18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester United – Manchester City voorspelling – wedden, quotes en tip zondag 8 maart 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Manchester City – Manchester United, Premier League
Aanvang: zondag 8 maart 2020, 17.30 uur
Beste wedtip: winst Manchester City
Bookmaker: Toto
Quote: 1.63

De derby van Manchester staat weer op het programma in de Premier League. Het is het duel tussen de nummers twee en vijf en het verschil bedraagt dertien punten. Dit is onze voorbeschouwing voor Manchester United – Manchester City.

Winst in de FA Cup

Manchester United heeft ten koste van het Derby County van Phillip Cocu de volgende ronde van de FA Cup bereikt. De Mancunians speelde een uitwedstrijd bij Derby en wonnen vrij eenvoudig met 0-3. Bij rust stond het 0-2 voor de bezoekers uit Manchester door doelpunten van Luke Shaw en Odion Ighalo. In de tweede helft kwam er nog één treffer bij; Ighalo besliste het duel door in de 70e minuut zijn tweede doelpunt van de avond te maken. In de kwartfinale gaat United het opnemen tegen Norwich City.

Manchester United heeft een ticket voor de Champions League nog altijd in zicht. Het staat momenteel op de vijfde plaats met 42 punten uit 28 wedstrijden. Het verschil met nummer vier Chelsea bedraagt op dit moment slechts drie punten. De Mancunians wonnen dit seizoen elf keer, speelden negen keer gelijk en verloren acht keer.

Ook City staat in de kwartfinale van de FA Cup

Net als stadsgenoot Manchester United heeft ook Manchester City de kwartfinale van de FA Cup bereikt. De Citizens speelde een uitwedstrijd bij Sheffield Wednesday en wonnen uiteindelijk moeizaam met 0-1. Met name het maken van een goal verliep nogal stroef. City was duidelijk de betere partij en loste in totaal twintig keer een schot, waarvan negen op doel. Slechts één poging viel binnen. Sergio Agüero vond in de 53e minuut het net. Sheffield kwam tot slechts één schot, dat nog niet eens op doel was.

In de competitie is het voor City zaak om de tweede plek vast te houden. Het kampioenschap zit er al een hele lange tijd niet meer in. Het verschil met koploper Liverpool bedraagt 22 punten. City vergaarde 57 punten uit 27 wedstrijden en heeft een voorsprong van zeven punten op nummer drie Leicester City. Dat is een aardige voorsprong en City heeft bovendien nog één inhaalwedstrijd op het programma staan, over een paar dagen tegen Arsenal.

Wat denken de bookmakers van Manchester United – Manchester City?

De bookmakers zien Manchester City als de favoriet voor de winst. Een quotering van 1.63 is verbonden aan een overwinning van City. Een zege van Manchester United staat daarnaast gequoteerd op 5.05 en een gelijkspel op 4.20.

Terug in de tijd: al drie ontmoetingen gehad dit seizoen

Manchester United en Manchester City stonden die seizoen al drie keer tegenover elkaar. Eén keer in het kader van de competitie en twee keer in het kader van de League Cup. De statistieken zijn in het voordeel van United met twee zeges. De Mancunians wonnen in de competitie met 1-2 én in de return van de League Cup met 0-1. City won de eerste confrontatie in de League Cup met 1-3.

Teamnieuws: Agüero is op jacht naar de topscorerstitel

Bij Manchester City is Sergio Agüero de clubtopscorer. De Argentijnse spits trof al zestien keer doel en neemt daarmee ook een gedeelde tweede plaats in op het topscorersklassement. Hij moet Jamy Vardy (Leicester City) met één doelpunt meer voor zich dulden.

Ook op het gebied van asissts doet City het goed. Middenvelder Kevin De Bruyne gaf dit seizoen al zestien assists en staat daarmee op de eerste plaats in het klassement.

Manchester United – Manchester City tip

Het zijn altijd mooie wedstrijden tussen deze twee ploegen. United won al twee keer dit seizoen van City en speelt bovendien in eigen huis. Echter is het verschil op de ranglijst met twaalf punten erg groot. City lijkt dan ook de beste papieren te hebben voor de overwinning. Dat is ook meteen onze tip bij Manchester United – Manchester City. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.63 bij Toto.

Manchester United – Manchester City Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester United : 5.05
Gelijkspel: 4.20
Winst Manchester City: 1.63