Wedstrijd: Manchester United – Sevilla, Champions League
Aanvang: dinsdag 13 maart 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.88

Manchester United ontvangt Sevilla voor de return in de achtste finale van de Champions League.

Manchester United uit op nieuw Europees succes

Na de winst van de Europa League afgelopen seizoen is Manchester United gebrand op succes in de Champions League. Daarvoor is de ploeg van José Mourinho op de goede weg. De groepsfase, in een poule met FC Basel, CSKA Moskou en Benfica, werd makkelijk overleefd en nu maakt Manchester United een aardige kans op doorgaan naar de kwartfinales. Doordat de ‘Mancunians’ drie weken geleden met 0-0 gelijkspeelden in Sevilla, volstaat winst op het eigen Old Trafford voor doorgaan.

Manchester United heeft in ieder geval weer de ‘winning mood’ te pakken. De laatste twee wedstrijden in de competitie werden gewonnen, tegen Crystal Palace (2-3) en aartsrivaal Liverpool (2-1). In de laatstgenoemde clash was Marcus Rashford de grote man. Hij scoorde twee prachtige doelpunten en bezorgde zo zijn ploeg drie punten.

Sevilla volgend seizoen vermoedelijk geen Champions League-voetbal

Sevilla draait tot zover een alleraardigste Champions League-campagne. De ploeg van Vicenzo Montella overleefde een poule met Liverpool, Spartak Moskou en Maribor en moet er nu voor zorgen dat het in ieder geval niet verliest bij Manchester United. Door het eerdere 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd heeft Sevilla aan elk gelijkspel (mits er doelpunten vallen, bij 0-0 uiteraard verlenging) genoeg om door te bekeren naar de kwartfinales.

Hoogstwaarschijnlijk is het winnen van deze Champions League-campagne nog de enige manier voor Sevilla om ook volgend seizoen uit te komen in de het toernooi. De ploeg van trainer Vicenzo Montella staat op een vijfde plek, met een achterstand van elf punten op nummer vier Valencia. Alleen de eerste vier plekken in Spanje geven recht op een plek in de Champions League en met het verlies van Sevilla afgelopen weekend tegen Valencia lijkt die kans nu verkeken.

Heenwedstrijd

Zoals gezegd: de heenwedstrijd tussen Manchester United en Sevilla eindigde in 0-0. Daar zullen met name de Spanjaarden achteraf gezien het meeste van balen. In het eigen Ramón Sánchez Pizjuán kreeg Sevilla zeker in de eerste helft veel kansen, maar het was zoals zo vaak Manchester United-doelman David de Gea die zijn ploeg met een aantal fenomenale reddingen op de been hield. De Spanjaard bleek onpasseerbaar, maar desondanks zal Sevilla vertrouwen hebben getankt uit deze wedstrijd.

Manchester United – Sevilla tip

Om zeker door te gaan, zal Manchester United moeten scoren. Bij winst zijn de Engelsen hoe dan ook door naar de kwartfinales van de Champions League. Dat scoren is echter ook heel belangrijk voor Sevilla; bij elk gelijkspel (of uiteraard winst) met doelpunten zijn de Spanjaarden immers door. De verwachting is een meer open duel dan de heenwedstrijd, met minimaal één goal aan beide zijdes. Tip: Beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.88.

Manchester United – Sevilla wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester United: 1.58
Gelijkspel: 3.60
Winst Sevilla: 5.90