Wedstrijd: Manchester City – Bournemouth, Premier League
Aanvang: woensdag 15 juli 2020, 19.00 uur
Beste wedtip: Manchester City wint beide helften
Bookmaker: Toto
Quote: 1.97

De thuisploeg is wel zeker van de tweede plaats, maar de bezoekers strijden nog vol voor hun Premier League-bestaan. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Manchester City – Bournemouth.

Opluchting

De champagne is ontkurkt bij Manchester City. Het is weliswaar ruimschoots niet gelukt om kampioen te worden, maar de uitspraak van het CAS zorgde voor een hoop opluchting bij de fans. Ondanks het initiële verbod van de UEFA voor twee seizoenen, mag City gewoon deelnemen aan Europese toernooien, in dit geval de Champions League. Zo blijkt het UEFA-beleid rondom Financial Fair Play vooral iets voor de bühne, maar in het blauwe gedeelte van Manchester is men er blij mee.

De eenentwintig punten op Liverpool inlopen was al langer geen optie, maar inmiddels is het ook duidelijk dat achtervolgers als Chelsea, Leicester City en Manchester United de tweede stek niet meer kunnen overnemen. Tip: in de laatste vijf duels van City scoorde maar één van de twee teams (vier overwinningen en één nederlaag). Je kunt wedden dat dit scenario zich ook tegen Bournemouth voltrekt. Voor deze voorspelling staat een quote van 1.84.

Ondermaats

Het was misschien wel de grootste verrassing van de vorige speelronde: Bournemouth dat met 4-1 wist te winnen van Leicester City. Die laatste club wil graag de Champions League in, terwijl Bournemouth strijdt tegen degradatie. De zege was broodnodig, omdat concurrenten als Aston Villa, Watford en West Ham United ook allemaal wonnen. Die laatste twee clubs staan net wel op de veilige plekken, drie punten voor op Bournemouth.

Zo is het dus overleven geblazen in de laatste drie duels. Anders komt er een einde aan een knappe periode van vijf seizoenen die Bournemouth heeft doorgebracht in de Premier League. En dat terwijl iedereen de promovendus in 2015 nog belachelijk maakte als veel te klein voor het hoogste niveau. Tip: in drie van de laatste vier duels werd minimaal vijf keer gescoord. Wedden op de voorspelling ‘meer dan 4,5 doelpunten’ geeft je een quote van 2.54.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar het recente onderlinge verleden, dan is er een enorm voordeel voor Manchester City. De laatste zes wedstrijden werden allemaal gewonnen, met een doelsaldo van 15-3. De laatste Manchester City – Bournemouth was in december 2018 en eindigde in 3-1.

Teamnieuws

Manchester City hoeft niet veel spelers te missen. Alleen Sergio Agüero is er sowieso niet bij. Spelers als Oleksandr Zinchenko, João Cancelo, David Silva en Phil Foden krijgen mogelijk een basisplaats van coach Josep Guardiola.

Diens collega Eddie Howe moet wat meer spelers missen. Voornamelijk de geblesseerde Nathan Aké zal flink gemist worden. Ook Simon Francis, Adam Smith, Charlie Daniels en Joshua King zijn er niet bij. Junior Stanislas en Dominic Solanke hopen op een basisplek.

Manchester City – Bournemouth tip

Manchester City – Bournemouth: het moge duidelijk zijn dat de thuisploeg de grote favoriet is voor deze ontmoeting. Een ‘normale’ overwinning krijgt niet zo’n hoge quotering, dus we breiden onze tip wat uit. Tip: wedden op de voorspelling ‘Manchester City wint beide helften’ met een quote van 1.69 bij Toto.

Manchester City – Bournemouth Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester City: 1.14
Gelijkspel: 7.65
Winst Bournemouth: 14.00