Wedstrijd: Montenegro – Tsjechië, EK-kwalificatie
Aanvang: dinsdag 10 september 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Tsjechië
Bookmaker: Toto
Quote: 1.99

In groep A van de EK-kwalificatie voor de eindronde in 2020 staan Montenegro en Tsjechië tegenover elkaar. Montenegro is nog altijd zonder overwinning en Tsjechië staat twee punten achter op de veilige tweede plaats. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Montenegro – Tsjechië.

Nog altijd geen overwinning

Montenegro is de hekkensluiter in groep A. Het heeft na vier wedstrijden nog altijd geen overwinning geboekt. Het speelde wel twee keer gelijk (1-1 tegen Kosovo en 1-1 Bulgarije). Hiermee komt het op een puntenaantal van twee. Dat is veel te weinig om überhaupt enige aanspraak te maken op een plek op het EK van 2020. De afstand met nummer twee Kosovo bedraagt nu namelijk zes punten.

Montenegro nam één keer eerder deel aan een Europees Kampioenschap. Dat was in het jaar 2000. In die editie bereikte het meteen de kwartfinale en dat was tevens het eindstation.

Tegen Tsjechië zijn de Montenegrijnen niet de favoriet. De bookmakers hebben een quotering van 3.70 verbonden aan een overwinning van Montenegro.

Dure nederlaag tegen Kosovo

Tsjechië heeft afgelopen wedstrijd een dure nederlaag geleden tegen naaste concurrent Kosovo. Voor aanvang van de wedstrijd stonden de Tsjechen nog boven de Kosovaren. Ze kwamen ook op voorsprong in de zestiende minuut. Kosovo kwam echter vier minuten later alweer op gelijke hoogte. In de 66e minuut was het vervolgens Mergim Vojvoda die voor de 2-1 zorgde. Daar bleef het ook bij en zo deed Kosovo uitstekende zaken en keerde Tsjechië teleurgesteld huiswaarts.

Ook Tsjechië moet eigenlijk gewoon winnen om aansluiting te houden met de top van groep A. Bij een overwinning op Montenegro komt het in punten gelijk met Engeland, dat wel één wedstrijd minder heeft gespeeld. Tsjechië weet wat het is om te winnen van Montenegro, want deze twee ploegen stonden in deze kwalificatiefase al een keer tegenover elkaar. In eigen land wist Tsjechië overtuigend met 3-0 te winnen van Montenegro.

De bookmakers hebben dan ook meer vertrouwen in een Tsjechische overwinning. Die weddenschap heeft namelijk een quotering van 1.99.

Terug in de tijd

Montenegro en Tsjechië stonden in het verleden nog niet zo heel vaak tegenover elkaar. In totaal kruisten ze de degens drie keer eerder.

Alle wedstrijden waren in het kader van een EK-kwalificatie. In 2011 won Tsjechië twee keer van Montenegro (2-0 en 0-1).

Eerder dit jaar, op 10 juni, zorgde Jakub Jankto, Boris Kopitović en Patrik Schick voor de 3-0 zege in het Tsjechische Olomouc.

Teamnieuws

Bij Montenegro kan er geen beroep gedaan worden op Filip Stojkovic.

Bij Tsjechië hoeft men geen rekening te houden met eventuele blessures of afwezige spelers in aanloop naar het duel met Montenegro.

Montenegro – Tsjechië tip

Beide ploegen moeten winnen om zicht te blijven houden op een EK-ticket. Tsjechië won eerder al overtuigend met 3-0 van Montenegro. Ook nu heeft het de beste papieren tegen een Montenegro dat nog wacht op de eerste overwinning. De beste Montenegro – Tsjechië tip is dat de Tsjechen gaan winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.99 bij Toto.

Montenegro – Tsjechië EK-kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Montenegro: 3.70
Gelijkspel: 3.25
Winst Tsjechië: 1.99