18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Liverpool – Chelsea voorspelling – wedden, quotes en tip 14 augustus 2019

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Liverpool – Chelsea, Europese Supercup
Aanvang: woensdag 14 augustus 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: winst Liverpool
Bookmaker: Toto
Quote: 1.58

Een all-English affair in de Europese Supercup 2019. Dit zijn de quoteringen, tips en voorspellingen bij Liverpool – Chelsea.

Overtuigend begin Liverpool

Liverpool mocht samen met Norwich City afgelopen vrijdag de Premier League 2019-20 openen. Met Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis beleefde de Champions League-houder een prima seizoensstart. Door een eigen goal van Norwich, op een schot van Divock Origi, werd na ruim zes minuten al een voorsprong gepakt en die werd door goals van Salah, Van Dijk (‘natuurlijk’ met het hoofd) en Origi nog voor rust uitgebouwd naar 4-0. Na rust lieten The Reds de teugels vieren en kwam er via Pukki alleen nog een eretreffer van The Canaries op het scorebord.

Een domper op de feestvreugde was het geblesseerd uitvallen van doelman Alisson Becker met een kuitblessure in de eerste helft. De Braziliaanse sluitpost Adrían, onlangs overgekomen van West Ham United, verving zijn Braziliaanse collega en zal ook in Istanbul tegen Chelsea het doel verdedigen. Onduidelijk is nog hoe lang Alisson gaat ontbreken.

Chelsea weggecounterd door United

Waar Liverpool vier keer doel troef, kreeg Chelsea juist vier treffers om de oren in de seizoensouverture. Het relatief veel veranderde elftal van nieuwe trainer John Terry, met oud-Vitessenaar Mason Mount in de basis en zonder de vertrokken sterkhouder Eden Hazard, werd flink gepijnigd en door doelpunten van Marcus Rashford (penalty), Anthony Martial, nog eens Rashford en debutant Daniel James op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Chelsea domineerde – anders dan de score deed vermoeden – de wedstrijd grotendeels en had via aanvaller Tammy Abraham ook al kans op de 0-1, maar werd weggecounterd door het United van trainer Solskjær. Kurt Zouma, centraal achterin de vervanger van de vertrokken David Luiz, zag er een aantal keer niet goed uit en gaf onder meer een strafschop weg waaruit de 1-0 kon worden gemaakt.

In de voorbereiding verzilverde Chelsea wel menig kans, maar kreeg het ook al buitensporig veel treffers om de oren. Zeges van 3-4 en 3-5 op respectievelijk Reading en Salzburg en een 2-2 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach waren hiervan het gevolg.

Goals verwacht in Supercup

Liverpool en Chelsea mogen spelen om de Supercup als winnaars van de Champions League en Europa League. Deze wedstrijd biedt de kans op een prijs, maar is ook een onwelkome hindernis tussen de eerste twee speelronden van de Premier League in. Liverpool reist zaterdag alweer af naar Southampton, terwijl Chelsea zondagmiddag Leicester ontvangt; duels die voor beide teams van groot belang zijn.

Mocht de strijd om de Supercup gelijk eindigen, dan volgt een verlenging alvorens strafschoppen beslissing moeten brengen. Beide teams zullen niet zitten te wachten op nog eens een extra doordeweekse krachtsinspanning en dus lijkt het logisch dat ze zullen proberen de strijd binnen negentig minuten te beslissen.

Tel hierbij op de aanvallende krachten van beide teams en het onzekere verdedigen van Chelsea, en je komt uit bij twee interessante extra wedtips voor Liverpool tegen Chelsea bij Toto, ‘Beide teams scoren’, gequoteerd op 1,74 en ‘Meer dan 2.5 goals’ op 1,62.

Vrouwelijke scheidsrechter

Een opvallend feitje bij deze Supercup is dat de scheidsrechter een vrouw is. Française Stéphanie Frappart heeft de wedstrijdleiding. Zij floot ook de finale van het WK voor vrouwen tussen de Verenigde Staten en Nederland, en was in april de eerste vrouwelijke arbiter die een wedstrijd in de Ligue 1 floot, tussen Amiens en Strasbourg. Helemaal van deze tijd natuurlijk, maar wellicht dat er spelers zijn die zich door deze nieuwigheid laten afleiden.

Geblesseerde spelers

Liverpool-trainer Jurgen Klopp kan zoals gezegd geen beroep doen op eerste doelman Alisson Becker. Verder is alleen reserve-rechtsback Nathaniel Clyne niet inzetbaar.

Frank Lampard kan bij Chelsea, net als afgelopen weekend, geen beroep doen op Ruben Loftus-Cheek en Callum Hudson-Odoi. Verdediger Antonio Rüdiger liep tegen Liverpool een knieblessure op en is er waarschijnlijk ook niet bij. Daartegenover staat een mogelijke terugkeer van vleugelspeler Willian.

Chelsea – Liverpool Tip

Het Chelsea van Frank Lampard heeft aanvallende intenties, maar voorlopig ook serieuze zwakke plekken. De deels nieuw geformeerde ploeg liet verdedigend steken vallen en werd weggecounterd tegen Manchester United. Het beter ingespeelde Liverpool van Jurgen Klopp heeft aanvallers in huis die de voorlopige achilleshielen van The Blues hardhandig kunnen afstraffen. Tip: Liverpool wint binnen 90 minuten, met een redelijk aantrekkelijke 1,58 quotering bij Toto.

Liverpool – Chelsea Europese Supercup wedden

Quotes bij Toto
Winst Liverpool 1,58
Gelijkspel: 4,25
Winst Chelsea: 5,45