18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester United – Manchester City voorspelling – wedden, quotes en tip 24 april 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Manchester United – Manchester City, Premier League
Aanvang: woensdag 24 april 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: niet beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.10

De kwartfinale in de Champions League was het eindstation voor beide topclubs uit Manchester. United en City kunnen zich nu gaan richten op de Premier League. De Red Devils strijden om een CL-ticket, terwijl de Citizens verwikkeld zijn in een felle titelstrijd met Liverpool. Hier volgen de wedtips en quotes bij Manchester United – Manchester City.

Virtueel leider

Afgelopen weekend nam Manchester City wraak voor de uitschakeling in de Champions League. Was de 4-3 thuiszege op Tottenham net niet voldoende voor een plaats in de halve finale, daar was de 1-0 competitiezege in het Etihad Stadium op de Spurs genoeg om in de race voor het kampioenschap te blijven.

Liverpool is weliswaar koploper, maar City heeft minder verliespunten. Winst in het inhaalduel op Old Trafford betekent de daadwerkelijke nummer 1-positie voor de Citizens. Manchester City heeft een quotering van 1.60 voor PL-kampioen 2018/19 en Liverpool is gequoteerd op 2.30.

De ploeg van Josep Guardiola moet het zonder Kevin de Bruyne stellen tegen United. De Belgische spelmaker viel geblesseerd uit in het PL-duel tegen Spurs. Met 4 goals (2 goals tegen Crystal Palace op 14 april en 2 doelpunten tegen Spurs in de CL) deed Raheem Sterling onlangs van zich spreken. De aanvaller heeft een quotering van 1.98 voor een goal tegen Manchester United.

Magie van Solskjaer lijkt uitgewerkt

Vanwege de prachtige resultaten in zijn eerste drie maanden als United-coach kreeg Ole Gunnar Solskjaer veel lof toegezwaaid. Sinds het 2-0 verlies tegen Arsenal in de competitie lijkt Manchester United echter het spoor bijster.

Sindsdien won United slechts 2 van zijn 7 officiële duels. Dieptepunt was de 4-0 afstraffing op het veld van Everton afgelopen zondag. Aangezien Manchester City dit kalenderjaar slechts 2 keer een officieel duel verloor, lijkt de vrij lage quotering van 1.44 voor winst van City in de Manchester Derby gerechtvaardigd.

Omdat Manchester United de laatste tijd moeizaam scoort (in 3 van zijn laatste 4 duels bleef United doelpuntloos), valt het aan te bevelen om te kijken naar een weddenschap als ‘niet beide teams scoren’, gequoteerd op 2.10. Een andere interessante bet is ‘Manchester City krijgt geen tegendoelpunt’, gequoteerd op 2.44.

Grote uitslagen in topduels zijn geen uitzondering

Manchester City is in staat om hard uit te halen in topduels. Dat bewezen onder meer de 6-0 winst op Chelsea en de 3-1 zege op Manchester United in de Premier League. De ploeg van Josep Guardiola scoort bijna altijd in uitduels en doet dat vaak meer dan 1 keer.

Zo scoorde City in 5 van zijn laatste 7 Premier League-uitduels minimaal 2 keer. Dat de quotering voor Manchester City wint en meer dan 2.5 goals 1.84 bedraagt, is daarom te billijken.

In zijn laatste 4 competitieduels won Manchester City beide helften. Manchester United verloor onlangs tegen zowel Arsenal als Everton beide helften. Voorspellen dat Manchester City beide helften wint tegen Manchester United heeft een quotering van 3.30.

Manchester United – Manchester City tip

Manchester United is sinds begin maart het spoor bijster in de Premier League, getuige de nederlagen tegen onder meer Wolverhampton en Everton. United scoort de laatste tijd moeizaam. Manchester City verliest in 2019 zelden punten in PL-duels. Tip bij het wedden op Manchester United – Manchester City: niet beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 2.10.

Manchester United – Manchester City Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester United: 6.05
Gelijkspel: 4.55
Winst Manchester City: 1.44