18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Arsenal – wedden, quotes en tip 10 maart 2020 (afgelast wegens Corona)

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Manchester City – Arsenal, Premier League
Aanvang: Woensdag 11 maart 2020, 20.30 uur
Beste wedtip: Meer dan 3.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.98

Update: Deze wedstrijd is sinds publicatie van deze voorbeschouwing afgelast wegens ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Al geplaatste inzetten bij bookmakers zullen normaal gesproken worden terugbetaald. Raadpleeg je eigen wedkantoor voor specifieke voorwaarden. Lees ons artikel over de effecten van het Coronavirus op sport en wedden voor meer informatie.

Gek gezicht: op een Champions League-woensdag staat ook er ook een Premier League-topper op het programma. Dit is onze voorbeschouwing op Manchester City – Arsenal, met daarbij de beste tips en quoteringen voor het wedden op deze Engelse topper.

Druk programma City

Je kunt in het voetbal weleens slachtoffer worden van je eigen succes. Het Manchester City van Pep Guardiola ondervindt dat op dit moment. De ontmoeting met Arsenal betreft een inhaalwedstrijd. Eigenlijk zouden de clubs elkaar op zondag 1 maart treffen, maar toen speelde en won City de finale van de League Cup (1-2 zege op Aston Villa). Daardoor volgt de topper tegen Arsenal nu slechts drie dagen na de met 2-0 verloren derby tegen Manchester United in de competitie.
Door nog op alle fronten mee te doen, draait City al een groot deel van 2020 een dubbel weekprogramma. Volgende week wacht ook nog de Champions League-return tegen Real Madrid.

Wrang is dat de duels in de Premier League er momenteel eigelijk het minste toe doen. Liverpool liep afgelopen weekend weer drie punten uit naar een voorsprong van 25 punten, maar op nummer drie Leicester koesteren The Citizens nog een redelijk veilige marge van zeven punten. De kans lijkt dus klein dat de lichtblauwen nog van positie gaan wisselen.

De prijzen zijn voor Guardiola en de zijnen nog te pakken in de FA Cup en de Champions League. Op dat laatste toernooi staat extra druk door de uitsluiting van Europees voetbal de komende twee seizoenen. Het treffen van Arsenal is voor City vooral een test om de aankomende cupduels met vertrouwen tegemoet te treden.

Kleurloos seizoen Arsenal

In Noord-Londen had men de hoop onder Unai Emery de aansluiting met de Engelse top terug te vinden, maar dat liep op niets uit. Inmiddels staat oud-speler Mikel Arteta aan het roer bij The Gunners. Hij gaf voor die baan enkele maanden geleden zijn functie als assistent van Guardiola bij City op, en keert nu voor het eerst terug in het Etihad.

De komst van Arteta heeft nog niet geleid tot een grandioze wederopstanding. Arsenal is weliswaar acht Premier League-duels op rij ongeslagen (vier keer gelijk, vier keer winst) en won de laatste drie wedstrijden in de vaderlandse competitie, maar staat nog altijd op een te lage negende plaats. In de Europa League werd men onlangs na verlenging uitgeschakeld door Olympiakos Piraeus, waardoor alleen de FA Cup nog overblijft als kansje op succes.

In de Premier League valt er voor Arsenal wel nog een stuk meer te winnen dan voor tegenstander City. De eerste opdracht is om aartsrivaal Tottenham nog in te halen, dat nu een punt meer heeft en een plek hoger staat. Een driepunter tegen City zou Arsenal op een gelijk puntenaantal brengen als nummers zes en zeven Wolves en Sheffield United. Men zou dan ook de nummer vijf Manchester United tot op twee punten naderen. Die plek levert komend jaar Europa League-voetbal op, en als Arsenal daar de komende wedstrijden ergens uitkomt, kan er zelfs misschien nog een gooi worden gedaan naar een Champions League-deelnamebewijs.

De bookmaker hebben gezien de quoteringen wel een hard hoofd in de Arsenal-zege. Zo geeft Toto een hoge quote van 7.80 aan winst voor de thuisploeg, terwijl City slecht op 1.35 staat.

City verliest krakers, maar wint van Arsenal

Als best of the rest in Engeland wint City dit seizoen de meeste van z’n wedstrijden in de Premier League, maar in topduels heeft de ploeg van Guardiola het een aantal keer laten afweten. Beide duels met Manchester United in de Premier League gingen verloren, tegen Tottenham Hotspur pakte het maar één punt uit twee ontmoetingen en in november ging ook de – toen nog enigszins – titelkraker op Anfield Road verloren.

In december werd er juist wél uit bij Arsenal gewonnen: een klinkende 0-3 in het Emirates Stadium. Dat kwam gezien de recente onderlinge historie niet als een verrassing, want de vijf ontmoetingen met Arsenal die hieraan voorafgingen waren ook een prooi voor City. In vijf van de zes gewonnen wedstrijden op rij tegen Arsenal scoorden The Citizens drie keer. Een tip kan dus zijn om te wedden op meer dan 2.5 doelpunten voor de thuisploeg, bij Toto aantrekkelijk gequoteerd op 1.96.

Enkelbreuk Torreira en ander teamnieuws

Mikel Arteta kan bij Arsenal geen beroep doen op middenvelder Lucas Torreira, die in het gewonnen FA Cup-duel met Portsmouth een breuk in de enkel opliep en er zeker acht weken uit ligt. Hij voegt zich in de ziekenboeg bij Tierney, Kolašinac, Chambers en Cedric.

Bij Manchester City hoopt Pep Guardiola weer een beroep te kunnen doen op Kevin De Bruyne, die afgelopen weekend node gemist werd tegen rivaal United. Daar staat tegenover dat topschutter Sergio Agüero een twijfelgeval is. Leroy Sané heeft daags voor de wedstrijd dezelfde status. Centrale verdediger Aymeric Laporte ontbreekt in ieder geval nog.

Manchester City – Arsenal tip

Manchester City heeft duidelijk de statistieken in het voordeel tegen Arsenal, waartegen het bijna altijd drie keer scoorde de afgelopen paar jaar. In toppers laat de ploeg van Guardiola het dit seizoen echter soms wel afweten.

Arsenal raakt ondertussen beter in vorm en heeft in de Premier League nog meer om voor te spelen. Er zouden zomaar aan beide kanten goals kunnen gaan vallen, en daarom is de tip voor Manchester City – Arsenal om te gaan voor meer dan 3.5 goals, bij Toto te vinden met een 1.98 quotering.

Manchester City – Arsenal Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester City: 1.35
Gelijkspel: 5.55
Winst Arsenal: 7.80