18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Liverpool – Manchester City voorspelling – wedden, quotes en tip 10 november 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Liverpool – Manchester City, Premier League
Aanvang: zondag 10 november 2019, 17.30 uur
Beste wedtip: winst Liverpool
Bookmaker: Toto
Quote: 2.45

De topper tussen Liverpool en Manchester City staat op het programma in de Premier League. Het is het duel tussen de nummers één een twee. Dit is onze voorbeschouwing voor Liverpool – Manchester City.

De trotse koploper

Liverpool staat bovenaan in Engeland. Het is nog altijd ongeslagen en behaalde tot nu toe 31 punten uit 11 wedstrijden. The Reds wonnen tien keer en speelden pas één keer gelijk. Liverpool moest op 20 oktober de punten delen met Manchester United. Op Old Trafford eindigde het in 1-1.

Afgelopen wedstrijd boekte Liverpool een zeer benauwde overwinning op Aston Villa. In de 21e minuut kwam de thuisploeg op 1-0. Vervolgens zou het bij deze stand blijven tot de 87e minuut. Andrew Robertson leek Liverpool alsnog een punt te bezorgen. Niets bleek echter minder waar toen Sadio Mané in de 94e minuut ook de winnende treffer tegen de touwen schoot.

Ook in de Champions League is Liverpool lijstaanvoerder. In groep E staat het eerste met negen punten uit vier wedstrijden. De afgelopen twee groepswedstrijden tegen KRC Genk werden gewonnen (1-5 en 2-1).

Op een onzekere tweede plek

Manchester City is de naaste achtervolger van Liverpool. The Citizens staan tweede met 25 punten. De afstand met Liverpool bedraagt nu dus zes punten en er is werk aan de winkel voor Pep Guardiola. Ook die tweede plaats is namelijk allesbehalve een rotsvaste positie. De nummers drie en vier, Leicester City en Chelsea, hebben allebei slechts twee punten minder dan City.

Net als Liverpool kon Manchester City afgelopen wedstrijd ook ternauwernood puntverlies voorkomen. In de thuiswedstrijd tegen Southampton kwam het na dertien minuten spelen met 0-1 achter te staan. Sergio Agüero zorgde vervolgens in de zeventigste minuut voor de gelijkmaker, waarna Kyle Walker er in de 86e minuut voor zorgde dat de drie punten in Manchester bleven.

In de Champions League liep City wél averij op. In Bergamo werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Atalanta. City kwam razendsnel op voorsprong door een treffer van Raheem Sterling in de zevende minuut, maar moest vlak na rust de gelijkmaker slikken. In de 81e minuut werd Claudio Bravo er na een charge met rood afgestuurd en Walker moest noodgedwongen het doel in en dat hield hij uiteindelijk schoon. City blijft echter gewoon koploper met vijf punten voorsprong op nummer twee Sjachtar Donetsk.

Wat denken de bookmakers van Liverpool – Manchester City?

De bookmakers zien Liverpool als de favoriet in dit duel. Een overwinning van The Reds heeft een quotering van 2.45. Het scheelt echter niet veel, want een overwinning van Manchester City staat gequoteerd op 2.62.

Een gelijkspel staat gequoteerd op 3.45.

Terug in de tijd

Liverpool en Manchester City stonden maar liefst 170 keer eerder tegenover elkaar in het verleden.

De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van Liverpool met 83 overwinningen. Manchester City won 45 keer.

Op 4 augustus troffen beide ploegen elkaar voor de FA Community Shield. In de reguliere speeltijd eindigde het in 1-1, waarna strafschoppen beslissing moesten brengen. Die nam Manchester City uiteindelijk beter (4-5).

Beide teams kregen bovendien ook nog maar weinig goals tegen. Liverpool moest negen tegentreffers incasseren en Manchester City tien.

Teamnieuws: Manchester City weet het net vaak te vinden

Manchester City laat dit seizoen zien dat het over flink wat scorend vermogen beschikt. De Citizens troffen al 34 keer doel en dat is het meeste van alle clubs in de Premier League. Raheem Sterling en Sergio Agüero zijn tot nu toe het meest productief gebleken voor City. Agüero trof negen keer doel en Sterling zeven keer.

Ook bij Liverpool gaat het dit seizoen aardig op het gebied van het scoren van goals. The Reds hebben een totaal aantal doelpunten van 25.

Beide teams kregen bovendien ook nog maar weinig goals tegen. Liverpool moest negen tegentreffers incasseren en Manchester City tien.

Liverpool – Manchester City tip

Deze editie van Liverpool – Manchester City is een kraker van jewelste. Liverpool zit in de meest gunstige positie. Een overwinning betekent verder weglopen van Manchester City en een gelijkspel houdt het verschil op zes punten. City moet dus eigenlijk winnen van Liverpool en dat is geen enkele club tot nu gelukt. Onze tip voor Liverpool – Manchester City is dan ook dat Liverpool gaat winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.45 bij Toto.

Liverpool – Manchester City Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Liverpool: 2.45
Gelijkspel: 3.45
Winst Manchester City: 2.62