18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Arsenal voorspelling – wedden, quotes en tip 3 februari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Manchester City – Arsenal, Premier League
Aanvang: zondag 3 februari 2019, 17.30 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.65

De nummer twee van de Premier League ontvangt de nummer vier: Manchester City – Arsenal. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

In de achtervolging

Dit seizoen verloopt tot nu toe anders dan Manchester City gewend is van de vorige jaargang. Afgelopen zomer werd de club van coach Josep Guardiola afgetekend kampioen met uiteindelijk een voorsprong van negentien punten op achtervolger en aartsrivaal Manchester United. Nu, een halfjaar na de landstitel van vorig jaar, staat Manchester City tweede achter Liverpool, met een achterstand van vijf punten. Vorige week werd ook nog met 2-1 verloren van Newcastle United.

Tot aan begin december was Guardiola met zijn team nog ongeslagen, maar in die maand waren Chelsea (2-0), Crystal Palace (2-3) en Leicester City (2-1) te sterk voor de regerend kampioen. In de laatste dertien thuiswedstrijden is de club wel aardig op schot, met telkens minimaal 2 gemaakte doelpunten. Dit kun je als tip gebruiken voor je voorspelling door te wedden dat dit opnieuw lukt tegen Arsenal. De quote voor twee Manchester City-doelpunten is 4.45 en voor drie of meer 10.50.

Geprofiteerd

Arsenal wordt al jarenlang gezien als een van de topclubs in de Premier League en dat niet zonder reden, aangezien Arsenal dertien keer Engels landskampioen werd, onder meer in 2002 en 2004. De laatste jaren zijn de uitslagen wat minder. Tussen 1997 en 2016 eindigde Arsenal telkens in de topvier van de competitie, maar de afgelopen twee seizoenen eindigde de Londense club op de vijfde en zesde plaats. Trainer Unai Emery, die overkwam van Paris Saint-Germain, moet hier verandering in brengen.

Emery en zijn mannen profiteerden prima van twee nederlagen van Chelsea in de afgelopen speelrondes en een gelijkspel van Manchester United. Arsenal won twee keer en bezet nu de vierde plaats, al staat Chelsea alleen op doelsaldo op achterstand. Tip: in uitwedstrijden is Arsenal zwak bezig. Van Manchester United (2-2), Southampton (3-2), Brighton & Hove Albion (1-1), Liverpool (5-1) en West Ham United (1-0) werd niet gewonnen. Je kunt wedden dat Manchester City dus wint of gelijkspeelt. De quotes voor deze voorspellingen zijn respectievelijk 1.30 en 6.05.

Onderlinge resultaten

Deze Manchester City – Arsenal komt na een reeks van vier achtereenvolgende onderlinge wedstrijden die door Manchester City gewonnen werden. Daarvoor won Arsenal een keer en werd het gelijk. Opvallend is dat Arsenal in de laatste vijf competitiewedstrijden op bezoek bij City wist te scoren.

Teamnieuws

Reservedoelman Claudio Bravo is er sowieso niet bij voor Manchester City, maar ook eerste keuze Ederson is nog onzeker voor dit duel. Mocht hij niet kunnen spelen, dan staat Arijanet Murić op doel. Benjamin Mendy is waarschijnlijk tijdig fit om te kunnen spelen. Centrumverdedigers Eliaquim Mangala en Vincent Kompany zijn er sowieso niet bij.

Voor Arsenal is het duidelijk dat er diverse spelers verhinderd zijn voor dit duel. Konstantinos Mavropanos, Rob Holding, Sokratis Papastathopoulos en Héctor Bellerín zijn er achterin allen niet bij. Het is te hopen voor Unai Emery dat Laurent Koscielny en Ainsley Maitland-Niles wel op tijd fit zijn. Ook Danny Welbeck doet niet mee tegen Manchester City.

Manchester City – Arsenal tip

Het is te verwachten dat bij deze Manchester City – Arsenal de thuisploeg er met de overwinning vandoor gaat, mede door de slechte vorm van Arsenal in uitduels. Het is echter wel interessant dat Arsenal vaak tot scoren komt op bezoek bij City. Dit kun je voor je voorspelling gebruiken. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.65.

Manchester City – Arsenal Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester City: 1.30
Gelijkspel: 6.05
Winst Arsenal: 8.80