Wedstrijd: Manchester United – Southampton, Premier League Aanvang: zondag 13 juli 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Halftime/Fulltime: Manchester United
Bookmaker: Toto
Quote: 1.77

Nog vier wedstrijden en dan zit de Premier League erop. In speelronde 35 gaan Manchester United en Southampton het op Old Trafford tegen elkaar opnemen. Dit is onze voorbeschouwing voor Manchester United – Southampton.

Derde plek in het vizier

Manchester United heeft nog volop zicht op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Daarvoor moet het bij de eerste vier van de Premier League eindigen. Op dit moment staat United op de vijfde plaats met 58 punten uit 34 wedstrijden. Er werd zestien keer gewonnen, tien keer gelijkgespeeld en acht keer verloren. De afstand met nummer drie Chelsea bedraagt op dit moment twee punten en de afstand met nummer vier Leicester City slechts één puntje.

United heeft in de afgelopen vijf wedstrijden geen fout gemaakt. Het wist namelijk al die wedstrijden winnend af te sluiten. Achtereenvolgens won het van Sheffield United (3-0), Norwich City (1-2), Brighton & Hove Albion (0-3), Bournemouth (5-2) en Aston Villa (0-3).

Twaalfde plaats

Southampton draait een redelijk seizoen. De ploeg staat op de twaalfde plaats met 44 punten uit 34 wedstrijden. Het won dertien keer, speelde vijf keer gelijk en verloor zestien keer. Een hogere eindklassering is zeker mogelijk als je kijkt naar het puntenverschil met de andere ploegen. Zo heeft nummer acht Arsenal zes punten meer dan Southampton en dat is in principe nog te overzien.

Southampton heeft drie goede wedstrijden achter de rug. Eerst won het met 1-3 op bezoek bij Watford, vervolgens won het verrassend met 1-0 in eigen huis van Manchester City en daarna speelde het met 1-1 gelijk op bezoek bij Everton. Dat zijn dus zeven punten uit drie wedstrijden voor Southampton.

Wat denken de bookmakers van Manchester United – Southampton?

De bookmakers zien Manchester United als de favoriet voor de overwinning. Aan die weddenschap is een quotering van 1.30 verbonden. Een overwinning van Southampton staat gequoteerd op 8.55 en een gelijkspel op 5.15.

Terug in de tijd

Beide ploegen stonden dit seizoen al vroeg tegenover elkaar voor de eerste ontmoeting in de competitie. Op 31 augustus werd er afgetrapt in het St. Mary’s Stadium van Southampton. Het duel eindigde toen in een 1-1 gelijkspel. United kwam al in de tiende minuut op voorsprong, maar zag de thuisploeg in de 58e minuut langszij komen.

Teamnieuws

Weinig blessuregevallen bij beide ploegen. Alleen bij Southampton is Sam McQueen niet inzetbaar vanwege een gescheurde kruisband. Bij United zijn er wel twee spelers die op scherp staan. Harry Maguire en Daniel James zijn bij een volgende gele kaart geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd.

Manchester United – Southampton tip

United is de favoriet voor de overwinning. Het is zeker nog niet uitgespeeld in de competitie en elke overwinning telt op dit moment. Southampton-thuis moet geen problemen opleveren. Enkel weddden op een overwinning van United is gezien de lage quotering van 1.30 niet zo interessant. Je kunt het interessanter maken door te voorspellen dat United zowel bij rust als aan het eind van de wedstrijd op winst staat. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.77 bij Toto.

Manchester United – Southampton Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester United: 1.30
Gelijkspel: 5.15
Winst Southampton: 8.55