18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Arsenal voorspelling – wedden, quotes en tip 17 oktober 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Manchester City – Arsenal, Premier League
Aanvang: zaterdag 17 oktober 2020, 18.30 uur
Beste wedtip: Dubbele kans: Arsenal wint of speelt gelijk
Bookmaker: Toto
Quote: 2.48

De teleurstellende nummer twee van vorig jaar ontmoet de verrassende nummer vier van dit moment. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Manchester City – Arsenal.

Zekerheid

De bedoeling van Manchester City op deze zomerse transfermarkt was duidelijk: meer zekerheid inbouwen in de selectieopbouw. Door het vertrek van Leroy Sané naar Bayern München werd Ferran Torres bij Valencia weggeplukt, maar de andere aanwinsten moeten het defensief sterker maken. Voor een hoop geld moesten Nathan Aké en Rúben Dias het team van coach Josep Guardiola versterken. Maar dat heeft tot nu toe nog niet bepaald het gewenste effect gehad.

Na drie wedstrijden heeft City alle mogelijke resultaten al meegemaakt. Het begon nog zo mooi, met een 1-3 op bezoek bij Wolverhampton Wanderers, maar daarna ging het al snel een stuk minder. Leicester City was in het Etihad Stadium met 2-5 te sterk en op bezoek bij Leeds United kwamen de ploegen niet verder dan 1-1. Tip: in alle drie de duels wisten beide teams tot scoren te komen. Wedden op de voorspelling dat dit ook nu gaat gebeuren, levert je een quote op van 1.55.

Verrast

De supporters van Arsenal zullen de afgelopen weken hebben genoten, en eindelijk blij zijn met de keuze voor de nieuwe trainer: Mikel Arteta. En dat terwijl de aanstelling van de oud-middenvelder nogal een gok was. Hij was een paar jaar assistent geweest van Josep Guardiola bij Manchester City maar had verder geen enkele ervaring met voor een groep staan. Toch weet de Spanjaard, die tussen 2011 en 2016 in het eerste bij Arsenal speelde, dit seizoen te overtuigen.

Veel beter hadden de Londenaren niet kunnen beginnen. Fulham (0-3), West Ham United (2-1) en Sheffield United (2-1) werden verslagen, terwijl alleen regerend kampioen Liverpool met 3-1 te sterk was. Tussendoor hielden Arteta en zijn mannen ook in bekerduels met Leicester City (0-2) en Liverpool (0-0) de nul. Dit kun je prima als tip gebruiken om te wedden. Voor de voorspelling ‘Arsenal houdt de nul’ staat een quote van 7.40.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Manchester City – Arsenal heeft de thuisploeg een groot voordeel. Van de laatste zes wedstrijden tegen Arsenal werden er namelijk vijf gewonnen en één gelijkgespeeld. Dit alles met het doelsaldo 14-3. Vorig seizoen wonnen beide ploegen thuis; Arsenal met 2-0 en Manchester City met 3-0.

Teamnieuws

Kevin De Bruyne is voor Manchester City nog een vraagteken voor deze wedstrijd. Datzelfde geldt ook voor Raheem Sterling, terwijl spitsen Sergio Agüero en Gabriel Jesus er sowieso niet bij zijn, net als linksback Oleksandr Zinchenko. Phil Foden en Ilkay Gündogan zullen daardoor waarschijnlijk in de basis starten en Fernandinho en Rodri vormen een controlerend duo op het middenveld.

Arsenal-fans kunnen eindelijk uitkijken naar zomeraanwinst Thomas Partey, die een grote kans maakt om in de basis te mogen starten. Reserves als Pablo Marí, Calum Chambers, Shkodran Mustafi, Emile Smith Rowe en Gabriel Martinelli kunnen niet meespelen. Kieran Tierney is mogelijk niet fit genoeg om te kunnen spelen, terwijl Pierre-Emerick Aubameyang wel weer beschikbaar is.

Manchester City – Arsenal tip

Manchester City – Arsenal: de thuisploeg is nog allerminst overtuigend, terwijl Arsenal door coach Mikel Arteta is omgeturnd tot een mogelijke stuntploeg. Tip: wedden op de voorspelling ‘Dubbele Kans: Arsenal wint of speelt gelijk’ met een quote van 2.48 bij Toto.

Manchester City – Arsenal Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester City: 1.43
Gelijkspel: 4.80
Winst Arsenal: 5.80