18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Wolverhampton Wanderers voorspelling – wedden, quotes en tip 14 januari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Manchester City – Wolverhampton Wanderers, Premier League
Aanvang: maandag 14 januari 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Manchester City wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 1.80

De regerend kampioen van de Premier League ontmoet een van de promovendi: Manchester City – Wolverhampton Wanderers. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Slechte maand

Manchester City was vorig seizoen heer en meester in de Premier League. De concurrenten bovenin de ranglijst moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in het sterrenensemble van Josep Guardiola. Aan het einde van de rit had de ploeg honderd punten en een ruim doelsaldo van +79, met liefst 106 doelpunten voor en 27 tegen. Nummer twee Manchester United stond op een achterstand van 19 punten. Deze ruime voorsprong wilde Guardiola natuurlijk graag doortrekken naar dit seizoen, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt.

Dit seizoen ging het lang heel goed met Manchester City en de ploeg stond dan ook netjes bovenaan. In de maand december werd echter drie keer verloren. Chelsea (2-0), Crystal Palace (2-3) en Leicester City (2-1) hielden allen drie punten over aan de ontmoeting met de regerend landskampioen. Doordat de laatste wedstrijd wel van Liverpool gewonnen werd – met 2-1 – is de achterstand op die ploeg verkleind naar zeven punten. Mocht je alsnog vertrouwen hebben in titelprolongatie, dan kan het een tip zijn hierop te wedden. De quote van deze voorspelling is 2.25.

Prima startseizoen

Het is voor een promovendus altijd afwachten hoe goed je mee kan gaan draaien in een hogere competitie. Bij de laatste twee promoties bleef Wolverhampton Wanderers achtereenvolgens één en drie jaar op het hoogste niveau voetballen. In 2012 en 2013 degradeerde de club zelfs twee keer op rij, maar het vocht zich terug en speelt nu weer in de Premier League. Met een tiende positie is Wolverhampton dan ook prima bezig. Het verschil met de degradatiezone is met elf punten ruim te noemen.

Afgelopen zomer werden voor vele miljoenen diverse spelers binnengehaald, zoals Rui Patrício, Willy Boly, João Moutinho, Adama Traoré en Diogo Jota. Twee spelers die dit seizoen laten zien een enorme meerwaarde te hebben zijn Matt Doherty en Raúl Jiménez. Doherty is een Ierse rechtsback die uit de eigen jeugdopleiding van Wolverhampton komt. Spits Jiménez werd van Benfica gehuurd en scoorde al zes keer, terwijl hij ook vier assists gaf. Tip: je kunt wedden dat hij ook tegen Manchester City scoort. Deze voorspelling heeft een quote van 4.10 bij Toto.

Onderlinge resultaten

Winst voor de bezoekers bij deze editie van Manchester City – Wolverhampton Wanderers zou een unicum zijn gezien het recente verleden. Van de laatste zes wedstrijden won Manchester City er namelijk vijf. Alleen de laatste ontmoeting, afgelopen augustus, eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Teamnieuws

Manchester City mist sowieso Claudio Bravo en Eliaquim Mangala, maar zij komen al weinig in actie. Benjamin Mendy is er ook niet bij en hij is normaliter wel een vaste waarde. Sergio Agüero keert terug van zijn blessure, maar zal waarschijnlijk Gabriel Jesús voor zich moeten dulden. Ook Kevin De Bruyne keert terug, waardoor mogelijk Bernardo Silva of Riyad Mahrez zijn plek kwijtraakt.

Coach Nuno van Wolverhampton Wanderers heeft niet bepaald een grote puzzel voor zijn opstelling aangezien iedereen fit en speelklaar lijkt.

Manchester City – Wolverhampton Wanderers tip

Manchester City – Wolverhampton Wanderers is een wedstrijd waar de thuisploeg de grote favoriet is. Gezien de lage quotering voor thuiswinst kun je deze voorspelling uitbreiden. Wolverhampton scoorde pas 23 keer, wat je kunt meenemen voor je weddenschap. Tip: wedden op ‘Manchester City wint en houdt de nul’ met een quote van 1.80 bij Toto.

Manchester City – Wolverhampton Wanderers Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester City: 1.18
Gelijkspel: 7.15
Winst Wolverhampton Wanderers: 15.75