Wedstrijd: Mexico – Costa Rica, Gold Cup
Aanvang: zaterdag 29 juni 2019, 04.00 uur
Beste wedtip: Mexico scoort in beide helften
Bookmaker: Toto
Quote: 2.18

Op de Gold Cup 2019 is het inmiddels bijna tijd voor de kwartfinales. Één van de affiches is Mexico – Costa Rica. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Mexico – Costa Rica.

Groepswinnaar met aardig doelsaldo

Mexico is groepswinnaar in groep A geworden. Het liet Canada, Martinique en Cuba achter zich. De Mexicanen wisten al hun duels te winnen en hierin scoorden ze ook behoorlijk vaak. Op de eerste speeldag werd Cuba met liefst 7-0 verslagen. Uriel Antuna (Ex-FC Groningen) maakte in dit duel een hattrick. In de tweede wedstrijd werd Canada met 2-1 verslagen en in de laatste wedstrijd versloeg Costa Rica Martinique met 2-3.

Het scorend vermogen van Mexico is iets dat opvalt. In drie wedstrijden wist het dertien te scoren. Het kreeg slechts drie doelpunten tegen. Een interessante weddenschap kan zijn dat Mexico in beide helften gaat scoren. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.18.

Tweede plaats

Costa Rica eindigde als tweede in groep B. Het moest Haïti voor zich dulden, maar liet Bermuda en Nicaragua achter zich. Van de drie wedstrijden won Costa Rica er twee. Eerst werd er met 4-0 gewonnen van Nicaragua en daarna met 2-1 van Bermuda. Op de laatste speeldag kon Costa Rica zich tot groepswinnaar kronen in een rechtstreeks duel met Haïti. Het eindigde echter in een 2-1 nederlaag en daarmee werd Haïti groepswinnaar. Costa Rica kwam al vrij snel op 0-1 door een doelpunt van Alvaro Saborío. In de 57e minuut maakte Haïti via Duckens Nazon gelijk en in de 81ste minuut zorgde Djimy Alexis ervoor dat Haïti groepswinnaar werd.

Volgens de bookmakers heeft Mexico meer kans op het bereiken van de halve finale dan Costa Rica. Een Mexicaanse overwinning staat namelijk gequoteerd op 1.34 en een overwinning van Costa Rica op 7.35. Als het in een gelijkspel eindigt, krijgt je 3.90 keer je inzet terug.

Onderlinge resultaten

Mexico en Costa Rica speelden tot dusver 26 keer eerder tegen elkaar. Met 15 overwinningen tegenover 3 overwinningen zijn de statistieken overduidelijk in het voordeel van Mexico. 8 keer eindigde het duel onbeslist.

Op 12 oktober 2018 stonden deze twee landen voor het laatst tegenover elkaar. In een vriendschappelijke wedstrijd trok Mexico met 3-2 aan het langste eind.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Mexico zijn er geen spelers geblesseerd en/of afwezig.

Ook bij Costa Rica heeft men geen last van een onvolledige selectie. Iedereen is er fit.

Mexico – Costa Rica tip

Costa Rica moet ernstig rekening houden met het scorend vermogen van de Mexicanen. Mexico beschikt ook over een betere selectie en dus zal het een zware wedstrijd gaan worden voor Costa Rica. Alleen wedden op een overwinning van Mexico levert geen hoge quotering op (1.55). De weddenschap ‘Mexico scoort in beide helften’ heeft een quotering van 2.47 bij Toto. Dat lijkt ook niet een heel onrealistische weddenschap.

Mexico – Costa Rica Gold Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Mexico: 1.34
Gelijkspel: 3.90
Winst Costa Rica: 7.35