Wedstrijd: Mexico – Canada, CONCACAF Gold Cup
Aanvang: donderdag 20 juni 2019, 04.30 uur
Beste wedtip: Mexico wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.74

Net als andere continentale toernooien is het deelnemersveld van de CONCACAF Gold Cup onlangs uitgebreid. Met ingang van 2019 doen er 16 in plaats van 12 landen mee. Wat onveranderd zal blijven, is dat Mexico topfavoriet voor de eindzege is. Enige concurrentie in Groep A heeft El Tri alleen te duchten van Canada.

Duopolie

Mexico en de Verenigde Staten maken sinds de start van de Gold Cup in 1991 de dienst uit in Noord- en Midden-Amerika. Mexico heeft een quotering van 1.90 voor de eindzege, terwijl de Verenigde Staten op 2.65 voor de eindwinst is gequoteerd.

Alleen Canada wist in 2000 de Mexicaans-Amerikaanse duopolie te doorbreken. Dit decennium zijn de resultaten van de Canucks matig te noemen: alleen in 2017 werd de poulefase overleefd.

De groepsfase overleven zal dit jaar waarschijnlijk ook lukken. Met een 4-0 zege op Martinique hebben de Canadezen een stevig fundament gelegd voor het bereiken van de kwartfinale. Mexico is normaal gesproken te sterk (Canada won in 2000 voor het laatst van Mexico), maar Cuba zal Canada geen hoofdbrekens bezorgen.

Eredivisie-bekende kent een vliegende start

Mexico schoot uit zijn slof in zijn eerste pouleduel: 7-0 tegen Cuba. Raul Jimenez scoorde twee keer in dat duel. De speler van Wolverhampton Wanderers scoorde dit seizoen 13 Premier League-goals in 38 duels.

Voorspellen dat Jimenez een doelpunt maakt tegen Canada heeft een quotering van 1.74. Uriel Antuna, in de eerste seizoenshelft van 2018/19 actief bij FC Groningen, overtrof Jimenez door een hattrick te maken tegen Cuba. Hij heeft een quotering van 2.43 voor een goal tegen Canada.

Rijk aan goals zijn duels tussen Mexico en Canada zelden geweest. Van de 8 ontmoetingen in deze eeuw waren er slechts 3 duels die meer dan 2.5 goals telden binnen de reguliere speeltijd. Wedden op minder dan 2.5 goals (quotering van 2.07) is beduidend lucratiever dan voorspellen dat er tijdens Mexico – Canada meer dan 2.5 goals vallen (quotering van 1.57).

Een duidelijk overwicht

Dit decennium speelde Mexico drie keer tegen Canada. In 2013 werd het 2-0 voor El Tri tijdens de Gold Cup en in 2016 wonnen de Mexicanen beide WK 2018-kwalificatieduels, respectievelijk met 0-3 en 2-0.

Zulke uitslagen maken het aanlokkelijk om een aantal weddenschappen aan te gaan. Eén daarvan is het handicapwedden. Mexico wint met handicap -1 is gequoteerd op 1.74 en Mexico zegeviert met handicap -2 heeft een quotering van 2.75.

Gezien het feit dat Canada niet scoorde in de laatste 3 onderlinge duels kan er ook worden gewed op Mexico krijgt geen tegendoelpunt (quotering van 1.71) en Mexico wint zonder tegendoelpunt (quotering van 1.86).

Mexico- Canada tip

Mexico is al jaren het toonaangevende land in Noord- en Midden-Amerika. Slechts een paar CONCACAF-landen kunnen Mexico weerwerk bieden. Canada zal normaliter niet met ruime cijfers door Mexico worden verslagen: een zege met 2 goals verschil ligt voor de hand. Daarom luidt de tip bij Mexico – Canada: Mexico wint met handicap -1, bij Toto gequoteerd op 1.74.

Mexico- Canada CONCACAF Gold Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Mexico: 1.23
Gelijkspel: 4.70
Winst Canada: 8.90