18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Lille OSC – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 27 november 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Lille OSC – Ajax, Champions League
Aanvang: woensdag 27 november 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Promes scoort en Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 3.10

Ajax is verwikkeld geraakt in een spannende strijd om een plek in de volgende ronde van de Champions League. In groep H zijn er momenteel drie ploegen met zeven punten: Ajax, Chelsea en Valencia. Ajax neemt het nu in een uitwedstrijd op tegen het nagenoeg al uitgespeelde Lille OSC. Dit is onze voorbeschouwing voor Lille OSC – Ajax.

Minder goed seizoen als vorig jaar

Vorig seizoen baarde Lille opzien met het behalen van de tweede plaats in de Franse Ligue 1. Dit jaar is het een relatief pover seizoen tot nu toe. We vinden Lille namelijk terug op de tiende plaats in de competitie. Het haalde negentien punten uit veertien wedstrijden. Er werd vijf keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en vijf keer verloren.

Afgelopen wedstrijd stond het treffen met koploper Paris Saint-Germain op het programma. Lille had weinig in te brengen in Parijs en verloor uiteindelijk met 2-0.

Ook in de Champions League loopt het niet denderend. De Fransen bungelen onderaan in de groep met één punt uit vier wedstrijden. Er werd dus nog niet gewonnen en alleen tegen Valencia werd een puntje gepakt. In de vorige speelronde stond de tweede wedstrijd tegen Valencia op het programma. Ditmaal speelde Lille in Spanje. Het kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, maar een resultaat zat er uiteindelijk niet. Valencia nam na de tegentreffer het heft in handen en won met 4-1.

Knotsgekke wedstrijd tegen Chelsea

Ajax zal gemengde gevoelens hebben overgehouden aan de laatste wedstrijd in de Champions League. In Londen namen de Amsterdammers het op tegen Chelsea. Het begin van de wedstrijd bleek een voorbode te zijn voor een knotsgekke avond. Al na twee minuten kwam Ajax op voorsprong door een eigen doelpunt van Tammy Abraham. Nog geen drie minuten later kwam Chelsea alweer langszij. Jorge Luiz Frello benutte een strafschop. Ajax was de betere partij en kwam opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Quincy Promes. Tien minuten voor rust bracht een eigen doelpunt, na een fabelachtige trap van Hakim Ziyech, van keeper Kepa Arrizabalaga de marge op twee: 1-3. In de 55e minuut leek Donny van de Beek het duel te beslissen met de 1-4. Wat er daarna gebeurde, had niemand kunnen voorspellen.

Allereerst kwam Chelsea in de 63e minuut op 2-4 en dat betekende een sprankje hoop bij de Londenaren op een goed resultaat. Zeven minuten na die treffer stond Ajax plots met negen man door twee rode kaarten in twee minuten. Eerst kreeg Daley Blind zijn tweede gele kaart na een overtreding en vervolgens belandt de bal, in de voordeelsituatie die daaruit voortkomt, op de hand van Joël Veltman. Gevolg: penalty en een tweede gele kaart. De penalty wordt benut en plots staat het 3-4. Drie minuten later was de riante voorsprong helemaal teniet gedaan door een goal van Reece James. Chelsea leek nu af te stevenen op meer goals, maar de Amsterdammers hielden knap stand.

Door dit resultaat en de overwinning van Valencia staan er nu drie ploegen op een totaal van zeven punten. Een zege op Lille betekent dus dat Ajax uitstekende papieren heeft voor het bereiken van de volgende ronde. De laatste groepswedstrijd is namelijk een thuiswedstrijd tegen Valencia.

Wat denken de bookmakers van Lille OSC – Ajax?

Ajax is volgens de bookmakers de favoriet in het treffen met Lille. Een overwinning van de Amsterdammers staat gequoteerd op 1.83. Een Franse overwinning staat op 3.70 en een gelijkspel op 3.75.

Terug in de tijd

Lille en Ajax stonden in het verleden pas één keer eerder tegenover elkaar. Dat was in deze groepsfase van de Champions League. In de eerste wedstrijd won Ajax eenvoudig met 3-0 van de Fransen door doelpunten van Quincy Promes, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico.

Teamnieuws: oppassen geblazen voor doelpuntenmaker Promes en baltovenaar Ziyech

Bij Lille moeten ze rekening houden met Ajax-aanvaller Promes. Hij was tot toe in de wedstrijden tegen Chelsea (uit), Lille (thuis) en Valencia (uit) trefzeker. Ook voor de magische trap van Hakim Ziyech moet opgepast worden. Bij Valencia schoot de Marokkaan prachtig raak en ook zijn goal bij Chelsea was schitterend.

Een extra tip bij Lille OSC – Ajax is om te wedden op een goal van Promes en/of Ziyech. Er zijn verschillende interessante varianten van deze weddenschappen te vinden bij Toto.

Lille OSC – Ajax tip

Ajax is de gedoodverfde winnaar voor dit duel. Lille is zo daarentegen goed als uitgespeeld in groep H. Een overwinning van Ajax lijkt dus een zeer realistische gedachte. Alleen wedden op een overwinning van Ajax levert een relatief lage quotering op (1.83). Onze tip bij Lille OSC – Ajax is dat Promes scoort en Ajax wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.10 bij Toto.

Lille OSC – Ajax Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Lille OSC: 3.70
Gelijkspel: 3.75
Winst Ajax: 1.83