18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester United – Newcastle United voorspelling – wedden, quotes en tip 26 december 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Manchester United – Newcastle United, Premier League
Aanvang: donderdag 26 december 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: winst Manchester United
Bookmaker: Toto
Quote: 1.33

Het is een ware traditie in de Premier League: voetballen met kerstmis. In deze midweekse speelronde nemen Manchester United en Newcastle United het op Old Trafford tegen elkaar op. Het verschil in punten? Nul. Beide ploegen hebben er 25. Dit is onze voorbeschouwing voor Manchester United – Newcastle United.

Pijnlijk verlies bij de hekkensluiter

Manchester United heeft afgelopen wedstrijd een tik te verwerken gekregen. Het ging op bezoek bij hekkensluiter Watford en verloor met 2-0. In de tweede helft stond de eindstand ineens binnen vier minuten op het scorebord. In de 50e minuut trof Ismaïla Sarr doel en in de 54e minuut deed Troy Deeney dat ook. Zo gaf United dus geen goed gevolg aan een aardige serie wedstrijd. Het won namelijk in de voorgaande vijf duels van o.a. Manchester City en Tottenham Hotspur.

Het zijn daarnaast zware weken voor United. Het moet in elf dagen maar liefst vier wedstrijden afwerken. Eerst volgt de thuiswedstrijd tegen Newcastle, daarna de uitduels bij Burnley en Arsenal. De wedstrijd tegen Watford hoort ook in dit rijtje thuis. Drie dagen na het duel met Arsenal moet United alweer aantreden in de FA Cup tegen Wolverhampton Wanderers.

Cruciaal duel

Newcastle heeft na achttien wedstrijden 25 punten verzameld. Het staat daarmee in punten gelijk met de aankomende tegenstander, Manchester United. Newcastle won zeven keer, speelde vier keer gelijk en verloor zeven keer. Bij winst op Manchester United wipt het over die ploeg heen op de ranglijst.

Afgelopen wedstrijd won Newcastle met 1-0 van Crystal Palace. Op St. James’ Park werd Miguel Almíron de matchwinner. Hij trof in de 83e minuut doel.

Ook Newcastle heeft een zwaar programma voor de boeg. Het speelt in twaalf dagen vier wedstrijden. Naast de wedstrijd Crystal Palace treft het Manchester United (uit), Everton (thuis), Leicester City (thuis). In de FA Cup speelt het vervolgens tegen Rochdale (uit).

Wat denken de bookmakers van Manchester United – Newcastle United?

De bookmakers hebben het meeste vertrouwen in een overwinning van Manchester United. Die ploeg heeft een quotering van 1.33 voor de winst. Een overwinning van Newcastle staat gequoteerd op 8.45 en een gelijkspel op 4.75.

Terug in de tijd

Deze ploegen kennen een rijke historie op het gebied van onderlinge resultaten. Ze kruisten de degens maar liefst 149 keer eerder in het verleden. De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van Manchester United. Die ploeg won 75 keer. Newcastle pakte 36 keer de volle buit.

Beide ploegen stonden dit seizoen al tegenover elkaar. Op 6 oktober won Newcastle in eigen huis van de Mancunians met 1-0.

Teamnieuws: Marcus Rashford staat in het topscoordersklassement

Bij Manchester United weet Marcus Rashford het net wel te vinden dit seizoen. Hij scoorde 10 keer en neemt daarmee de vijfde plaats in op het topscoordersklassement van de Premier League. United scoorde in totaal 26 keer dit seizoen. Newcastle mocht tot nu toe achttien doelpunten vieren.

Manchester United – Newcastle United tip

Manchester United speelt thuis. Het zal zich voor het eigen publiek willen revancheren voor de pijnlijke 2-0 nederlaag tegen de hekkensluiter. Echter is het verschil op de ranglijst met Newcastle United nul punten. Daarnaast werd er bij Newcastle met 1-0 verloren. Tóch lijkt een overwinning van Manchester United een realistische gedachte te zijn, gezien het kwalitatieve verschil tussen beide ploegen. Onze tip bij Manchester United – Newcastle United is dat Manchester United wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.33 bij Toto.

Manchester United – Newcastle United Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester United: 1.33
Gelijkspel: 4.75
Winst Newcastle United: 8.45