Wedstrijd: Managua F.C. – Real Esteli, Primera División de Nicaragua
Aanvang: Donderdag 2 april 2020, 03.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.15

In Nicaragua duurt de competitie nog gewoon voort, waardoor de koploper en de nummer twee een belangrijke wedstrijd spelen om het kampioenschap. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op de topper Managua F.C. – Real Esteli.

Top zes maakt kans op het kampioenschap

Nadat alle clubs in de Primera División de Nicaragua twee keer tegen elkaar hebben gespeeld is de competitie nog niet voorbij. De top zes speelt namelijk play-off wedstrijden om het kampioenschap. Eerst spelen de nummers drie en zes, en de nummers vier en vijf uit het seizoen tegen elkaar om te bepalen wie het in de halve finales tegen de koploper of nummer twee mogen opnemen. Dit resulteert uiteindelijk in een finale om het kampioenschap.

De Primera División de Nicaragua vindt twee keer per jaar plaats, omdat de competitie maar tien teams telt. Dit wordt verdeeld in ‘apertura’ (opening) en ‘clausura’ (sluiting). Toch lopen de competities niet zoals je denkt, want momenteel is de ‘clausura’ competitie bezig en later in het jaar de ‘apertura’. Vorig werd de play-offs finale gespeeld door Managua F.C. en Real Esteli. Managua won het eerste duel met 1-0, maar Real Esteli boog dit thuis om door uiteindelijk na verlenging met 2-0 te winnen, waardoor het zich tot kampioen kroonde.

Grote stap richting de titelwedstrijden

Managua F.C. gaat momenteel aan de leiding in de Primera División de Nicaragua met 28 punten uit twaalf wedstrijden. Donderdag speelt Managua tegen de nummer twee Real Esteli (26 punten) en dit is dus een erg belangrijke wedstrijd. Het verschil ten opzichte van die club kan dus vijf punten worden. De nummer drie is op het moment Diriangén FC met 24 punten en de rest van de competitie volgt op een grotere achterstand. Het is belangrijk om bij de eerste twee te zitten, want die teams spelen aan het einde van het seizoen pas vanaf de halve finale in de play-offs.

Donderdag zal Managua met vertrouwen Real Esteli ontvangen, want de koploper won de vier laatste competitiewedstrijden. De club is dit seizoen ook uit op revanche door de verloren finale van vorig jaar.

Titelverdediger

Real Esteli eindigde vorig seizoen (apertura) als derde, maar door de play-offs wedstrijden werd het uiteindelijk toch nog kampioen. Dit jaar wil het die titel natuurlijk verdedigen en als het zo doorgaat komt het zeker weer in die play-offs terecht. De club staat nu tweede en deze positie zou er aan het einde van het seizoen voor zorgen dat Real Esteli pas in de halve finale instroomt. Om op deze plek te blijven staan moet de club Diriangén FC, dat twee punten minder heeft, achter zich laten.

Net als Managua F.C. is ook Real Esteli in goeden doen. De nummer twee won namelijk ook de laatst vier competitieduels. Het belooft dus een mooie wedstrijd te gaan worden tussen de nummers één en twee die in vorm zijn.

Managua F.C. mist sterke kracht

Vorige week speelde Managua een zware wedstrijd tegen nummer drie Diriangén FC. De wedstrijd werd in de laatste minuut met 2-1 gewonnen, maar toch kwam Managua niet ongeschonden uit de strijd. Christiano Roberto Fernandes de Lima, die vaak belangrijk is voor zijn team en die bijvoorbeeld eerder dit seizoen tegen Real Esteli scoorde, kreeg een rode kaart. Hij komt dus niet in actie tijdens de topper aanstaande donderdag.

Eerdere ontmoeting dit seizoen

Managua F.C. deed eerder dit seizoen goede zaken op bezoek bij Real Esteli. Na een goede start maakte de uitploeg 0-1 en net na rust begon het weer sterk door de 0-2 te maken. Door deze goals won Managua uiteindelijk met 0-2. Door deze overwinning staat de club nu nog altijd bovenaan in de competitie.

Managua F.C. – Real Esteli tip

De teams zijn allebei in vorm en staan niet voor niks aan de top van de competitie. Managua won de eerste wedstrijd dit seizoen, maar Real Esteli mag niet verliezen omdat het dan kan afzakken naar de derde plek. Managua mist een belangrijke speler, waardoor het team enigszins verzwakt is. De tip bij deze wedstrijd is dat het eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling van Managua F.C. – Real Esteli heeft een quote van 3.15.

Managua F.C. – Real Esteli Primera División de Nicaragua wedden

Quotes bij Toto
Winst Managua F.C.: 1.96
Gelijkspel: 3.15
Winst Real Esteli: 3.25