Wedstrijd: Marokko – Ivoorkust, Africa Cup
Aanvang: vrijdag 28 juni 2019, 19.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 2.90

De Afrika Cup is van start gegaan. In groep D nemen Marokko en Ivoorkust het tegen elkaar op. In deze voorbeschouwing komen een aantal interessante tips en weddenschappen voorbij om te wedden op het duel Marokko – Ivoorkust.

Gelukkige zege

Marokko heeft de eerste wedstrijd van de Afrika Cup winnend afgesloten. In een bloedheet Caïro was Namibië de tegenstander. De Marokkanen hadden het lastig met de Namibiërs. Het duel leek in 0-0 te gaan eindigen, maar toen was daar plots het eigen doelpunt van Namibië. In de 89e minuut passeerde Itamunua Kemuine zijn eigen doelman. De drie punten gingen dus alsnog naar Marokko: 1-0.

In 1976 wist Marokko de Africa Cup voor het laatst te winnen. De laatste keer dat de Leeuwen van de Atlas in de finale stonden was in 2004. Toen was Tunesië de tegenstander. Marokko won de finale destijds niet.

Identieke cijfers

Ivoorkust heeft net als Marokko de eerste wedstrijd van de Afrika Cup met 1-0 gewonnen. Die wedstrijd werd ook in Caïro gespeeld. Zuid-Afrika was de tegenstander. Ivoorkust was de betere partij en Zuid-Afrika stelde met slechts twee schoten erg teleur. In de 64e minuut kwam Ivoorkust op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jonathan Kodija. De zege kwam verder niet meer in gevaar en de eerste overwinning was een feit.

Ivoorkust won de Africa Cup recentelijk nog. In 2015 bereikte het de finale. Daarin ontmoette het Ghana. Het werd een erg spannende finale en na een 0-0 stand na 120 minuten voetbal moesten strafschoppen beslissing gaan brengen. Ook dat werd bloedstollend spannend. Ivoorkust won uiteindelijk met 9-8.

De bookmakers zien Ivoorkust als favoriet voor de winst in dit duel. Een overwinning van dat land heeft namelijk een quotering van 2.62 tegenover een quotering van 2.80 bij een Marokkaanse overwinning. Verder krijg je bij een gelijkspel 2.90 keer je inzet terug.

Onderlinge resultaten

Marokko en Ivoorkust kruisten de degens twaalf keer eerder in het verleden. De statistieken zijn in het voordeel van Ivoorkust met vijf overwinningen. Marokko won drie keer en het eindigde vier keer in een gelijkspel.

Op 11 november 2017 stonden deze twee landen voor het laatst tegenover elkaar. In het kader van de kwalificatie voor het WK werd het destijds 0-2 voor Marokko. In 2017 waren Marokko en Ivoorkust ook al aan elkaar gekoppeld in de groepsfase. Marokko won toen met 1-0.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Marokko kan men over een fitte selectie beschikken.

Ook bij Ivoorkust zijn er geen bijzonderheden op het gebied van afwezige of geblesseerde spelers.

Marokko – Ivoorkust tip

Marokko en Ivoorkust zijn aan elkaar gewaagd. Ze hebben een identiek puntentotaal en weten dat er bij winst goede zaken gedaan worden. Het zal een spannende wedstrijd gaan worden. De beste Marokko – Ivoorkust tip is dat het duel onbeslist gaan eindigden. Een gelijkspel heeft een quotering van 2.90 bij Toto.

Marokko – Ivoorkust Africa Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Marokko : 2.80
Gelijkspel: 2.90
Winst Ivoorkust: 2.62