18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Chelsea voorspelling – wedden, quotes en tip 10 februari 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Manchester City – Chelsea, Premier League
Aanvang: zondag 10 februari 2019, 17.00 uur
Beste wedtip: winst Manchester City
Bookmaker: Toto
Quote: 1.48

Manchester City is de nieuwe koploper van de Premier League. Nu ontvangt het in eigen huis Chelsea. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Manchester City – Chelsea.

Nieuwe koploper

Manchester City staat op de eerste plaats in de Premier League. Die koppositie is allesbehalve een zekere positie. Nummer twee Liverpool heeft namelijk één wedstrijd minder gespeeld en het puntentotaal is ook nog eens gelijk.

Manchester City won 20 van de 26 gespeelde wedstrijden. Er werd 2 keer gelijkgespeeld en 4 keer verloren. Liverpool verloor pas één keer, maar speelde vijf keer gelijk. De laatste wedstrijd die City speelde was tegen Everton. Op Goodison Park werd het 0-2 voor de ploeg uit Manchester.

Tegen Chelsea, de nummer vier van de competitie, moet dus gewonnen worden om de strijd met Liverpool levend te houden. De bookmakers zien Manchester City ook als de grootste kanshebber op de winst. Een lage quotering van 1.48 is namelijk gebonden aan een overwinning van Manchester City. De overige quoteringen voor het duel Manchester City – Chelsea zijn als volgt: 4.25 voor een gelijkspel en 5.95 voor een overwinning van Chelsea.

Geen kampioenschapskandidaat meer

Chelsea is al een tijdje geen kanshebber meer op het kampioenschap. De Londenaren bezetten de vierde plaats met 50 punten uit 25 wedstrijden. De afstand op de nummers één en twee bedraagt dus 12 punten. Chelsea zal zich moeten richten op het bereiken van de derde plek. Op dit moment wordt die plek bezet door Tottenham Hotspur. Het verschil tussen Tottenham en Chelsea bedraagt zeven punten.

De afgelopen twee wedstrijden speelde Chelsea tegen Bournemouth en Huddersfield Town. Op papier leek de wedstrijd tegen Bournemouth te doen, maar in de praktijk was dat wel even anders. In Bournemouth leed Chelsea namelijk een pijnlijke en dikke nederlaag. Het werd maar liefst 4-0 voor de thuisploeg. Die wedstrijd werd op een doordeweekse woensdag afgewerkt en drie dagen later mochten The Blues zich al opmaken voor de wedstrijd tegen Huddersfield. Op Stamford Bridge slaagde Chelsea erin om de bittere nasmaak van de 4-0 nederlaag enigszins weg te spoelen. Huddersfield werd namelijk op een 5-0 nederlaag getrakteerd.

Onderlinge resultaten

Manchester City en Chelsea kennen een rijke historie op het gebied van onderlinge ontmoetingen. In het verleden ontmoetten deze clubs elkaar namelijk 148 keer. Chelsea won het vaakst met 60 overwinningen in totaal. City wist 50 keer te winnen en het eindigde 38 keer in een gelijkspel.

De laatste ontmoeting tussen deze ploegen vond plaats op 8 december 2018. In Londen werd het destijds 2-0 voor Chelsea.

In de laatste vier ontmoetingen kwam telkens één van de teams niet tot scoren. Een extra Manchester City – Chelsea tip is wedden op het feit dat niet allebei de teams tot scoren komen. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.05 bij Toto.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Manchester City kan er geen beroep gedaan worden op Philippe Sandler, Claudio Bravo, Benjamin Mendy, Marlos Moreno, Sergio Agüero, Vincent Kompany en Eliaquim Mangala.

Bij Chelsea zijn Eden Hazard, Jamal Blackman en Marco van Ginkel niet inzetbaar.

Manchester City – Chelsea tip

Manchester City moet winnen om de strijd om het kampioenschap open te houden. Het heeft de onderlinge statistieken niet in het voordeel maar draait wel een beter seizoen dan Chelsea. De beste Manchester City – Chelsea tip is dat Manchester City wint met een quotering van 1.48 bij Toto.

Manchester City – Chelsea Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester City: 1.48
Gelijkspel: 4.25
Winst Chelsea: 5.95