18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Liverpool – Leeds United voorspelling – wedden, quotes en tip 12 augustus 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Liverpool FC – Leeds United, Premier League
Aanvang: zaterdag 12 augustus 2020, 18.30 uur
Beste wedtip: Winst Liverpool
Bookmaker: Toto
Quote: 1.27

De Premier League begint weer en met Liverpool – Leeds start de competitie met een mooi affiche. Liverpool is vorig seizoen met speels gemak kampioen geworden en Leeds pakte de titel in The Championship, het tweede voetbalniveau van Engeland, waardoor het promoveerde. In deze voorbeschouwing geven we tips en quoteringen voor de wedstrijd tussen Liverpool en Leeds.

Zwakke voorbereiding Liverpool

Bij Liverpool loopt het nog niet op rolletjes in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo verloren The Reds de strijd om het Community Shield van Arsenal na penalty’s. Ook in de oefenwedstrijd tegen Salzburg, waarin het 2-2 werd, was Liverpool nog niet in vorm.

Leeds daarentegen won afgelopen zaterdag met 3-1 tegen de Portugese ploeg Pacos de Ferreira. Toch zeggen oefenwedstrijden niet alles en kunnen de verhoudingen zaterdag helemaal anders zijn.

Transfernieuws

Liverpool heeft net als vorig jaar een rustige transferperiode achter de rug. Linkervleugelverdediger Konstantinos Tsimikas, die je nog kan kennen van zijn tijd bij Willem II, is de enige speler die trainer Jürgen Klopp heeft aangetrokken. Dit was ook wel nodig, want achter Andrew Robertson had Klopp geen waardige vervanger.

Dejan Lovren, Adam Lallana en Nathaniel Clyne vertrokken bij de club en een vertrek van Georginio Wijnaldum zit er ook nog altijd in, aangezien hij nog maar een jaar contract heeft. Verder is het geen geheim dat Klopp geïnteresseerd is in Thiago Alcantra van Bayern München, om zo meer creativiteit op het middenveld te creëren.

Bij promovendus Leeds zijn er meer transferactiviteiten. Aanvallend heeft de ploeg een nieuwe injectie gekregen. Zo zijn Rodrigo Moreno van Valencia en Hélder Costa van Wolverhampton aangetrokken voor een gecombineerd bedrag van 47 miljoen. Achterin hebben The Peacocks zich versterkt Robin Koch, de centrale verdediger van Freiburg.

Lange geschiedenis

De wedstrijd Liverpool Leeds of Leeds Liverpool is 117 keer gespeeld in de geschiedenis. 28 keer won Leeds, 30 keer werd het gelijk en de overige 59 edities won Liverpool. De clubs hebben een lange geschiedenis samen, die voorlopig eindigde na het seizoen 2003/2004, toen Leeds degradeerde naar het Championship.

Nu is Leeds na 16 seizoenen weer terug op het hoogste niveau in Engeland en komen de clubs elkaar weer tegen. De laatste keer dat Liverpool Leeds trof in de Premier League was dan ook in het seizoen 2003/2004. De clubs stonden sindsdien nog wel twee keer tegenover elkaar in de League Cup: beide duels werden gewonnen door The Reds.

Tactische strijd

Liverpool-trainer Klopp is erg consistent met zijn tactieken en speelde vorig seizoen vooral 4-3-3 met de punt naar achteren, soms afgewisseld met 4-2-3-1. Marcelo Bielsa, de trainer van Leeds, heeft vorig seizoen met zes verschillende systemen gespeeld.

Bielsa heeft de bijnaam El Loco, vertaling ‘De Gek’. Dit komt omdat hij geobsedeerd zou zijn met voetbal en met zijn analyses zou balanceren tussen genialiteit en gekheid. Het is afwachten voor Liverpool hoe Leeds precies gaat spelen, omdat Bielsa meerdere tactieken hanteert. De vraag is ook wat Klopp hier tegenoverzet: blijft hij trouw aan zijn eigen tactiek of past hij zich aan?

Liverpool – Leeds United tip

Liverpool is als regerend kampioen duidelijk de favoriet en moet winnen van de promovendus. Leeds heeft het verrassingseffect omdat Liverpool niet weet wat ze te wachten staat. Onze tip bij Liverpool – Leeds is dat Liverpool het lastig gaat krijgen, maar de overwinning uiteindelijk toch over de streep trekt. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.27 bij Toto.

Liverpool FC – Leeds United Premier League wedden

Quotes bij Toto
Winst Liverpool: 1.27
Gelijkspel: 5.40
Winst Leeds United: 8.85