18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Watford voorspelling – wedden, quotes en tip 18 mei 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Manchester City – Watford, FA Cup
Aanvang: zaterdag 18 mei 2019, 18.00 uur
Beste wedtip: winst Manchester City
Bookmaker: Toto
Quote: 1.21

Het is tijd voor de finale van de FA Cup in Engeland. De kersverse landskampioen Manchester City en Watford gaan het tegen elkaar opnemen. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Manchester City – Watford.

Kampioen van Engeland

Manchester City is afgelopen weekend kampioen van Engeland geworden. De titelstrijd met Liverpool was tot op de laatste dag nog razendspannend. Een verschil van slechts één puntje zorgde er uiteindelijk voor dat The Citizens zich tot kampioen mochten kronen. Na 38 wedstrijden heeft de ploeg van Pep Guardiola 98 punten en Liverpool 97. Manchester City won de laatste wedstrijd met 1-4 op bezoek bij Brighton & Hove Albion. Met de FA Cup finale is er dus nog een kans op een prijs.

De route van City in het toernooi liep als volgt: Rotherham (7-0), Burnley (5-0, Newport (1-4), Swansea City (2-3) en Brighton & Hove Albion (1-0). City scoorde tot nu toe al twintig keer en kreeg slechts drie doelpunten tegen. De bookmakers zien Manchester City als de favoriet in dit duel. Een quotering van 1.20 is verbonden aan een overwinning van die ploeg. Bij een overwinning van Watford krijg je 11.50 keer je inzet terug en bij een gelijkspel 6.00.

Knappe prestatie

Dat Watford de finale van de FA Cup heeft bereikt, is een knappe prestatie. Zij hebben, in tegenstelling tot de tegenstander van zaterdag, wel wat spannendere duels meegemaakt. De route naar de finale begon voor Watford met een uitwedstrijd bij Woking. Het werd vrij eenvoudig 0-2 voor The Hornets. Hierna volgde weer een uitwedstrijd. Ditmaal was Newcastle United de tegenstander. Ook nu werd het weer 0-2 voor de uitploeg. In de vijfde ronde speelde het vervolgens uit bij Queens Park Rangers. Er werd met minimaal verschil gewonnen: 0-1. In de kwartfinale ontving Watford in eigen huis Crystal Palace. In een spannend duel werd het uiteindelijk 2-1 voor de thuisploeg. Slechts één wedstrijd moest nog gewonnen worden om de finale te bereiken. Het werd weer een thuiswedstrijd en Wolverhampton Wanderers was de tegenstander. Het werd een echte bekerthriller en er moest een verlenging aan te pas komen. Watford stond in de 93e minuut nog met 1-2 achter, maar zag Troy Deeney in extremis alsnog de gelijkmaker binnenschieten. Gerard Delofeu werd de held van Watford in de verlenging. Hij zorgde in de 104e minuut voor de winnende treffer: 3-2.

De finale is een mooi slot van een redelijk kleurloos seizoen. The Hornets zijn na 38 wedstrijden op de elfde plaats geëindigd. In totaal werden er 50 punten behaald. Als Watford de finale wint, gaat het naar de Europa League en dan wordt het alsnog een geweldig seizoen.

Onderlinge resultaten

Manchester City is voor Watford niet de ideale tegenstander om tegen te komen. De laatste drie ontmoetingen werden namelijk allemaal gewonnen door City. Sterker nog, de laatste vijftien thuisduels tegen Watford werden allemaal winnend afgesloten.

Een extra Manchester City – Watford tip is dus de ‘Dubbele kans’. De optie ‘Manchester City of X’ heeft een quotering van 1.03 bij Toto.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Manchester City kan men geen beroep doen op Eliaquim Mangala, Philippe Sandler, Claudio Bravo, Marlos Moreno, Sergio Agüero, Fernandinho en Kevin de Bruyne.

Bij Watford zijn de volgende spelers afwezig: Adalberto Peñaranda, Younes Kaboul, Domingos Quina en Etienne Capoue.

Manchester City – Watford tip

Manchester City wil na het kampioenschap ook meteen de FA Cup in de wacht slepen. Voor Watford is het een enorme kans om eens een prijs te pakken, en volgend seizoen Europees voetbal te spelen. Het belooft een mooie finale te worden en Manchester City lijkt de beste papieren te hebben voor de overwinning. De beste Manchester City – Watford tip is dat Manchester City wint met een quotering van 1.21 bij Toto.

Manchester City – Watford FA Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester City: 1.21
Gelijkspel: 6.00
Winst Watford: 11.50