Wedstrijd: Manchester United – LASK Linz, Europa League
Aanvang: woensdag 5 augustus 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.51

De Europa League gaat eindelijk weer verder. Het wordt hervat vanaf de achtste finales en daarin staan Manchester United en LASK Linz tegenover elkaar. Het is eigenlijk al niet meer spannend, want de eerste ontmoeting eindigde in 0-5 voor Manchester United. Dit is onze voorbeschouwing voor Manchester United – LASK Linz.

Champions League

Manchester United weet dat het volgend seizoen niet in de Europa League actief is. In de competitie eindigde het namelijk op de derde plek met 66 punten. Die derde plek geeft recht op een plek in de groepsfase van de Champions League. United draaide dus al met al een goed seizoen in de Premier League.

Voor United begon het Europese avontuur in groep L. Het was gekoppeld aan AZ, Partizan Belgrado en Astana FK. De Mancunians eindigde uiteindelijk op de eerste plaats in de groep. Het haalde dertien punten uit zes wedstrijden. Het won vier keer, speelde één keer gelijk en verloor één keer. In de 1/16 finale trof het vervolgens Club Brugge. In België werd het nog 1-1, maar in Manchester ging het los. United veegde op Old Trafford de vloer aan met Brugge: 5-0.

Europese avontuur zo goed als voorbij

Voor LASK Linz lijkt het Europese avontuur voorbij te zijn. Het staat tegen United voor een schier onmogelijke opgave. Het moet een achterstand van vijf uitdoelpunten zien goed te maken. Volgend seizoen krijgt LASK mogelijk een herkansing in de Europa League. In de competitie eindigde het na 22 wedstrijden op de tweede plaats met 42 punten. Hierdoor plaatste het zich voor de kampioensronde. In die ronde eindigde LASK vervolgens op de vierde plek met 33 punten uit 32 wedstrijden. Die eindklassering geeft recht op een ticket voor de derde voorronde van de Europa League.

LASK Linz werd ingedeeld in groep D. Het moest met Sporting Portugal, PSV en BK Rosenborg uit gaan maken wie er doorging. Net als United werd ook LASK groepswinnaar. Het werd eerste met dertien punten uit zes wedstrijden. Het won vier keer, speelde één keer gelijk en verloor één keer. Tegen PSV speelde LASK in Eindhoven met 0-0 gelijk en won het met 4-1 in Oostenrijk. In de 1/16 finale trof LASK opnieuw een Nederlandse ploeg. AZ was de tegenstander in het tweeluik. Na deze twee wedstrijden ontpopte LASK zich als ‘de beul van de Nederlandse clubs’. Ook AZ dolf namelijk het onderspit. In Alkmaar werd het 1-1 en in Linz 3-1.

Wat denken de bookmakers van Manchester United – LASK Linz?

De bookmakers zien Manchester United als de favoriet voor de overwinning. Een zege van de Mancunians heeft een quotering van 1.24. Een stuntoverwinning van LASK staat gequoteerd op 10.50 en een gelijkspel op 5.65.

Terug in de tijd

De eerste ontmoeting werd vrij overtuigend gewonnen door United. In Linz werd het maar liefst 0-5 voor de Engelsen. Er waren vijf verschillende doelpuntenmakers. Het ging om de volgende spelers: Odion Ighalo, Daniel James, Juan Mata, Mason Greenwood en Andreas Pereira. LASK zou zich lichtelijk voor het hoofd kunnen slaan, omdat het in de blessuretijd van de tweede helft nog eens twee doelpunten toestond. Daardoor werd de eindstand niet 0-3, maar 0-5. Het is daarmee een tamelijk uitzichtloze situatie voor de Oostenrijkers.

Teamnieuws

Manchester United heeft de topscorer van de Europa League in de gelederen. Bruno Fernandes scoorde tot nu toe al zes keer in het toernooi. Drie keer scoorde hij vanaf de stip. Fernandes staat niet in zijn eentje op de eerste plaats in het topscoordersklassement. Hij heeft gezelschap van vijf andere spelers.

Manchester United – LASK Linz tip

Het kan eigenlijk niet meer misgaan voor United. Het heeft een voorsprong van vijf uitdoelpunten en beschikt ook nog eens over een betere selectie. Enkel wedden op een overwinning van United levert een relatief lage quotering op. Je kan de weddenschap interessanter maken door te voorspellen dat er opnieuw veel doelpunten gaan vallen. De weddenschap ‘over 2.5 goals’ heeft een quotering van 1.51 bij Toto.

Manchester United – LASK Linz UEFA Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester United: 1.24
Gelijkspel: 5.65
Winst LASK Linz: 10.50