18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Leicester City voorspelling – wedden, quotes en tip 21 december 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Manchester City – Leicester City, Premier League
Aanvang: Zaterdag 21 december 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.66
Wie blijft enigszins in het spoor van Liverpool en wiens achterstand wordt nog groter in de Premier League? De nummers twee en drie van de Engelse competitie spelen dit weekend tegen elkaar. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd: Manchester City – Leicester City.

Niet sterk genoeg dit seizoen?

Manchester City werd in de afgelopen twee Premier League-seizoenen landskampioen, maar drie keer op rij lijkt teveel gevraagd. De club heeft inmiddels een achterstand van veertien punten op Liverpool en dit gat is natuurlijk niet zomaar gedicht. Een nederlaag tegen Leicester City zou dus fataal kunnen zijn, maar de bookmakers verwachten dat de club uit Manchester wint van de Engelse nummer twee. Een overwinning van Manchester City heeft namelijk een quote van 1.35, terwijl een zege van Leicester een quotering van 6.95 oplevert.
De regerend landskampioen van Engeland is momenteel drie wedstrijden op rij ongeslagen. Het won van Dinamo Zagreb in de Champions League, van Arsenal in de Premier League en eerder deze week van Oxford United in de kwartfinale van de League Cup. In drie verschillende competities boekte City dus goede resultaten de afgelopen weken.

Elf wedstrijden ongeslagen

Met de vorm van Leicester City zit het ook wel goed, want het verloor al elf wedstrijden op rij niet meer. De laatste keer dat het tegen een nederlaag aanliep, was op 5 oktober tegen Liverpool. Leicester City scoort bijna in elke wedstrijd en daarom is het zo lastig om van de huidige nummer twee van de Premier League te winnen. Eerder deze week kwam het een ronde verder in de League Cup. Na een 0-2 voorsprong weg te hebben gegeven, wist Leicester uiteindelijk alsnog via penalty’s door te dringen tot de halve finale van het toernooi.
Leicester City staat door al de goede resultaten momenteel dus op de tweede plek in de Engelse competitie, maar het zal een hele opgave worden om het sprookje van 2016 te herhalen. Het staat namelijk tien punten achter koploper Liverpool.

Vardy op weg naar topscorerstitel

Jamie Vardy was in het seizoen 2015/16 misschien wel de belangrijkste speler voor het succes van Leicester City. Hij werd toen clubtopscorer met 24 doelpunten en verbrak ook een record van Ruud van Nistelrooy door in elf opeenvolgende competitiewedstrijden te scoren. De teller staat dit seizoen al op zestien treffers in totaal en hij zou er dus zomaar meer kunnen gaan scoren dan in het kampioensjaar.

Weinig spektakel

Vorig seizoen was de ontmoeting Manchester City – Leicester City niet zoveel aan voor de neutrale kijker. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor de club uit Manchester en dit was gezien het spelbeeld zeker terecht. Nu staan de clubs erg dicht bij elkaar op de ranglijst, waardoor de belangen groot zullen zijn en het duel dus ook spannender.

Manchester City – Leicester City tip

De verschillen zijn klein tussen deze teams en ze speelden ook beiden doordeweeks nog een bekerduel. De clubs zoeken de aansluiting met Liverpool en willen absoluut niet verder op achterstand komen. Zowel Manchester City als Leicester City scoort bijna in ieder duel minstens één keer, waardoor de tip bij deze wedstrijd is: beide teams scoren. Deze voorspelling van Manchester City – Leicester City heeft een quote van 1.66.

Manchester City – Leicester City Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester City: 1.35
Gelijkspel: 5.05
Winst Leicester City: 6.95