Wedstrijd: Liverpool – Chelsea, Premier League
Aanvang: zondag 14 april 2019, 17.30 uur
Beste wedtip: X of Chelsea wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.99

De titelstrijd in Engeland nadert zijn kookpunt. Liverpool wil niet, net als vijf jaar geleden, door puntenverlies thuis tegen Chelsea het kampioenschap aan Manchester City verspelen. Hieronder volgen de wedtips en quotes bij het duel tussen de Reds en de Blues.

Geen déjà vu voor Liverpool

Liverpool is sinds het seizoen 2013/14 niet zo meer dicht bij een landstitel geweest als in deze jaargang. In 2014 stond Liverpool op pole position, maar een 0-2 thuisnederlaag tegen Chelsea in april van dat jaar leidde een mindere fase in waardoor Liverpool de titel aan Manchester City moest laten.

Vijf jaar later zijn de Reds opnieuw in een felle strijd verwikkeld met de Citizens en treft Liverpool weer in april Chelsea op Anfield. De ploeg van Jürgen Klopp is in vorm: van zijn 15 officiële duels in 2019 verloor het alleen zijn eerste twee wedstrijden van dit kalenderjaar.

Ook in thuisduels tegen de top 6 staat Liverpool er: zo werden Manchester United (3-1), Arsenal (5-1) en Tottenham Hotspur (2-1) allen op Anfield verslagen. Chelsea daarentegen ging al een paar keer hard onderuit in topwedstrijden buitenshuis: 3-1 tegen Tottenham, 2-0 tegen Arsenal en 6-0 tegen City. Op basis van de recente historie ligt een doelpuntrijk duel echter niet voor de hand: 5 van de laatste 6 competitieduels tussen Liverpool en Chelsea telden minder dan 2.5 goals. Wedden op minder dan 2.5 goals is gequoteerd op 2.05

Firmino en Hazard op hun best in topduels

Eden Hazard scoorde in zijn laatste twee officiële duels tegen Liverpool en hij scoorde in zijn laatste twee PL-wedstrijden. Voorspellen dat hij een goal maakt tegen Liverpool heeft een quotering van 3.10.

Mohamed Salah is weliswaar topscorer aan Liverpool-zijde, maar de Egyptenaar scoorde slechts 1 keer in zijn laatste 10 duels. Roberto Firmino lijkt een betere tip. De Braziliaan scoorde dit seizoen vrijwel altijd tegen topclubs: 3x tegen Arsenal, 2x tegen Tottenham en 1x tegen City. Firmino is gequoteerd op 2.51 voor een goal tegen Chelsea.

Inclusief de League Cup-wedstrijd van dit seizoen, waarin Chelsea met 1-2 won op Anfield, scoorden beide teams in 7 van hun 8 laatste onderlinge duels. De weddenschap ‘beide teams scoren’ heeft een quotering van 1.75.

Chelsea als het zwarte beest

Een ander opvallend feit uit de recente onderlinge historie is dat Chelsea in 6 van de laatste 8 Premier League-duels een voorsprong nam. In topduels incasseerde Liverpool dit seizoen enkele keren de eerste goal van de wedstrijd, waaronder thuis tegen United.

Liverpool heeft een quotering van 1.47 voor het scoren van het 1e doelpunt. Chelsea heeft voor het scoren van het 1e doelpunt een quotering van 2.70. Vaak is het aantal goals in de 1e helft laag bij duels tussen Liverpool en Chelsea. Wedden op minder dan 1.5 goal in de 1e helft is gequoteerd op 1.72 en voorspellen dat er niet wordt gescoord voor rust, heeft een quotering van 4.50.

In 2011/12 won Liverpool voor het laatst een thuisduel van Chelsea in de Premier League. De uitslag 1-1 was 4x de eindstand in de laatste 6 competitieduels. Wedden op de dubbele kans ‘X of Chelsea wint’ heeft een quotering van 1.99. Voorspellen dat Liverpool – Chelsea in een gelijkspel eindigt, is gequoteerd op 4.00. Wie een 1-1 tussen Liverpool en Chelsea goed voorspelt, krijgt 7.15 keer zijn inzet terug.

Liverpool- Chelsea tip

Liverpool is in vorm en bleef in zijn laatste 15 officiële duels ongeslagen. Winnen van Chelsea op Anfield doen de Reds echter al jaren niet meer. De Blues gingen deze jaargang weliswaar een paar keer hard onderuit in topduels op vreemde bodem, maar Chelsea verloor slechts 1 van zijn laatste 10 duels. Tip bij het wedden op Liverpool – Chelsea: ‘X of Chelsea’, bij Toto gequoteerd op 1.99.

Liverpool- Chelsea Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Liverpool: 1.65
Gelijkspel: 4.00
Winst Chelsea: 5.15