruud Brood als voetballer actief bij NAC Breda. Nadat hij een punt had gezet achter zijn actieve loopbaan, was hij zeven jaar actief als assistent-trainer van het eerste elftal. Hierna leidde zijn trainersloopbaan hem langs Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC en NEC, waarna hij assistent werd bij PSV. Vorige maand keerde de oefenmeester terug in Breda, waar hij aangesteld werd als opvolger van Mitchell van der Gaag.

Zijn eerste drie wedstrijden leverden zowaar vier punten op, een gemiddelde wat NAC al lang niet meer had gehaald dit seizoen. Hekkensluiter NAC pakte een punt tegen VVV-Venlo (1-1) en Excelsior werd met 1-2 verslagen. Vorige week werd weliswaar met 1-0 verloren van Heracles Almelo maar dat is geen schande tegen de nummer zes. Sinds de terugkeer van Brood kreeg NAC telkens één tegengoal, waar het gemiddelde eerst 2,4 per wedstrijd was. Tip: je kunt wedden dat NAC nul of één tegendoelpunt krijgt. Deze voorspellingen hebben een quote van respectievelijk 3.40 en 2.37.

FC Lukkien

FC Emmen was jarenlang een grijze muis in de Eerste divisie. In 2003 werd de club tweede, maar verder speelde Emmen vanaf 1985 onafgebroken en redelijk anoniem op het tweede niveau. In 2016 stelde de Drentse club Dick Lukkien aan als hoofdtrainer. Deze oud-assistent van BV Veendam en FC Groningen zette in de afgelopen jaren het team om naar zijn hand. Met Peter van der Vlag, Nick Bakker, Keziah Veendorp, Gersom Klok, Glenn Bijl, Henk Bos, Hilal Ben Moussa, Robbert de Vos, Michael de Leeuw, Anco Jansen, Nicklas Pedersen en Jafar Arias werkte hij eerder samen.

Door de aanwezigheid van al deze oud-spelers van Lukkien werd FC Emmen door Voetbal International eerder al FC Lukkien genoemd, maar het team presteert goed dit seizoen. Met beperkte middelen promoveerde Emmen naar de Eredivisie en na de 2-0-zege op sc Heerenveen vorige week staat de club twee punten boven de degradatiestreep. Wanneer je vertrouwen hebt in een overwinning van Emmen in Breda kan het een goede tip zijn te wedden op winst. De quote voor deze voorspelling is met 3.15 namelijk erg interessant.

Onderlinge resultaten

In de seizoenen 2015/16 en 2016/17 stond NAC Breda – FC Emmen ook op het programma. Destijds won NAC één thuiswedstrijd, net als Emmen. Ook werd er twee keer gelijkgespeeld. Eerder dit seizoen werd het in Drenthe 2-0, door doelpunten van Caner Cavlan en Jafar Arias.

Teamnieuws

Bij NAC Breda kunnen Alex Gersbach, Fabian Sporkslede, Arno Verschueren, Grad Damen, Lucas Schoofs en Robert Mühren niet meespelen. De hoop zal gevestigd zijn op topscorer Mitchell te Vrede en de defensieve leiding van aanvoerder Menno Koch.

Dick Lukkien kan geen beroep doen op Emil Bijlsma, Rob Deiman, Gersom Klok, Wouter Marinus en Nick Pedersen. De grote spelers tegen Heerenveen waren Caner Cavlan en Anco Jansen, die tegen NAC ook zullen gaan spelen.

NAC Breda – FC Emmen tip

Deze NAC Breda – FC Emmen is een ware degradatiekraker met nog vijf wedstrijden te gaan, zeker omdat de twee concurrenten (Excelsior en De Graafschap) tegen Ajax en PSV moeten spelen. Gezien de spanning ligt het voor de hand voor je voorspelling om te wedden dat er niet veel gescoord wordt. Tip: minder dan 2,5 goals met een quote van 2.10 bij Toto.

NAC Breda – FC Emmen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst NAC Breda: 2.19
Gelijkspel: 3.65
Winst FC Emmen: 3.15