Wedstrijd: Leicester City – Chelsea, FA Cup
Aanvang: Zondag 28 juni 2020, 17.00 uur
Beste wedtip: Winst Chelsea
Bookmaker: Toto
Quote: 2.36

De kwartfinales van de FA Cup staan op het programma en het mooiste affiche is Leicester City – Chelsea. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Sterk seizoen

Leicester City is bezig met een goed seizoen, want het staat derde in de Premier League. De kans is daardoor groot dat de club volgend jaar uit zal komen in de Champions League. Het heeft momenteel 55 punten en moet zorgen dat het niet afzakt naar de vijfde plek. Daar staat Manchester United op dit moment met 49 punten, dus het verschil is zes punten.

The Foxes stonden er voor de noodgedwongen onderbreking wel wat beter voor. Na de break zijn de uitslagen van Leicester namelijk erg wisselvallig. Van de laatste twee wedstrijden verloor de club de eerste twee, won het de derde en speelde het in de laatste twee duels gelijk. De club zal nu dus uit een ander vaatje moeten tappen, want tot nu toe waren de wedstrijden in de FA Cup ook nog niet erg overtuigend.

In vorm

Chelsea boekt de laatste weken juist wel goede resultaten. Het won in de laatste vijf wedstrijden vier keer en speelde één keer gelijk. Door deze resultaten staat de club uit Londen op de vierde plaats en nog maar één punt achter Leicester. Chelsea lijkt daardoor ook wel een plek in de Champions League te gaan veroveren. Eerder deze week won de nummer vier van Engeland van Manchester City, waardoor Liverpool officieel de kampioen van dit seizoen werd.

De Londense club deed het in de FA Cup ook al goed dit seizoen. Zo schakelde het in de vorige ronde landskampioen Liverpool uit door met 2-0 te winnen. Dit kwam mede door het gemankeerde elftal waar The Reds mee aankwamen, maar Chelsea speelde zelf ook niet met de sterkste elf. De bookmakers zien Chelsea nog een ronde verder komen. Een overwinning van deze club heeft in het aanstaande duel namelijk een quote van 2.36 en een zege van Leicester 2.80.

Team informatie

Qua spelers die kunnen starten ziet het er voor beide clubs goed uit, want er missen bijna geen spelers. Bij Leicester City is de rechtsback Ricardo Pereira nog altijd geblesseerd en Chelsea moet het zonder Marco van Ginkel doen, die toch al een hele tijd niet in actie is gekomen. De trainer hoeven dus niet te puzzelen en dit is ook fijn voor de teams zelf.

Laatste ontmoeting

De clubs kwamen elkaar in februari voor het laatst tegen en toen leverde dit veel doelpunten op. De fans moesten er wel lang op wachten, want in de tweede helft werd de ban pas gebroken. Het was Antonio Rüdiger die Chelsea één minuut na rust op voorsprong bracht. Daarna zag de Londense club Leicester City langs zij komen. De Engelse nummer drie had minder dan 20 minuten nodig om de stand om te draaien naar 2-1. Dit was niet genoeg voor de overwinning, omdat Antonio Rüdiger in de 71e minuut weer trefzeker was. De verdediger bepaalde met zijn goal de eindstand ook op 2-2.

Leicester City – Chelsea tip

De teams zijn al ver gekomen in het bekertoernooi. Leicester City draait niet meer zo goed na de corona-onderbreking en bij Chelsea gaat het juist wel erg goed. Het versloeg zelfs Manchester City dat de laatste weken erg goed voetbal liet zien. De tip voor Leicester City – Chelsea is dan ook dat Chelsea wint. Deze voorspelling heeft een quote van 2.36.

Leicester City – Chelsea FA Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Leicester City: 2.80
Gelijkspel: 3.30
Winst Chelsea: 2.36