18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Tottenham Hotspur voorspelling – wedden, quotes en tip 17 april 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Manchester City – Tottenham Hotspur, Champions League
Aanvang: woensdag 17 april 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.75

De bezoekers wonnen vorige week in eigen huis met 1-0 en nu staat de return op het programma: Manchester City – Tottenham Hotspur. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Succes

In de zomer van 2007 werd toenmalig middenmoter Manchester City overgenomen door de Thai Thaksin Shinawatra, die voor miljoenen nieuwe spelers op kon halen. Een jaar erna werd de Abu Dhabi United Group de nieuwe eigenaar van de Engelse club en vanaf dat moment deed Manchester City mee in de Engelse top. Sinds het seizoen 2010/11 eindigde City telkens in de topvier van de Premier League en in 2012, 2014 en 2018 werd de club zelfs kampioen.

Tot succes in de Champions League leidde het nog niet. Dit seizoen overleefde de ploeg van Josep Guardiola een poule met Olympique Lyon, Sjachtar Donetsk en 1899 Hoffenheim. Tegen de Fransen werd verloren en gelijkgespeeld, verder won City alle duels. In de achtste finales was Schalke 04 de tegenstander en City was met 2-3 en 7-0 te sterk. Sergio Agüero scoorde al vijf keer en Gabriel Jesus en Leroy Sané viermaal. Tip: je kunt wedden dat een van deze spelers nu scoort. De quotes voor deze voorspellingen zijn 1.76 (Agüero), 1.87 (Jesus) en 2.56 (Sané).

Jacht

Al jaren wordt Tottenham Hotspur tot een van de zes topclubs van Engeland gerekend. Dat is ook terecht, want sinds het seizoen 2009/10 eindigden The Spurs ook telkens bij de bovenste zes in de Premier League. De laatste vier seizoenen stond Tottenham bij het einde van de competitie zelfs driemaal op de derde plaats en één keer op de tweede plek. Voor de laatste prijs van de club moeten we echter terug naar 2008, toen de League Cup werd gewonnen.

Tottenham is op jacht naar prijzen en dit is de tweede keer dat de kwartfinales van de Champions League gehaald zijn. In de poulefase eindigde het team van Mauricio Pochettino achter Barcelona, maar de Engelsen wisten wel Internazionale en PSV achter zich te houden. In de vorige ronde werd met 3-0 en 0-1 gewonnen van Borussia Dortmund. Tottenham Hotspur wist zelfs in de laatste drie CL-duels de nul te houden, wat je als tip kunt gebruiken voor je voorspelling. Wedden dat de ploeg ook nu de nul houdt levert een quote van 9.00 op.

Onderlinge resultaten

Beide teams behoren tot de top van het Engelse voetbal maar in de eerdere edities van Manchester City – Tottenham Hotspur was Manchester City de betere. Van de laatste zes ontmoetingen won die club er vier. De enige overwinning van Tottenham in deze reeks was de heenwedstrijd vorige week.

Teamnieuws

Josep Guardiola hoeft zich weinig zorgen te maken over zijn selectie. Reservedoelman Claudio Bravo is de enige die sowieso niet mee kan doen, waar Benjamin Mendy en Fernandinho nog vraagtekens zijn. Oleksandr Zintsjenko, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne en Gabriel Jesus mogen uitkijken naar een basisplaats.

Bij Tottenham Hotspur mist men spits Harry Kane, die met een blessure toe moet kijken. Ook Serge Aurier, Eric Dier en Érik Lamela kunnen niet mee spelen, waar Harry Winks en Fernando Llorente nog onzeker zijn. Dele Alli kan waarschijnlijk wel spelen, waar ook Lucas Moura zal hopen op een basisplaats.

Manchester City – Tottenham Hotspur tip

Een onvervalste Engelse topper in de Champions League, dat is Manchester City – Tottenham Hotspur. De thuisploeg heeft enorm veel aanvallende kwaliteit, waar Tottenham in de laatste zeven officiële duels tot scoren kwam. Zodoende kun je voor je voorspelling rekenen op veel goals. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.75 bij Toto.

Manchester City – Tottenham Hotspur Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester City: 1.32
Gelijkspel: 5.85
Winst Tottenham Hotspur: 8.35